Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Miten saada mustapäät pois tehokkaasti? - Näin ehkäiset mustapäiden syntymistä!

Mustapäät ovat sitten sitkeä vaiva! Mustapäiden syntymistä on vaikea saada kokonaan loppumaan. Hyvällä ihonhoidolla mustapäiden syntymistä voi kuitenkin ehkäistä ja olemassa olevia mustapäitä estää kasvamasta isommaksi.

Mustapää syntyy, kun ihohuokonen tukkeutuu. Jokaisen ihohuokosen sisällä sijaitsee talirauhanen, joka tuottaa koko ajan talia pitääkseen ihon pehmeänä ja kosteutettuna.

Ihohuokonen voi myös erittää talia liikaa. Liika talineritys, kuolleet ihosolut ja ympäristöstä kertynyt lika muodostavat yhdessä ihohuokoseen sarveistulpan, eli mustapään. Mustapään joutuessa kosketuksiin hapen kanssa, sen väri muuttuu nimensä mukaisesti mustaksi.

Kasvoilla mustapäiden yleisin sijainti on T-alueella, eli nenän päällä, leuassa ja otsassa. T-alue on kasvojen rasvaisin osa, joten ei ihme, että mustapäät viihtyvät juuri siellä. Lisäksi mustapäitä voi olla selässä, niskassa, rintakehässä, käsivarsissa ja olkapäissä.

Taipumus saada iholleen mustapäitä on useimmiten perinnöllistä. Perinnöllisyyden lisäksi mustapäitä aiheuttavat hormonit, stressi ja väärä tai puutteellinen ihonhoito.

Huolellisella ihonpuhdistuksella saat mustapäät kuriin!

Huolellisella ihonpuhdistuksella mustapäät kuriin!

Voit lukea tämän jutun lisäksi aiemman artikkelimme ”Epäpuhdas iho on hoidettavissa – Lue epäpuhtaan ihon hoitovinkit!”. Saat syventävää tietoa epäpuhtaan ihon hoidosta ja hyviä tuotevinkkejä.

Oikein valituilla ihonhoitotuotteilla ja oikealla omalle iholle sopivalla hoidolla voidaan vaikuttaa merkittävästi mustapäiden ehkäisyyn.

Edelleen on valloillaan käsitys, että kasvojen voimakas puhdistus on oikea tapa hoitaa mustapäitä ja muita ihon epäpuhtauksia.

Ihonpuhdistus voimakkailla tuotteilla ärsyttää ihoa. Tuotteiden kuivattava vaikutus aktivoi talirauhasia tuottamaan entistä enemmän talia, joka pahentaa ihon kuntoa. Suosi ihonpuhdistuksessa hellävaraisia mutta silti tehokkaita hoitotuotteita.

Vältä ihohoitotuotteissa alkoholia, saippuaa ja sulfaatteja, sillä ne ovat voimakkaasti ihoa kuivattavia ja liian puhdistavia aineita.

Ihonhoidossa kannattaa suosia sen sijaan tuotteita, jotka sisältävät lempeitä happoja kuten salisyli-, manteli- ja maitohappo. Myös retinoliaeli A-vitamiinia sisältävät tuotteet hoitavat epäpuhdasta ihoa tehokkaasti.

Mustapäiden ehkäisemiseksi tarvitaan säntillistä hoitoa. Et voi skipata kasvojenpesua, vaikka et olisikaan meikannut koko päivänä.

Tai puhumattakaan jos kasvoillasi on kerros meikkiä. Puhdistamaton kasvomeikki tukkii ihohuokosia ja aiheuttaa lisää epäpuhtauksia ja finnejä.

Mustapäiden puristelua kannattaa välttää, vaikka houkutus olisi suuri. Mustapäiden puristelu omin päin on yleensä liian kovakouraista, joka johtaa yleensä aina ihon näkyvään arpeutumiseen.

Sormien välityksellä ihohuokosiin kulkeutuu helposti myös likaa ja bakteereja, jolloin mustapää voi tulehtua ja aiheuttaa finnin.

Jos haluat poistattaa mustapäitä, käy kosmetologilla kasvohoidossa. Säännölliset kosmetologikäynnit tukevat kotihoitoa ja parantavat ihon hyvinvointia.

Suosittelemme mustapäiden ehkäisyyn ja hoitoon seuraavia tuotteita:


Diego Dalla Palma Professional Detoxifying Cleansing Mousse -puhdistusvaahto

Kasvojen pesu aamuin illoin on paras tapa pitää mustapäät kurissa. RVB Skinlab Detoxifying Cleansing Mousse -puhdistusvaahto puhdistaa ja poistaa iholta epäpuhtaudet, meikkijäämät sekä ylimääräisen talin. Kasvojen ihosta tulee puhdistuksen jälkeen pehmeä ja kuulas.

KATSO TUOTE


Diego Dalla Palma Professional Purifying Clay Mask -kasvonaamio

Savinaamiot ovat hyviä tuotteita mustapäiden ja muiden epäpuhtauksien hoitoon. Savi on luonnostaan puhdistava materiaali, joka kerää itseensä epäpuhtauksia. Savinaamion voi levittää halutessaan paikallisesti niille alueille, missä epäpuhtauksia on nähtävillä.

Yksittäispakatut, vihreät savinaamiot puhdistavat ja mineralisoivat kasvojen ihoa. Iho puhdistuu epäpuhtauksista ja ihon pinta tasoittuu minuuteissa. Lopputuloksena on heleä ja puhdas iho.

KATSO TUOTE


Diego Dalla Palma Professional Sebum Normalising Cream -kasvovoide

Myös epäpuhdas iho tarvitsee päivittäistä kosteutusta. Riittävä kosteutus itsessään jo ehkäisee mustapäiden syntymistä. Kevyt kosteusvoide ei tuki ihohuokosia, mutta kosteuttaa silti riittävästi.

Diego Dalla Palma Professional Sebum Normalising Cream on kevyt kosteusvoide, joka tasapainottaa talin tuotantoa kosteuttaen samalla tehokkaasti. Voide ei sisällä öljyjä eikä parabeeneja.

KATSO TUOTE


Diego Dalla Palma Professional Oxygenating Scrub-kuorinta-aine

Kuorinta on tärkeää mustapäiden hoidossa. Kuorinta 1-2 kertaa viikossa poistaa kuollutta ihosolukkoa, joka tukkii ihohuokosia aiheuttaen mustapäitä.

Jos ihollasi on finnejä tai ihotyyppisi on herkkä, käytä happoihin perustuvaa kuorinta-ainetta, joka levitetään naamion tapaan kasvoille. Tulehtunut ja herkkä iho ärsyyntyy helposti rakeisesta kuorinta-aineesta. Jos ihosi on hyväkuntoinen mustapäistä huolimatta, voit käyttää rakeisia kuorinta-aineita.

Oxygenating Scrub on ihoa pehmittävä ja kosteuttava kuorinta-aine. Kuorinta-aineen vaikuttavat ainesosat stimuloivat ihon hapenottokykyä. Kuorinta-ainetta voi pyöritellä kasvoilla tai jättää kasvoille naamion tapaan.

KATSO TUOTE


Diego Dalla Palma Professional Pore Perfecting Serum

Seerumit tehostavat ihonhoitoa ihotyypistä riippumatta. Pore Perfecting Serum on tehohoitava seerumi vaikeiden epäpuhtauksien hoitoon. Se auttaa puhdistamaan ihohuokosia kuolleista ihosoluista ja epäpuhtauksista.

Kevyesti kuorivan vaikutuksensa ansiosta se "aukaisee" pieniä näppyjä ja estää uusien syntymistä. Ihostatulee tasaisempi ja kirkkaampi. Voit levittää halutessasi seerumia vain paikallisesti vaikeimpiin epäpuhtauksiin.

KATSO TUOTE

Monipuolisella ruokavaliolla tuet ihon kokonaisvaltaista hyvinvointia

Ruokavaliolla voidaan vaikuttaa ihon kuntoon merkittävästi. Jos syöt epäterveellisesti, epäpuhtauksien määrä kasvaa ja iho voi näyttää samealta. Syömällä monipuolisesti ja riittävästi, varmistat ravintoaineiden riittävyyden.

Näillä ravintovinkeillä voit tehostaa ihosi hyvinvointia:

  • Juo riittävästi vettä. 1,5 litraa vettä päivässä pitää ihon kosteutettuna.
  • A-vitamiinin saannista huolehtiminen. Se tehostaa solutuotantoa, ehkäisee soluvaurioita sekä vähentää ja säätelee talintuotantoa. A-vitamiinia saa ravinnosta yleensä riittävästi.
  • C-vitamiinin saannista huolehtiminen. C-vitamiini parantaa ihon kollageenin muodostumista. Kollageeni uudistaa ja parantaa ihoa.
  • Nauti kohtuudella roskaruokaa ja sokeria. Roskaruoka on ravintoköyhää, mistä elimistö saa paljon huonolaatuista rasvaa. Jatkuva sokerin syöminen ylläpitää elimistön matalaa tulehdustilaa. Roskaruoan ja sokerin vähentäminen ruokavaliossa tasoittaa ihoa ja vähentää epäpuhtaksien määrää.
  • Nauti alkoholia kohtuudella. Runsas alkoholin käyttö lisää epäpuhtauksien määrää ihossa. Vähentämällä alkoholin määrää, voit huomata ihosi muuttuvan kuulaammaksi ja tasaisemmaksi.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit