Vegaaninen kosmetiikka puolustaa eläinten oikeuksia - Näin tunnistat vegaanisen kosmetiikan!

Julkaistu: 14.08.2019
Vegaaninen kosmetiikka puolustaa eläinten oikeuksia - Näin tunnistat vegaanisen kosmetiikan!

Oletko miettinyt, mitä eroa on luonnonkosmetiikalla ja vegaanisella kosmetiikalla?

Teimme selventävän artikkelisarjan, missä kerromme näiden kahden termin eroista. Ensimmäinen osa perehtyi luonnonkosmetiikan saloihin. Jos aihe kiinnostaa sinua, voit lukea artikkelin tästä.

Tässä artikkelisarjan toisessa osassa kerromme, mitä on vegaaninen kosmetiikka, miten se eroaa luonnonkosmetiikasta sekä mitä kannattaa ottaa huomioon vegaanisten kosmetiikkatuoteiden valinnassa.

Artikkelin lopusta löydät tuttuun tapaan aiheeseen sopivat tuotevinkit. Joten jatka lukemista!

Mitkä ovat vegaani ja -luonnonkosmetiikan eroavaisuudet?

Vegaaninen kosmetiikka tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, ettei se sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia tai niistä johdettuja raaka-aineita.

Kiellettyjä eläinperäisiä raaka-aineita ovat mm. hunaja, mehiläisvaha, karmiini, vuohenmaito ja villarasva. Vegaaninen kosmetiikka on myös aina eläinkokeetonta.

Usein vegaanisen kosmetiikan markkinoidaan olevan ekologinen valinta. Tämä ei kuitenkaan pidä aina paikkansa. Vegaaninen kosmetiikka ei tarkoita sen olevan automaattisesti luonnonkosmetiikkaa, eikä luonnonkosmetiikka tarkoita suoraan sen olevan vegaanista.

Mitkä sitten ovat vegaanisen kosmetiikan ja luonnonkosmetiikan erot?

Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa on sallittua käyttää eläimistä peräisin olevia raaka-aineita. Vaatimuksena on kuitenkin, että ainesosien kerääminen ei saa vahingoittaa tai haitata eläimiä millään tavalla.

Vegaaninen kosmetiikka tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, ettei se sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia tai niistä johdettuja raaka-aineita.

Lisäksi eroja löytyy synteettisten aineiden käytöstä. Vegaanikosmetiikassa sisältö voi olla synteettistä kokonaan tai vain osittain.

Luonnonkosmetiikassa synteettiset ainesosat ovat lähes kokonaan kiellettyjä. Ainoat sallitut synteettiset ainesosat ovat pienissä määrin samoja mitä käytetään elintarviketeollisuudessa. Ne ovat hyvin mietoja raaka-aineita.

Tuotteen valmistusaineluettelosta (inci-listasta) ei pysty kovin paljoa päättelemään, onko tuote vegaaninen. Eläinperäisiä ainesosia pystytään nykyään valmistamaan laboratorio-oloissa synteettisesti.

Tämä ei kuitenkaan tule aina suoraan ilmi valmistusaineluettelossa. Raaka-aineiden nimet ovat yleensä samat, oli ainesosa synteettisesti valmistettu tai eläimestä suoraan saatua.

Näin tunnistat vegaanisen kosmetiikan

Yrityksillä vegaanisuudesta kertominen on vapaaehtoista. Vegaanisuudesta ilmoittaminen kerrotaan tuotteen kyljessä sertifiointitahon logolla tai kirjallisella merkinnällä.

Brändit, jotka valmistavat perinteistä kosmetiikkaa, voivat valmistaa myös yksittäisiä vegaanisia tuotteita. Yksittäisissä tuotteissa on yleensä maininta vegaanisuudesta.

Vegaaniselle kosmetiikalle ei ole olemassa mitään virallista määritelmää, joten erilaisten sertifikaattien ja merkkien vaatimukset raaka-aineille voivat vaihdella.

Eläinkokeettomuus ja vegaani -logojen ostaminen pakkauksiin on kallista, joka myös nostaa tuotteiden hintaa. Tämän vuoksi moni pienempi tuotemerkki ei ole laittanut vegaanisuudestaan merkkiä tuotteen pakkaukseen, vaikka sisältö olisikin täysin vapaa eläinperäisistä ainesosista.

Jos haluat helpottaa itseäsi kosmetiikkaostoksilla, tarkista vegaanisen tuotteen sertifiointi ja merkinnät. Voit tarvittaessa kääntyä myös tuotteesta vastaavan yrityksen puoleen!


EVO on hurmaava vegaaninen hiustenhoitosarja

Evo hurmaa minimalismilla ja yksinkertaisuudella

Evo on vegaaninen hiustenhoitosarja, joka hurmaa toimivilla tuotteilla ja hauskoilla ulkoasuilla.

Korkealaatuisen kampaamosarjan ideologiaa kuvaavat sanat; rehellinen, innovatiivinen, yksilöllinen ja luontoa kunnioittava.

Tuotteista ei löydy mitään turhia, ylimarkkinoituja ainesosia, kuvitteellista teknologiaa, myyttejä tai muita kikkoja. Ainesosat on kerätty luonnosta niin pitkälle kuin se on vain mahdollista ilman, että tuotteen laatu ja toimivuus kärsivät.

Tuotteista on karsittu pois kaikki tarpeettomat ainesosat, kuten sulfaatit, parabeenit, dea-, tea- ja propyleeniglykoli-ainesosat ja silikonit.

Tuotesarjasta löytyy eri hiustyypeille tarkoitettuja pesutuotteita ja muotoilutuotteita.

Hauskat ulkoasut hurmaavat yksinkertaisella designilla ja nokkelilla teksteillä, joten niitä kehtaa pitää suihkuhyllyssä esillä. Pakkaukset on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista.

Tuotteita ole testattu eläinkokeilla.

Jos olet harkinnut alkavasi käyttämään vegaanista kosmetiikkaa, aloita tutustuminen Evon hiustuotteista!

Tutustu EVO-hiustuotteisiin


Valtaosa Nõberu of Swedenin tuotteista on vegaanisia.

Nõberu of Sweden on luonnollinen valinta herrasmiehelle

Nõberu of Sweden on ruotsalainen kauneudenhoitosarja urbaaneille herrasmiehille. Tuotesarja haluaa vahvistaa miesten minäkuvaa ja itseluottamusta muuttamalla miesten kauneudenhoitoalaa ja yhteiskunnan näkemystä miesten kauneudenhoidosta.

Nõberu of Sweden tarjoaa parranhoito-, parranajo- sekä ihonhoito- ja hiustuotteita. Useat tuotteet ovat unisex-tuotteita.

Tuotteiden sisältämät öljyt ja vahat ovat luonnollisia hajusteita lukuun ottamatta. Kylmäpuristamalla öljyt ne säilyttävät luonnolliset ominaisuutensa, kuten värin ja tuoksun.

Kaikki tuotteet valmistetaan Ruotsissa Smålandin maakunnassa lähituotantona. Ainoastaan partaterät ja partahöylät valmistetaan Saksassa.

Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, paitsi parta-, viiksi- ja hiusvahat sekä partaharja ja -veitsi. Vahat sisältävät villarasvaa ja mehiläisvahaa. Kaikki tuotteet ovat myös parabeenittomia ja palmuöljyttömiä.

Tuotteita ei ole testattu eläinkokeilla.

Jos sinua kiinnostaa tutustua näihin tyylikkäisiin ja erinomaisiin tuotteisiin, kurkkaa alla olevasta painikkeesta lisää!

Tutustu Nõberu-tuotteisiinLue myös muut kauneusvinkkimme:

Tai katso kaikki kauneusvinkit.