Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Riesana kuivat hiukset? – Näin hiusten kosteuttaminen onnistuu!

Kerromme tässä artikkelissa miten hiusten kosteutus käytännössä onnistuu, miten erotat kuivat hiukset vahingoittuneista ja miten voit ehkäistä kauniiden hiustesi kuivumisen. Saat myös useita tuotevinkkejä, joilla helpotat hiusten kosteuden janoa tehokkaasti.

Kevät on jo pitkällä ja monen hiuskuontalo voi tuntua tavanomaista kuivemmalta. Pitkän talven jälkeen se on normaalia. Hiukset kaipaavat nyt runsaasti kosteuttavia hiustuotteita, jotta hiuksista tulee taas sileät, kiiltävät ja hyvinvoivat.

Kerromme tässä artikkelissa miten hiusten kosteutus käytännössä onnistuu, miten erotat kuivat hiukset vahingoittuneista ja miten voit ehkäistä kauniiden hiustesi kuivumisen.

Saat myös useita tuotevinkkejä, joilla helpotat hiusten kosteuden janoa tehokkaasti. Joten jatka lukemista!

Mistä tunnistan kuivat hiukset?

Kaikki hiustyypit voivat muuttua kuivaksi. Sillä ei ole merkitystä, ovatko hiukset paksut vai hennot. Hiustyypeistä luonnonkiharilla hiuksilla on yleensä eniten taipumusta olla kuivat.

Kuivat hiukset sekoitetaan helposti vahingoittuneisiin hiuksiin samankaltaisten oireiden vuoksi.

Hiukset ovat pörröiset, sameat ja ne voivat tuntua haurailta. Latvoista on usein löydettävissä kaksihaaraisia ja päänahka voi tuntua kuivalta.

Päänahka on hiusten luontainen kosteuttaja, joka kuitenkin sijaitsee kaukana hiusten latvoista. Ikääntyessä päänahasta erittyy entistä vähemmän kosteuttavia öljyjä, jonka takia hiukset kuivuvat myös herkemmin.

Hiusten huokoisuus kertoo, miten hyvin hiukset pystyvät imemään kosteutta ja pitämään sen sisällään.

Hiuksen päällimäistä kerrosta kutsutaan keratiinikerrokseksi, jonka kunto määrää hiuksen huokoisuuden. Huokoisuus voi olla perittyä tai seurausta jostain käsittelystä, kuten hiusten värjäyksestä.

Hiustyypeistä luonnonkiharilla hiuksilla on yleensä eniten taipumusta olla kuivat

Hiustyypeistä luonnonkiharilla hiuksilla on yleensä eniten taipumusta olla kuivat

Matalahuokoiset hiukset:

 • kuivuvat hitaasti
 • ovat kiiltävät ja hyvinvoivat
 • ei ime helposti itseensä vettä tai hoitotuotteita
 • hiussuortuva on sileä, tiivis ja tasainen

Suomalainen hiustyyppi on yleensä matalahuokoinen. Tällaisten hiusten hoidossa kannattaa käyttää kevyitä, nestemäisiä tuotteita, jotta hiukset eivät latistu. Korjaavat ja proteiinipitoiset tuotteet ovat yleensä liian tuhteja.

Normaalihuokoiset hiukset:

Ovat matalahuokoisten ja korkeahuokoisten hiusten välimaastosta. Normaalihuokoiset hiukset ovat helppohoitoiset ja niihin voi käyttää satunnaisesti voimakkaasti hoitavia tuotteita.

Korkeahuokoiset hiukset:

 • ovat karheat ja epätasaisen tuntuiset
 • imevät hetkessä itseensä kaikki hoitotuotteet
 • kuivuvat nopeasti

Korkeahuokoiset hiukset ovat joko perintötekijöistä johtuvaa tai vaurioituneet käsittelyssä. Hiuksen keratiinikerroksessa on aukkoja ja reikiä, joiden kautta kosteus imeytyy tehokkaasti hiukseen, mutta haihtuu yhtä nopeasti pois.

Syvähoitavat ja proteiinipitoiset tuotteet ovat tarpeellisia näin huokoisessa hiuksessa. Hiukset kaipaavat paljon kosteuttavia, rakennepaikkaavia ja hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita.

Hiukset kaipaavat nyt runsaasti kosteuttavia hiustuotteita

Hiukset kaipaavat nyt runsaasti kosteuttavia hiustuotteita

Miten kosteutan hiuksia ja ennaltaehkäisen kuivumista?

Ensimmäiseksi kiinnitä huomiota siihen, miten käsittelet hiuksiasi. Tarkista ensin alla olevat kohdat kuntoon hiustenhoitorutiineissasi:

 • Tiheä hiusten värjääminen ja erityisesti vaalentaminen kuivattavat runsaasti. Sävytys ja suoravärjäys ovat hellävaraisempia vaihtoehtoja. Tai pärjäisitkö kokonaan ilman hiusten värjäystä?
 • Kuumien muotoiluvälineiden runsas käyttö haihduttaa kosteutta hiuksista. Mitä harvemmin käytät kuumia lämpölaitteita, sen parempi. Jos haluat kuitenkin käyttää muotoilurautoja, panosta laatuun! Muotoilurauta tai fööni, jonka lämpötilaa on mahdollista säätää on paras vaihtoehto. Kurkkaa täältä Ghd:n hellävaraiset suoristusraudat! Muista levittää hiuksiin aina laadukas lämpösuoja!
 • Vuodenaika vaikuttaa hiusten kosteustasapainoon merkittävästi. Hiukset tarvitsevat erilaista hoitoa talvella ja kesällä. Käytä talvella hiustyypillesi suunnattujen pesutuotteiden rinnalla myös kosteuttavia tuotteita. Suojaa hiuksesi auringolta, pakkaselta, sateelta ja tuulelta.
 • Muista juoda tarpeeksi vettä! Hiusten kosteustasapaino lähtee riittävästä veden juonnista. Monipuolinen ja riittävä ruokavalio tarjoaa hiuksille tärkeimmät vitamiinit ja hivenaineet. Voit hyödyntää tarvittaessa monipuolisen ruokavalion lisäksi ravintolisiä ja hiusvitamiineja.
 • Harjaa hiukset säännöllisesti. Selvitä takut mahdollisimman nopeasti auki, sillä muuten takut suurenevat entisestään ja uusia takkuja syntyy lisää. Selvittämättömät takut alkavat venyttämään ja katkomaan hiuksia. Harjaa hiukset myös aina ennen hiustenpesua. Märät hiukset venyvät harjauksen yhteydessä, joten kampaa hiuksesi pesun jälkeen harvapiikkisellä kammalla.

Kun ennaltaehkäisevät toimet on hoidettu kuntoon, tarkastellaan pesurutiineja.

Hiuksia ei kannata pestä liikaa, vaan pese vain silloin kun hiukset näyttävät likaiselta. Käytä kosteuttavia pesutuotteita ja käytä mielellään saman sarjan shampoota ja hoitoainetta. Saman sarjan tuotteet tehostavat toistensa vaikutuksia ja lopputulos on parempi.

Pese hiukset shampoolla hellävaraisesti, päänahkaa hieroen. Älä hankaa, se kuluttaa ja rasittaa hiusta turhaan.

Pyyhekuivaa välissä hiukset hellävaraisesti. Hiukset tulee pyyhekuivata aina ennen hoitoaineen levitystä, koska hoitoaine pääsee imeytymään paremmin hiukseen, kun edessä ei ole vesikerrosta.

Levitä hiuksiin kosteuttava hoitoaine päänahkaan asti.

Kosteuttavat pesutuotteet 

System Professional Hydrate Shampoo


System Professional Hydrate Shampoo

System Professional Hydrate Shampoo on kevyt ja kosteuttava shampoo luonnostaan kuiville hiuksille. Se puhdistaa ja kosteuttaa pitkäkestoisesti tekemättä hiuksia raskaiksi.

Katso tuote

System Professional Hydrate Conditioner


System Professional Hydrate Conditioner

System Professional Hydrate -hoitoaine kosteuttaa hiuksia tehokkaasti tekemättä niitä raskaiksi. Palauttaa hetkessä kuivien hiusten kosteustasapainon.

Katso tuote

Kosteuttavat hiusnaamiot

Hoitoaine ei yleensä riitä kosteuttamaan hiuksia, vaan lisäksi on käytettävä viikottain kosteuttavaa hiusnaamiota. Hiusnaamio syvähoitaa hiuksia tavalla, johon tavallisen hoitoaineen teho ei riitä. Naamio myös tehostaa hoitoaineen hoitovaikutusta.

System Professional Hydrate Mask


System Professional Hydrate Mask

System Professional Hydrate Mask on syväkosteuttava hiusnaamio normaaleille ja kuiville hiuksille. Hydrate Maskin aktiiviset hydrokiteet syväkosteuttavat hiuskuituja ja antavat pitkäkestoista joustavuutta.

Katso tuote


KEVIN.MURPHY HYDRATE-ME.MASQUE

KEVIN.MURPHY HYDRATE-ME.MASQUE on syväkosteuttava ja hiuksia silottava tehohoito. Kakaduluumu-uutteen,ruusunmarjaöljyn, bergamotin, iltahelokkiöljyn ja sheavoin antioksidanttinen yhdistelmä kosteuttaa hiusta syvältä ja lisää kiiltoa.

Katso tuote

Kosteuttavat hiusöljyt ja hiuksiin jätettävät hoitoaineet

Tehostaaksesi hiusten kosteutusta, lisää hoitorutiineihisi hiusöljy ja/tai hiuksiin jätettävät hoitoaine. Erityisesti pitkähiuksisten latvat hyötyvät näistä tuotteista. Levitä hiusöljyä pyyhekuiviin hiuksiin puolesta välistä latvoja alas asti.

Kun levität hiusöljyn kosteaan hiukseen, hiusöljy lukitsee kosteuden hiuksen sisään, jolloin kosteuttava vaikutus kestää pidempään.

Sassoon Professional Illuminating Oil


Sassoon Professional Illuminating Oil

Sassoon Professional Illuminating Oil on hiuksia suojaava, vahvistava ja kosteuttava hiusöljy. Se estää hiusväriä haalistumasta ja auttaa säilyttämään hiusten proteiinin. Se vähentää myös hiusten mekaanisia vaurioita.

Katso tuote

KEVIN.MURPHY SMOOTH.AGAIN

KEVIN.MURPHY SMOOTH.AGAIN on hiuksiin jätettävä hoitovoide kosteuttaa hiuksia pitkäkestoisesti ja silottaa pörröisiä hiuksia. Hiuksista tulee silkkiset pehmeät ja helposti käsiteltävät. Tuote sisältää lämpösuojan.

Katso tuote

System Professional Hydrate Quenching Mist


System Professional Hydrate Quenching Mist

System Professional Hydrate Quenching Mist -hoitosuihke on 5 sekunnin hydroviimeistely luonnostaan kuiville. Se selvittää hiuksia ja lukitsee kosteuden hiuksiin tehden niistä välittömästi silkin pehmeät.

Katso tuote

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit