Suomalaista luotettavaa palvelua
Ammattilaisen valitsemat tuotteet
Nopeat toimitukset
Reilut hinnat

Hiusten kasvatus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä – 8 vinkkiä nopeampaan hiusten kasvuun

Moni pitkistä hiuksista haaveileva pohtii tälläkin hetkellä, miten nopeuttaisi hiusten kasvua. Hätäily ei auta. Hiusten kasvatus vaatii paljon kärsivällisyyttä ja aikaa hyvästä hoidosta huolimatta.

Moni pitkistä hiuksista haaveileva pohtii tälläkin hetkellä, miten nopeuttaisi hiusten kasvua.

Hätäily ei auta. Hiusten kasvatus vaatii paljon kärsivällisyyttä ja aikaa hyvästä hoidosta huolimatta.

Tässä artikkelissa saat parhaimmat vinkit hiusten kasvatukseen. Mitä useamman tämän artikkelin vinkin otat käyttöösi, sen nopeammin vaikutukset alkavat näkymään.

Tiedät varmasti sanonnan ”pienistä puroista kasvaa suuri virta”. Sama pätee hiusten kasvatuksessa.

Jutun lopussa saat tuotevinkin tehokkaista hiusvitamiineista, joiden avulla voit nopeuttaa hiusten ja parran kasvua. Viinikumiset hiusvitamiinit ovat kuin karkkeja, jotka ovat hauska tapa parantaa hiusten- ja parranakasvua!

Vinkki 1 – Hiusten säännöllinen leikkaaminen

Kuulostaa varmasti todella kummalliselta, kun kyseessä on nimenomaan vinkki hiusten kasvattamiseen.

Hiukset kasvavat noin yhden sentin kuukaudessa. Meillä lähes jokaisella on oma luonnollinen hiusten pituus, josta eteenpäin hius ei enää kasva.

Hiusten leikkaus itsessään ei vaikuta kasvunopeuteen, koska kasvu lähtee hiustupista. Mutta huonokuntoisten latvojen säännöllinen leikkaaminen edesauttaa hiusten kasvua. Mutta miten?

Jos hiukset kasvattaa pitkäksi ilman, ettei välissä leikkaa huonokuntoista hiusta pois, latvat muuttuvat entistä huonokuntoisemmaksi yhä korkeammalta ja korkeammalta.

Lopulta kuivunutta ja vahingoittunutta hiusta voidaan joutua kerralla leikkaamaan useita senttejä pois, joka tuo takapakkia kasvatukseen.

Latvojen leikkaaminen noin kolmen kuukauden välein auttaa ylläpitämään ne siistinä ja hyvinvoivana. Muistuta kampaajaasi, että kasvatat hiuksia, jotta niitä ei leikata tarpeettoman paljon.

Hiuksia kasvattaessa kannattaa leikkauttaa kulloiseenkin pituuteen sopiva hiusmalli. Jotta hiusmalli pysyisi siistinä ja kauniina, leikkauta hiuksesi ammattilaisella noin 3-5 kuukauden välein.

Latvojen leikkaaminen noin kolmen kuukauden välein auttaa ylläpitämään ne siistinä ja hyvinvoivana.

Latvojen leikkaaminen noin kolmen kuukauden välein auttaa ylläpitämään ne siistinä ja hyvinvoivana.

Vinkki 2 – Malttia hiusten värjäämiseen

Hiusten värjääminen ja erityisesti vaalentaminen kuluttavat hiusta. Mustasta hiusväristä siirtyminen kokonaan vaaleaksi ei ole kovin hyvä idea silloin, kun kasvatat hiuksia pitkäksi.

Jatkuva värjääminen vaurioittaa kuidun rakennetta ja heikentää hiuksen laatua. Hiuksia kasvattaessa olisi parasta, että valitsee mahdollisimman hellävaraisen värisävyn ja tavan värjätä.

Esimerkiksi raidoittaminen on hellävaraisempaa kuin hiusten värjääminen kokonaan. Raidoitus sulautuu kauniisti myös omaan tyvikasvuun, jolloin värjäysväli pitenee luonnostaan.

Olisiko mahdollista, että lopettaisit väliaikaisesti kokonaan hiusten värjäämisen?

Vinkki 3 – Vähennä muotoilulaitteiden käyttöä

Kuumien muotoilulaitteiden, kuten suoristusraudan, kihartimen ja hiustenkuivaajan käytön vähentäminen on yksi keino nopeuttaa hiusten kasvamista.

Kuumat muotoiluvälineet haihduttavat vettä hiuksista ja vaurioittavat niiden rakennetta. Ajan saatossa hiukset alkavat haaroittumaan ja muuttumaan katkeilevaksi.

Jos aiot käyttää muotoilurautaa tai hiustenkuivaajaa, suojaa aina hiuksesi laadukkaalla lämpösuojalla.

Jos on mahdollista, säädä muotoiluraudan lämpötilaa alhaisemmaksi. Noin 175 astetta on hiuksille hellävaraisempi lämpötila, toisin kuin polttavat 200 astetta. Vähemmän on enemmän.

Hiustenkuivaajalla suosittelemme kuivaamaan viileimmällä puhallusasetuksella.

Laadukas shampoo pesee hiukset tehokkaasti mutta samalla hellävaraisesti.

Laadukas shampoo pesee hiukset tehokkaasti mutta samalla hellävaraisesti.

Vinkki 4 – Pese hiukset niille sopivilla pesutuotteilla

Se miten ja millä hiuksiaan pesee, vaikuttaa suuresti hiusten hyvinvointiin.

Mieti, miten päänahkasi ja hiuksesi voivat. Shampoo tulee valita hiuspohjan sen hetkisen kunnon mukaan ja hoitoaine latvojen mukaan.

Laadukas shampoo pesee hiukset tehokkaasti mutta samalla hellävaraisesti. Vältä shampoossa parabeeneja, ftalaatteja, SL-sulfaatteja ja silikoneja, jotka tukkivat ravintoaineiden pääsyn hiuspohjaan.

Käytä hoitoainetta aina shampoopesun jälkeen. Hoitoaine sulkee hiussuomut ja hoitaa hiuksia ulkoisia rasitteita vastaan.

Hiusnaamio on hyvä lisä kotihoidossa. Naamio hoitaa hiusta tehokkaammin ja syvemmältä kuin hoitoaine. Se tuo lisäkosteutusta, jota erityisesti pitkät hiukset tarvitsevat latvojen nopean kulumisen vuoksi.

Vinkki 5 – Hiusten oikeaoppinen kuivaus ja harjaaminen

Tiesitkö, että froteepyyhe ei ole kovinkaan hellävarainen hiuksille? Froteepyyhe on karheaa materiaalia, jonka kietominen hiusten ympärille turbaaniksi katkoo herkästi märkiä hiuksia.

Bambusta valmistettu mikrokuitupyyhe on hellävaraisempi ja luonnostaan hygieeninen materiaali.

Pyyhkeellä hiusten hankaaminen kuivaksi on kovakourainen tapa. Sen sijaan taputtele hiukset kuivaksi.

Märkä hius on myös erittäin altis vahingoille. Märkien hiusten harjaaminen on huono juttu, sillä märkä hius venyy purukumin lailla ja lopulta katkeaa.

Kuivat hiukset ovat paljon vahvemmat ja vastustuskykyisemmät, joten harjaa ja selvitä takut hiuksista ennen suihkuun menoa. Näin sinun ei tarvitse käyttää aikaa takkujen aukaisuun märistä hiuksista.

Vinkki 6 – Suosi hellävaraisia kampauksia

Kireät kampaukset ja jatkuva hiusten kiinnipitäminen tekevät ajan saatossa hallaa hiusten rakenteelle ja karvatupeille.

Vaihtele kampauksia. Suosi rentoja kampauksia, kuten löysiä lettejä ja ns. messy bun -nutturoita. Parasta on että pidät hiuksia mahdollisimman paljon auki.

Kiinnitä huomiota myös millaisilla hiuslenkeillä sidot hiuksesi. Hiuslenkki, jossa on metalliliitin, voi katkoa hiuksia jatkuvassa käytössä.

Sen sijaan isot hiusdonitsit ovat hellävaraisia ja pehmeitä. Kuoseja ja värejä on lukematon määrä ja näppärimmät voivat ommella itse hiusdonitseja!

Märkien hiusten harjaaminen on huono juttu, sillä märkä hius venyy purukumin lailla ja lopulta katkeaa.

Vinkki 7 – Hiusten suojaaminen auringolta

Suojaa hiuksesi kesällä auringon kuivattavalta vaikutukselta. Voimakkaalla UV-säteilyllä on samanlainen vaikutus kuin kuumilla lämpölaitteilla – ne kuivattavat hiukset pörröiseksi ja katkeilevaksi.

Suosi hattuja ja huiveja hiustesi suojaksi. Voit levittää hiuksiin myös laadukasta aurinkosuojatuotetta.

Me suosittelemme vedenkestävää System Professional Solar Helio Spray -aurinkosuojaa. Se ehkäisee auringon ja meriveden kuivattavaa vaikutusta. Rasvaton koostumus estää hiusvärin haalistumista, ehkäisee rakennevaurioita ja hiusten kuivumista.

Vinkki 8 – Syö terveellisesti ja tue hiusten hyvinvointia hiusvitamiineilla

Tässä tulee kaikista tärkein hoitovinkki – huolehdi riittävästä ja monipuolisesta ravinnonsaannista.

Huono ravinto, stressi ja tupakointi eivät ainakaan edistä hiusten kasvua, päin vastoin. Se heikentää yleiskuntoa ja altistaa pahimmillaan hiusten lähdölle.

Ravinteikas ruoka, jota syö riittävästi, edistää hiusten kasvua. Elimistön saadessa vitamiineja ja hivenaineita, se käyttää ravintoaineet välttämättömiin elintoimintoihin.

Hiuksille jää yleensä jäljelle jääneistä ravintoaineista vain rippeet, joten huono tai vähäinen ravinto näkyy ensimmäisenä hiuksissa. Hiukset voivat muuttua ravintoaineiden puutteesta ohueksi, kuivaksi ja katkeilleeksi.

Kiireinen arki, raju dieetti, erityinen ruokavalio tai sairaus voivat vaikeuttaa ravintoaineiden riittävää saantia. Suosittelemme tällöin panostamaan laadukkaaseen hiusvitamiiniin.

Hiusvitamiinit tukevat hiustuppien ja päänahan hyvinvointia ja nopeuttavat hiusten kasvua. Jopa kynnet ja iho saattavat voida paremmin hiusvitamiinien syönnin myötä.

Beard & Hair Vitamins -viinikumivitamiinit


Beard & Hair Vitamins -viinikumivitamiinit ovat tehokas ravintolisä edistämään hiusten kasvun lisäksi myös parran kasvua.

Säännöllisesti syötynä hiuksista ja parrasta kasvaa entistä vahvemmat ja terveemmät. Ravintolisä ehkäisee hiusten- ja parranlähtöä, kaksihaaraisten syntymistä sekä hius- ja partakarvojen vaurioitumista.

Hormonivapaa tuote ei sisällä gluteenia, laktoosia, soijaa, gelatiinia eikä pähkinöitä. Lisäksi tuote on vegaaninen.

Vadelman makuinen viinikumi sisältää parhaimman mahdollisen aktiivisten ainesosien yhdistelmän parran ja hiusten kasvuun.

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit