Suomalaista luotettavaa palvelua
Ammattilaisen valitsemat tuotteet
Nopeat toimitukset
Reilut hinnat

Ovatko kulmakarvasi ohuet ja harvat? Näin onnistut kulmakarvojen kasvatuksessa

Ovatko kulmakarvasi ohuet ja harvat? Näin onnistut kulmakarvojen kasvatuksessa

Kukapa ei pitäisi tuuheista ja kauniista kulmakarvoista. Syystä tai toisesta kulmakarvat ovat joskus harvat ja ohuet. Kaipaatko kenties keinoja kasvattaa kulmakarvoista jälleen tuuheat?

Yksi on voinut nuoruudessaan tai muodin seurauksena nyppiä kulmakarvojaan liian innokkaasti niin, etteivät kulmakarvat enää kasva samalla tavoin kuin ennen. Toisella kulmakarvat voivat kasvaa luonnostaan ohuena tai epätasaisena. Kolmannella sairaus on voinut heikentää kulmakarvojen kasvua.

Kulmakarvojen kasvattaminen vaatii kärsivällisyyttä ja voi vaatia myös laadukkaiden ihonhoitotuotteiden käyttöä. Kasvatus voi kestää jopa vuoden, jos haluat kulmakarvojen kasvavan täysin ennalleen. Mutta se on mahdollista!

Jos tavoitteenasi on kasvattaa kauniit kulmakarvat, lue tämä artikkeli ja nappaa kasvatusvinkkimme korvan taakse.

Kulmakarvoilla ja hiuskarvoilla on samanlainen kasvutapa

Kulmakarvojen pituutta itsessään on haastavaa kasvattaa, sillä kulmakarvojen ja ripsien pituuden määrittävät pitkälti perintötekijät ja hormonit.

Karvojen huonoon kasvuun vaikuttavat usein myös sairaudet ja elimistöä kuormittavat elämänvaiheet. Tällaisia ovat esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminta, raskaus ja imetys.

Kulmakarvat kasvavat hyvin saman tapaisesti kuin hiukset.

Ensin on kasvuvaihe, jolloin karvat kasvavat pituutta ja paksuutta ihmisestä riippuen muutaman viikon tai jopa muutaman kuukauden ajan, kunnes ne ovat kasvaneet täyteen mittaansa. Kasvuvaihe kestää kuitenkin lyhemmän aikaa kuin hiuskarvalla.

Siirtymävaiheessa karvat eivät enää kasva, vaan siirtyvät lepovaiheeseen. Tämä kestää muutaman viikon. Lopulta kulmakarva irtoaa karvatupestaan ja karvatuppi siirtyy lepotilaan ja valmistautuu kasvattamaan uutta karvaa.

Jokainen karva kasvaa eri vaiheessa, joten karvoja putkahtelee esiin jatkuvasti.

Kulmakarvat kasvavat hyvin saman tapaisesti kuin hiukset.

Ravitse kulmakarvojasi hyvillä ravinto- ja hoitoaineilla

Jotta kulmakarvat kasvaisivat terveenä, paksuina ja elastisena, on kulmakarvojen kasvatuksen aikana hyvä tarjota niille riittävästi ravinteita.

Tietyt ravintoaineet ja hoitoaineet vaikuttavat positiivisesti kulmakarvojen kasvuun. Kasvuun vaikuttavista ainesosista osa on mahdollista napata ruoan ja lisäravinteiden välityksellä, osa taas hoitotuotteiden avulla, kuten kulmakarvaseerumilla.

Alla on lueteltuna ravintoaineet ja hoitoaineet, jotka erityisesti tehostavat kulmakarvojen kasvamista. Näitä ainesosia käytetään yleensä myös kulmakarvoihin tarkoitetuissa hoitotuotteissa.

 • Biotiini, eli B7-vitamiini on erittäin tunnettu kyvystään tehostaa mm. hiusten kasvua. Se parantaa myös ihon ja kynsien hyvinvointia! Biotiinia saa mm. sisäelimistä, lihasta, kalasta, kananmunasta, soijapavuista, pähkinöistä ja täysjyväviljasta.
 • Hyaluronihappo on kehon luonnollinen ainesosa, joka toimii rakennusaineena kehon proteiineille. Se on erittäin tunnettu ainesosa kosmetiikassa. Hyaluronihappo kosteuttaa
  tehokkaasti, koska se kykenee sitomaan valtavasti kosteutta itseensä.
 • Arganöljy on ravinteikas öljy, joka sisältää runsaasti vitamiineja, kuten E-vitamiinia. Se tehostaa erityisen paljon karvojen kasvua ja ihon hyvinvointia. Arganöljyssä on myös paljon rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka vaikuttavat verenkiertoon ja sitä myöten tehostavat karvatuppeja tuottamaan uusia karvoja.
 • Biotinoyylipeptidi parantaa kulmakarvojen kasvua ja lisää kasvuvaiheessa olevien karvatuppien määrää.
 • Kofeiinilla on piristävän vaikutuksensa lisäksi myös kyky stimuloida ja tehostaa kulmakarvojen kasvua. Ei ole siis ihme, että sitä löytyy useimmiten kulmakarvaseerumeiden aineosaluettelosta!
Jotta kulmakarvat kasvaisivat terveenä, paksuina ja elastisena, on kulmakarvojen kasvatuksen aikana hyvä tarjota niille riittävästi ravinteita.

Unohda kulmakarvojen nyppiminen ja kosteuta

Tässä tulee yksi tärkeimmistä hoito-ohjeista kulmakarvojen kasvattamiseen: älä nypi niitä.

Se on haastavaa ja turhauttavaa, mutta se on ainoa keino kasvattaa kulmakarvat. Kun maltat jättää pinsetit pois puoleksi vuodeksi, kulmakarvat pääsevät kasvamaan luonnolliseen tilaansa. Kaikista ihanteellisinta olisi, että annat kulmakarvojen kasvaa rauhassa vuoden ajan.

Jos tuntuu siltä, että kulmakarvat sojottavat jokaiseen ilmansuuntaan kasvatuksen aikana, kokeile nyppimisen sijasta kynsisaksilla siistimistä. Näin et katkaise kulmakarvan kasvusykliä turhaan, mutta saat silti siistimmän ilmeen.

Lopeta myös kulmakarvojen värjääminen kasvatuksen ajaksi, sillä se vahingoittaa kulmakarvoja aivan kuten hiusten värjääminenkin vahingoittaa hiuksia.

Kosteutus on kulmakarvojen kasvulle tärkeää, aivan kuten ihollekin. Kun karvat ja iho sen alla ovat kosteutetut, kulmakarvat pysyvät paremmin kiinni karvatupessaan ja voivat hyvin.

Kosteutuksen lisäksi myös säännöllisestä kuorinnasta on kulmakarvoille hyötyä, koska se stimuloi karvojen kasvua. Kulmakarvat pääsevät kasvamaan myös tehokkaammin, kun karvatupet ovat puhtaat kuolleista ihosoluista.

Voit kevyesti kuoria kulmakarvoja kasvojen kuorinta-aineella tai käyttää pehmeää hammasharjaa.

Kulmakarvojen kasvatuksen aikana, hyödynnä laadukkaita kulmakarvameikkejä. Hyvin tehty kulmakarvameikki näyttää luonnolliselta ja antaa ryhtiä kasvoille.

Kun kulmakarvat ovat kasvaneet lopulta täyteen mittaansa, voit muotoiluttaa ne ammattilaisen avustuksella.

Kosteutuksen lisäksi myös säännöllisestä kuorinnasta on kulmakarvoille hyötyä.

Revitabrow Advanced -kulmakarvaseerumi kasvattaa kulmakarvasi kauniiksi ja tuuheiksi

Kulmakarvaseerumit sopivat erittäin hyvin kulmakarvojen kasvatukseen, koska niiden tarkoitus on tehostaa karvojen kasvua.

Revitabrow Advanced on huippusuosittu kulmakarvaseerumi, joka on tutkitusti tehokas seerumi. Tuote on lääkärin kehittämä ja se on kliinisesti testattu.

Seerumi ehkäisee kulmakarvojen ikääntymisen merkkejä, jotka ovat yleensä seurausta kemiallisista ja ympäristön haittatekijöistä, voimakkaasta käsittelystä ja vääränlaisista muotoilutuotteista.

Revitabrow Advanced ehkäisee kulmakarvojen katkeilua ja haurastumista, suojaa ympäristön haittatekijöiltä sekä hoitaa kulmat helpommin käsiteltäväksi ja pehmeiksi.

Useasti palkittu kulmakarvaseerumi on:

 • Testattu ihotautilääkärin valvonnassa
 • Hypoallergeeninen
 • Öljytön
 • Ei aiheuta ihoärsytystä
 • Parabeeniton
 • Ftalaatiton
 • Hajusteeton
 • Gluteeniton
 • Vegaaninen
 • Eläinkokeeton


Revitabrow Advancedin sisältämät hoitoaineet ovat tehokkaita. Niissä hyödynnetään uusinta teknologiaa, mutta myös luonnollisia ainesosia. Seerumi sisältää patentoitua BioPeptin Complex -yhdistelmää, joka sisältää mm. peptidejä, biotiinia, lipidejä ja pantenolia, joista yksi on esimerkiksi vihreä tee -uutetta.

Lisäksi seerumi sisältää ginseng ja swertia japonica -nimisiä itämaisia kasviuutteita, jotka ovat antioksidanttipitoisia ja sisältävät runsaasti B-vitamiinia, joka suojaa ja elvyttää kulmakarvoja.

Kehäkukka sisältää luonnostaan paljon kosteuttavia ainesosia, jotka ylläpitävät kulmakarvojen kosteustasapainoa ja pitävät karvat joustavana.

Klubikirjeen edut

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 5 € alennuskupongin kauppaamme. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Klubikirjeen edut

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit