Hiusten muotoilu on villi viidakko – näin tunnistat hyvälaatuiset muotoilutuotteet!

Julkaistu: 05.07.2018
Hiusten muotoilu on villi viidakko – näin tunnistat hyvälaatuiset muotoilutuotteet!

Muotoilutuotteiden laadukkuudessa on yllättävän suuria eroja. Samaan tarkoitukseen luodut tuotteet voivat koostua joko hyvä- tai huonolaatuisista raaka-aineista. Lopputuloksen kyllä huomaa - jos ei heti, niin viimeistään suihkun jälkeen.

- Esimerkiksi huonolaatuisen kuivashampoon merkkinä on pahimmillaan epämiellyttävä tuotteen kertyminen hiukseen, joka ei lähde edes shampoolla pesemällä. Ajan kuluessa sekä hius että hiuspohja voivat tukkeutua muotoilutuotteen kertymistä, Kampaamotuotteet.fi:n yrittäjä ja hiusalan asiantuntija Tomi Yrjänä kertoo.

Laadukkaiden muotoilutuotteiden yksi tärkeimmistä ominaisuuksista onkin poispestävyys, jolloin ei synny tuotekertymävaaraa.

Huonolaatuisen muotoilutuotteen voi tunnistaa myös siitä, miltä se tuntuu käytettäessä.

- Yleensä tuntuma huonolaatuisissa muotoilutuotteissa on tahmainen, raskas ja hankalasti työstettävä. Esimerkiksi hiuksia föönatessa hius tuntuu nihkeältä, harja kulkee tahmeasti ja tämä tuntuma voi jäädä hiukseen myös pesun jälkeen. Se on viimeistään merkki siitä, että tuotteen sisältämät raaka-aineet ovat ns. epäpuhtaita, eivätkä peseydy hiuksesta pois, Yrjänä kertoo.

Hyvä hiusmuotoilutuote valitaan hiuslaadun ja haaveiden mukaan

Hyvä hiusmuotoilutuote sopii omalle hiuslaadulle ja tekee hiuksista kauniit. Hiuslaadun lisäksi sopivien muotoilutuotteiden valintaan vaikuttavat omat toiveet – esimerkiksi halutaanko hiuksista sileät, runsaat vai vaikka kiharat.

- Muotoilutuotteilla voidaan tukea tai pehmentää oman hiuslaadun ominaisuuksia. Esimerkiksi jos halutaan hiukseen lisää volyymia, valitaan volyymia tukeva tuote. Jos taas hiukset ovat karkeat ja niistä halutaan sileämmät, valitaan karkeaa hiuslaatua eliminoivat tuotteet. Jos hiukset ovat kiharat, mutta eivät riittävän kiharat, niin valitaan kiharaa napakoittavat tuotteet, Yrjänä listaa esimerkkejä.

Esimerkit ovat laadukkaista täsmätuotteista, jotka on suunniteltu toteuttamaan yhden ominaisuuden hiuksille. Tässä ne ovat parhaimpia, eikä hyvä muotoilutuote lupaakaan toteuttaa kaikkia toiveita.

Laadukas ja oikein valittu muotoilutuote tuo hiuksiin toivottua volyymia, napakkaa kiharaa tai sileyttä, mutta hius tuntuu siltä, kuin siinä ei olisi muotoilutuotteita ollenkaan.

- Laadukas ja oikein valittu muotoilutuote tuo hiuksiin toivottua volyymia, napakkaa kiharaa tai sileyttä, mutta hius tuntuu siltä, kuin siinä ei olisi muotoilutuotteita ollenkaan. Heikkolaatuisia hiusmuotoilutuotteita myydään tyypillisesti niin sanotusti yleistuotteina, joilla pyritään palvelemaan kaikkia hiustyyppejä ja tarpeita. Eli sama tuote kaikkiin ongelmiin. Muotoilutuote, joka yrittää olla kaikessa hyvä, tuskin onnistuu juuri missään, Yrjänä summaa.

Tavallisen ihmisen on usein vaikeaa löytää loputtomasta tuotevalikoimasta parhaimpia tuotteita pelkästään kokeilemalla.

- Kuluttajalla on loputon tuoteviidakko läpi kuljettavanaan, jos yrittää yksin löytää itselleen parhaiten sopivat ja laadukkaat hiustuotteet. Siksi me olemme valinneet Kampaamotuotteet.fi -verkkokaupan valikoimaan vain aidosti laadukkaita tuotteita, joita käytämme itsekin päivittäin kampaamotyössä, Yrjänä toteaa.

Mitä eroa on hyvällä ja huonolla hiuslakalla?

Hyvä hiuslakka ei tee hiuksista tahmaisia, vaan antaa kestävän pidon ja kiillon - huono hiuslakka tekee hiuksesta tahmaisen, takkuisen ja kiillottoman, eikä harjaudu tai peseydy pois.

Mitä eroa on hyvällä ja huonolla hiusvahalla tai -geelillä?

Vahoja on ominaisuuksiltaan ja ainesosiltaan hyvin monentyyppisiä, joten yleispätevä erittely on hankalaa. Tärkeintä kuitenkin on, että hiusvaha ei latista, eikä tee hiuksesta pesemättömän näköisiä ja peseytyy vähintäänkin syväpuhdistavalla shampoolla kokonaan pois.

Mitä eroa on hyvällä ja huonolla muotoiluvaahdolla?

Hyvä muotoiluvaahto antaa hiukselle tuotteen lupaamat ominaisuudet, eli ilmavuuden, keveyden ja helpon muotoiltavuuden, sekä luo kestävän pohjan viimeistelylle. Huono muotoiluvaahto on hankalasti föönattava, tahmainen ja saattaa latistaa hiuksen nopeasti.

Löydä omalle hiustyypillesi parhaiten sopivat hiustuotteet.
Lue myös muut kauneusvinkkimme:

Tai katso kaikki kauneusvinkit.