20 näppärää kauneudenhoitovinkkiä

Julkaistu: 27.04.2018
20 näppärää kauneudenhoitovinkkiä

20. Vinkki: hiustenhoitovinkit syksyllä

Syksy saapuu. Sataa ja tukka latistuu pipon tai tihkusateen takia. No mutta ei nyt synkistellä. Tässä muutama nopea hiustenhoitovinkki syksyyn. Viilenevä keli saa myös hiukset vaatimaan huomiota.

1. Liika pesu kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa. Se saattaa ärsyttää hiuspohjaa etenkin syksyllä ja talvella. Pidä pesutahti sellaisena, että olo tuntuu puhtaalta, mutta hiukset ja päänahka ei kuivu. Hyvä nyrkkisääntö on 2-3 pesua viikossa, mutta jokainen löytää kokeilemalla itselleen sopivan tahdin. Ja muista: hyvä kuivashampoo auttaa myös pesuvälin pidentämisessä.

Kuivashampoot
Herkkä hiuspohja

2. Muista syväpuhdistava shampoo! Parin viikon välein käytetty syväpuhdistava shampoo poistaa hiuksista niihin kuulumattomat aineet. Jos käytät jatkuvasti muotoilutuotteita niistä jää aina jäämiä, jotka veltostuttavat hiusta. Vaihtoehtoisesti muotoilutuotteissa kannattaa satsata salonkilaatuisiin tuotteisiin. Laadukkaat tuotteet myös lähtevät hiuksista paremmin pesun yhteydessä. Joka tapauksessa, syväpuhdista!

Syväpuhdistavat shampoot

3. Kosteuta, kosteuta kosteuta. Ilmojen kuivuessa hiukset ja hiuspohja suorastaan kerjäävät kosteutta! Ota hiusnaamiot, kosteuttavat shampoot, kosteuttavat hoitoaineet ja hoitavat öljyt käyttöön ajoissa, jotta hiuksesi ovat ikään kuin jo varautuneet muuttuviin lämpötiloihin. Kosteutus esimerkiksi hoitoöljyillä on paras tapa ehkäistä sähköisiä hiuksia.

Kosteuttavat shampoot
Kosteuttavat hoitoaineet
Hiusten tehohoidot
Hiusnaamiot


19. Vinkki: Huikea hoito-cocktail

Yhdistämällä kaksi Sebastian Professional -tuotetta saat aikaan upean hoito-cocktailin hiuksillesi. Sebastian Professional Dark Oil on geelimäinen viskoosi hiusöljy, joka suojaa, kiillottaa ja pehmentää, kuitenkaan latistamatta hiusta. Antaa myös hiuksille UV-suojan. Dark Oil täydentää hiukset läpikotaisin ja jopa tuplaa hiusten pehmeyden jopa 48 tunniksi.

Sebastian Professional Potion 9 on syvähoitava muotoiluvoide, joka elvyttää hiusta. Se tekee hiuksista helposti muotoiltavat. Lopputuloksena elinvoimaa hohtavat hiukset.

Tee näin:

Sebastian Professional Hoito-Cocktail yhdistää kahden tuotteen parhaat ominaisuudet. Sekoita käsissäsi 2 painallusta Dark Oilia + 1 painallus Potion 9 muotoilevaa hoitovoidetta. Saat huikean Cocktailin, jossa yhdistyvät kaikki parhaat hiusta hoitavat, suojaavat sekä muotoilua tukevat ominaisuudet! Levitä cocktail tasaisesti hiuksiin.


18. Vinkki: Eroon rasvoittuvasta päänahasta

Ensiapuna päänahan rasvaisuuteen toimii kuivashampoo Sebastian Professional Drynamic, jolla voit korvata ylimääräiset pesukerrat. Drynamicia suihkutetaan hiuksen tyvialueelle ja harjataan läpi, jolloin rasvaisuus poistuu hiuksista tilapäisesti. Tämä ei kuitenkaan ratkaise varsinaista ongelmaa eli talirauhasen mahdollista liikatoimintaa.

Yleisesti rasvoittuvan päänahan hoitoon suositellaan mahdollisimman pesevää ja jopa syväpuhdistavaa shampoota. Tämä ei ole kuitenkaan järkevä keino rasvoittumisen karkoitukseen. Käytetyn shampoon tulisi sen sijaan olla päänahkaa tasapainottava ja rauhoittava. Mitä enemmän hiuspohjaa tehopuhdistetaan ja siten kuivatetaan sitä enemmän talirauhasen toiminta todennäköisemmin kiihtyy ja iho rasvoittuu entisestään.

Suosittelemme hiusten pesuun hellävaraisesti puhdistavaa ja hiuspohjaa rauhoittavaa Wella SP Balance Scalp Shampoota. Hoidoksi sopivat Wella SP Volumize -tuotteet eli joko tuuheuttava hoitoaine Wella SP Volumize Leave-in Mousse tai vahvistava ja tasapainottava hiusnaamio Wella SP Volumize Mask, riippuen toki hiusten kunnosta ja sen myötä tarpeesta.

Hiuspohjan toiminta täytyy saada tasapainottumaan ja se vaatii kärsivällisyyttä.

-Vältä ylimääräisiä pesukertoja: joka toinen päivä on sopiva määrä.
-Älä ota kuumia suihkuja
-Ota ainakin lopuksi viileä suihku, joka sulkee huokosia.

17. Vinkki: Trendikkäät, helpot laineet

Tee keskipääjakaus, jaa hiukset 4-8 osioon ja suihkaa osio kerrallaan esim. Sebastian Profssional Stylbrid 9:llä reilusti tyvestä latvaan. Kierrä osiota, pyöritä keoksi itsensä ympärille ja kiinnitä pinnillä. Toista sama kaikille osioille. Lämmitä sitten föönillä muutama minuutti ja anna jäähtyä yhtä kauan.

Avaa osiot varovasti, käännä pää ylösalaisin ja suihkaa esim. Sassoon Professional Spray Shinella. Haro sormin varoen, kiinnitä hiuslakalla ja kampaus on valmis!

16. Vinkki: Pitkissä hiuksissa kuuminta just nyt!

Ole luonnollinen... Suosi vaalennuksia, jotka voisivat olla sitä myös luonnostaan, kevyet raidoitukset, pienet sävyerot, jopa oma luonnollinen väri, joka on osittain softattu vaaleammaksi omaa väriä peittämättä.

Tummissa väreissä suosi myös pieniä sävyeroja, ikään kuin aurinko olisi polttanut värin pinnaltaan lämpimämmäksi.

Tai ole rohkea ja säväytä pastellin eri sävyin, joko osittain tai kokonaan. Niille jotka kulkevat omia polkujaan... "Granny Grey" lyijyn harmaa on upea!

Viimeistele luonnollisesti kevyelle laineelle, suosi keskipääjakausta, kiinnitä osittain löysällä punoksella tai letillä.

15. Vinkki: Laineita raudalla

Suihkauta kuiviin hiuksiin osio kerrallaan Sebastian Professional Trilliant muotoilusuihketta. Vie suoristusrautaa tyvestä latvaa kohden kiertämällä rannetta edestakaisin. Käy koko hius läpi, avaa sormin varoen ja kiinnitä hiuskiinteellä. Ja kas, täydelliset laineet, joita surffaajatkin kadehtivat!

14. Vinkki: Päivitä tuoteperheesi tasaisin väliajoin!

Kun hiusmalli, -väri, -tyyli tai hiuksen pituus muuttuvat, kaapissa lojuneet hiustuotteet ovat usein jo ehtineet vanhentua tai eivät muuten vain enää palvele sen hetkistä tarvettasi ollenkaan. Pahimmillaan epäsopivat hiustuotteet tekevät uudesta "lookistasi" jopa käyttökelvottoman!

Käy läpi ajan saatossa kertyneet purtilot tasaisin väliajoin, hävitä tarpeettomat ja hanki tilalle vain se mitä hiuksesi tarvitsee voidakseen ja näyttääkseen hyvältä!

Päivitystä valikoimiisi voit etsiä juuri hinnanalennuksen kokeneiden hiustuotteidemme laajasta valikoimasta!

13. Vinkki: Ihana aurinko!

Aurinko on elintärkeä ja saa sopivissa määrin nautittuna myös ihomme näyttämään elinvoimaiselta. Aurinkoa pitää ajatella myös, kun haluamme vaalia hiuksemme värejä haalistumiselta tai ihoamme palamiselta ja ennenaikaiselta vanhentumiselta.

Huolehdi siis, että päivittäisestä käytöstäsi löytyy myös UV-suojan sisältävät tuotteet, kuten esimerkiksi Sebastian Professional Potion 9!

12.Vinkki: Talven jälkeen!

Talvi-ilma koettelee hiustamme kesää kovemmin, vaikka monesti toisin ajatellaan. Kuiva sisäilma ja pakkasilma vievät hiuksesta sen luontaisen kosteuden. Hiuksessa se näkyy tai paremminkin tuntuu sähköisyytenä ja hiuksen veltostumisena.

Yksinkertainen resepti: kosteutta ja keratiinia!

Pesu Wella SP Luxe Oil Keration Protect Shampoolla ja tehobuustaus Wella SP Liquid Hairilla! Hiukset kiittää!

11.Vinkki: Supervolyymia!

Kun haluat uhmata luonnon omaa tahtoa ja moninkertaistaa voluumin määrän!

Pesun jälkeen föönaa hiukset volyymia antavan tuotteen (esim. Sebastian Professional Thickefy Foam) avulla kuivaksi. Suihkuta kuiviin hiuksiin kauttaaltaan Sebastian Professional Texture Makeria ja jatka kuivattamista, kunnes hius on jälleen kuiva. Käy tyvialue osio kerrallaan kapealla kreppiraudalla läpi ja suihkaa Sebastian Professional Drynamic tyvelle. Tupeeraa kevyesti ja kiinnitä lakalla.

Muotoile pinta haluamallasi tavalla. Kampaus on valmis ja suurempaa volyymia saa hakemalla hakea!

10.Vinkki: Tyvikohotusta!

Joskus tuntuu, että hius makaa kiinni kasvualustassaan eli hiuspohjassa ikäänkuin haluaisi kääntää kasvunsa tulosuuntaan ja tehdä paluun sinne mistä on lähtenyt! Mikä neuvoksi?

Pesun jälkeen föönaa hiukset kuivaksi volumisoivalla tuotteella kuten Sebastian Professional VolUpt Spray. Suihkaa tyvialueelle osio kerrallaan Sebastian Professional Drynamic-kuivashampoo ja tupeeraa kevyesti. Sen jälkeen pieni suihkaus kuivaa lakkaa kuten Sassoon Professional Motion Hold, siirry seuraavaan osioon ja toista koko hiuksen tyvialueelle, kiinnitä lakalla ja kestävä kohotus on valmis!

9. Vinkki: Villiä viimeistelyä kiharalle

Pudota pääsi ylösalaisin ja puhalla diffuusorilla varustetulla föönillä ja pienellä puhallusteholla hiuksesi miltei kuivaksi ja viimeistele kevyesti sormin tupeeraten.

Sen jälkeen: annostele pestylle, pyyhekuivatulle hiukselle joko Sassoon Professional Curl Form karhealle hiukselle tai Sebastian Professional Mousse Forte hennommalle hiukselle. Kuivaa lähes kuivaksi, lisää Sebastian Professional Microweb Fiber kuituvaha ja jatka hetki diffuusorin avulla kuivattelua ja puristelua, jolloin vahan sisältämät mikrokuidut aktivoituvat ja korostavat hiuksen luontaista kiharuutta, silti pörröttämättä hiuksen pintaa. Viimeistele kevyesti sormin tupeeraten Sassoon Professional Spray Shinen avulla.

8. Vinkki: hiusvahaa vai ei?

Vahan tarkoitus on pääsääntöisesti antaa lyhyille tai puolipitkille hiuksille rakennetta, erottelua ja muotoiltavuutta viimeistelyyn.

Toisinaan kuitenkin pohjoismainen hius on rakenteeltaan ohut ja pinnaltaan niin sileä ja tiivis, ettei se siedä vahan tuomaa rasvaisuutta, vaan saa hiuksen näyttämään likaiselta ja jopa vasten tarkoitusta latistaa hiuksen.

Toimi siis näin: Suihkaa ja pöyhi puhtaaseen föönattuun hiukseen kauttaaltaan kuivaa kevyttä hiuslakkaa (esim. Sassoon Prosessional Motion Hold), jolloin hiuksen pinnasta tulee karheampi kuin se luonnostaan on. Laita vasta tämän jälkeen vaha, muotoile ja kiinnitä vielä lopuksi kuivalla lakalla esim. Sebastian Professional Shaper Fierce.

7. Vinkki: luonnonkiharat hiukset

Anna luonnonkiharan hiuksen kuivua vapaasti muotoonsa, kun haluat sille luonnollista viimeistelyä. Tee näin koska silloin kihara hius ei lähde pörröttymään.

Kihara hius janoaa kosteutta. Hius pyrkii ottamaan sitä ympäröivästä ilmasta usein siinä onnistumatta. Tarjoa kiharalle hiukselle kosteutta shampoon, hoidon ja muotoilutuotteiden avulla. Näin tyydytät hiuksen luontaisen tarpeen. Kiharan hiuksen kosteuttamisessa auttavat esimerkiksi Sebastian Professional Hydre Shampoo & Conditioner, Sebastian Professional Whipped Creme ja viimeistelyyn vaikkapa Sassoon Professional Hydro Finish.

Mikäli mahdollista, anna kosteutetun hiuksen kuivahtaa vapaasti luonnolliseen muotoonsa, viimeistele kosteuttavalla seerumilla.

6. Vinkki: kiiltoa hiuksiin

Kiilto on valon heijastumista. Jotta saat hiuksistasi todella kiiltävät, silota ne pinnaltaan mahdollisimman sileäksi.

Tee näin koska: kaikki sileät pinnat heijastavat valoa, myös hiuksen pinta. Suosi silottavia, hiuksen pintaa tasoittavia ja sulkevia pesu- ja hoitotuotteita kuten esimerkiksi Wella Sp Smoothen, Sebastian Professional Penetraitt karhealle hiukselle, Sebastian Professional Trilliance tai Wella Sp Shine normaaleille/ohuille hiuksille.

Föönaa harjaa apuna käyttäen pinta sileäksi ja muista suojata hiukset lämmöltä esimerkiksi Wella Sp Luxe Reconstructive Oil tai Sebastian Trilliant -tuotteilla. Viimeistele kevyesti raudalla.

5. Vinkki: Hiusten kihartaminen

Kun kiharrat hiusta, anna kihartamasi osion jäähtyä hetken kädessäsi, ennen kuin siirryt seuraavaan osioon. Jäähdyttäminen napakoittaa muotoa ja lisää kiharruksen kestoa.

Jos haluat todella kestävät kiharat, valitse hiustyypin mukainen tuote kuivaan hiukseen eli esim. karhealle hiukselle Sebastian Trilliant ja ohuelle hiukselle Sebastian Shine Define.

Suihkuta tuotetta pieni osio kerrallaan, kampaa läpi, kiharra raudalla, pyöräytä rullalle, kiinnitä rullalle esim. hiuspinnillä. Tee samoin, kunnes koko hius on kiharrettu. Suihkuta kevyesti rullattujen osioiden päälle Sassoon Motion Hold hiuskiinnettä ja anna jäähtyä noin 15 min. Avaa osiot sormin yksitellen ja suihkuta kevyesti Sassoon Professional Spray Shine antamaan erottelua ja kiiltoa. Viimeistele kampaus vielä hiuslakalla.

4. Vinkki: Hiusten suoristus

Varmista, että hiuksesi ovat täysin kuivat ennen hiusten suoristusta (tai kiharrusta). Näin takaat pysyvämmän lopputuloksen kampauksellesi.

Toimi näin koska: hiukseen rakentamasi muoto, siis kiharrus tai suoristus, ei ole kestävä, mikäli hiuksessa on pintapuolista kosteutta. Siksi tulee huolehtia hiuksen täydellisestä kuivattamisesta ennen raudalla muotoilua.

Huolehdi myös hiustesi suojaamisesta kuumilta käsittelyiltä. Esimerkiksi kosteaan hiukseen ENNEN hiusten kuivatusta halutun lopputuloksen saavuttamiseksi sopivat Sebastian Taming Elixir (silottava karhealle hiukselle) tai Sebastian Thickefy Foam (sileälle hiukselle napakoitus). Hiusten kuivauksen JÄLKEEN Sebastian Trilliant lämpösuojaksi karhealle hiukselle tai Sebastian Shine Define sileälle hiukselle.

3. Vinkki: Hiuspohjan kuorinta

Kuori hiuspohjasi kuollut ihosolukko kerran kuukaudessa, jotta osaltasi autat hiuspohjaasi hengittämään, voimaan hyvin ja uudistumaan luonnollisesti.

Tee näin koska: hiuspohjan kuorinnasta tulisi tehdä yhtä luonnollinen toimenpide, kuin käsien, jalkojen tai kasvojen kuorinnasta. Jos päänahka hilseilee, tee kuuriluontoinen kuorinta kolme kertaa viikossa kuukauden ajan. Sen jälkeen, tai jos ei mitään akuuttia vaivaa ole, tee ylläpitävä kuorinta kerran kuukaudessa (esim. Wella Sp Clear Scalp Shampeeling). Kuorinnan jälkeen neutraloi hiuspohjasi (esim. Wella Sp Balance Scalp Lotion).

2. Vinkki: hoitoaineen käyttö

Pyyhekuivaa hiukset ennen hoitoaineen levitystä, jolloin hoitovaikutus tehostuu.

Tee näin, koska vesi täyttää hiuksen, jolloin hoitoaine ei pääse imeytymään hiuksen sisälle ja hoitovaikutus jää heikommaksi kuin pyyhekuivissa hiuksissa.

1. Vinkki: hoitonaamio hiuksille

Tee hiuksillesi hoitonaamio kerran viikossa, jolloin naamion hoitovaikutus säilyy hiuksissasi keskeytymättä.

Tee näin koska naamion (mask) hoitovaikutus säilyy hiuksessa kolmen pesukerran yli. Jos siis peset hiuksesi joka toinen päivä, naamio kerran viikossa riittää.

Valitse naamio hoitamaan hiuksesi ensisijaista ongelmaa:

Kuiva hius: valitse kosteuttava naamio (esim. Wella Sp Hydrate Mask)
Veltto hius: valitse tuuheuttava naamio (esim. Wella Sp Volumize Mask)
Rakennevaurioitunut hius: valitse korjaava naamio (esim. Wella Sp Repair Mask)
Karhea hius: valitse silottava naamio (esim. Wella Sp Smoothen Mask)
Lue myös muut kauneusvinkkimme:

Tai katso kaikki kauneusvinkit.