Hemmottele elämäsi tärkeintä ihmistä – itseäsi!

Julkaistu: 07.03.2018
Hemmottele elämäsi tärkeintä ihmistä – itseäsi!

Naisten päivän kunniaksi haluamme muistuttaa kaikkia suomalaisia naisia pitämään huolta itsestään. Jokainen ansaitsee elämäänsä pientä hemmottelua.

Lataa kaunis tehtäväkirja ja kiinnitä se vaikka jääkaapin oveen, niin muistat joka päivä hemmotella itseäsi.

Toteuta pienin unelma

Mikä on pienin unelmasi? Voisiko sen jo toteuttaa? Jos olet aina halunnut oppia kutomaan villasukkia tai kokeilla tangoa, tee pieni teko kohti unelmaa.

Aloita aamu meditoinnilla

Ajasta kännykkäsi hälyttämään 5 minuutin kuluttua. Keskity vain hengitykseesi ja ympäristön aistimiseen, anna ajatusten tulla ja mennä.

Pidä taukoja usein

Jos on hirveä kiire, pidä 15 minuutin tauko. Jos on paniikki päällä, pidä puolen tunnin tauko. Jatkuva kiire sumentaa ajattelun. Tauko palauttaa ja palauttaa tehokkuuden.

Päästä irti ja anna anteeksi

Kannatko syyllisyyttä jostain? Varaa 15 minuuttia asian pohtimiseen. Jos voit tehdä asian eteen jotain, tee. Jos mitään ei voi tai kannata tehdä, hyväksy tapahtunut ja anna itsellesi anteeksi.

Varaa aikaa itsellesi

Yksin oleminen lisääonnellisuutta ja itsetuntemusta. Raivaa kalenteristasi aikaa treffeille itsesi kanssa. Omasta seurasta nauttiminen on tärkeä taito.

Nauti suihkumusikaalista

Tuo kylpyhuoneeseesi radio tai laita puhelimestasi lempisoittolista soimaan suihkun ajaksi. Laula mukana, keinuta lanteita ja nauti lämpimästä suihkusta

Palkitse itsesi

Aina kun onnistut tai olet tehnyt jotain hyvää, palkitse itsesi! Muut eivät aina muista tai osaa kiittää sinua, joten ota tavaksi itsesi palkitseminen.

Kiitä ja kehu itseäsi

Ajattelemme usein liikaa keskeneräisiä asioita tai mokia. Listaa paperille 10 asiaa, joissa olet onnistunut viimeisen vuoden aikana. Kiitä itseäsi!

Jätä jotain tekemättä

Arki on täynnä kymmeniä asioita, joita pitäisi tehdä. Kaikki tehtävät eivät ole pakollisia nyt, jos ollenkaan. Mieti tehtävälistaasi kriittisesti. Jos jätät 1-3 vähiten tärkeintä asiaa tekemättä, haittaako se mitään?

Anna periksi pienelle paheelle

Kohtuus riittää. Anna itsellesi lupa nauttia pari palaa hyvää suklaata tai lasi viiniä työpäivän päätteeksi. Unohda syyllisyys!

Lataa kaunis tehtäväkirja ja kiinnitä se vaikka jääkaapin oveen, niin muistat joka päivä hemmotella itseäsi.
Lue myös muut kauneusvinkkimme:

Tai katso kaikki kauneusvinkit.