Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Oletko kasvattamassa partaa? – Näin parran kasvatus onnistuu!

Oletko harkinnut kasvattavasi ison parran, sängen, viikset, lyhyen parran vai pukinparran? Vai oletko yrittänyt kasvattaa partaa, mutta projekti on kaatunut omaan kärsimättömyyteen? Tai häpeään kun parta muistuttaa enemmän risukasaa ja olet lopulta ajanut kaiken pois? Me opastamme sinua, miten onnistut kasvattamaan tyylikkään parran!

https://www.kampaamotuotteet.f...Parran kasvatus vaatii pitkää pinnaa ja runsaasti aikaa. Miten pitkäksi ja tuuheaksi parta kasvaa, määräävät isoilta osin geenit ja hormonitoiminta. Myös ruokavaliolla, unella, stressillä, ihon- ja parranhoidolla on suuri merkitys parran kasvuun.

Parta kasvaa samaan tapaan kuin hiukset. Parralla on maksimimitta, mistä eteenpäin se ei enää kasva pituutta.

Maksimimitta riippuu parran kasvunopeudesta ja karvatuppien kasvusyklistä. Kasvusyklien tiheyden määrää geeniperimä. Saavuttaessaan maksimimitan, partakarva putoaa pois antaen sijaa uudelle karvalle.

Liikunta, uni ja ravinto vaikuttavat parran kasvuun

Nyt kun parrankasvun toimintaperiaate on tullut tutuksi, perehdytään miten itse voi vaikuttaa konkreettisesti parran kasvuun.

Moni väheksyy partaa kasvattaessaan ravinnon ja urheilun merkitystä. Syömällä monipuolisesti varmistat, että parta ja elimistö saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet.

Ruokavalio ja elintavat vaikuttavat parran kasvamiseen

Ruokavalio ja elintavat vaikuttavat parran kasvamiseen

Elimistö käyttää ravintoaineet ensin elintoimintojen ylläpitoon ja loput ravintoaineista mitä elimistöltä jää käyttämättä saa parta ja hiukset. Eli muista syödä riittävästi!

Nauttimalla erityisesti proteiinia sekä A-, B-, C- ja E-vitamiineja tehostat parrankasvua. Lisäksi magnesium, rauta, sinkki ja seleeni ovat hyväksi. Eli nauti runsaasti kananmunia, maksaa, pinaattia ja kasviksia!

Muista lisäksi juoda paljon vettä. Vesi vaikuttaa aineenvaihduntaan ja karvatuppeihin, joista karvat kasvavat.

Tiesitkö muuten, että urheilu parantaa parran kasvua?

Lihaskuntoharjoittelu ja treenaaminen, jossa käytetään paljon lihaksia, lisää testosteronin määrää kehossa, jolloin parta kasvaa tehokkaammin. Urheilu myös poistaa kehosta stressiä, joka vaikuttaa positiivisesti kehon aineenvaihduntaan ja verenkiertoon, jolloin karvatupet toimivat aktiivisemmin.

Riittävä uni ylläpitää hormonitasapainoa ja tukee parran kasvua.

Parran kasvatus vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa

Kun päätös parran kasvatuksesta on tehty, on sitouduttava heti kahteen asiaan.

  1. Partaa ei ajeta tai trimmata vähintään kolmeen kuukauteen – ei vaikka miten hävettäisi parran keskeneräinen ulkonäkö ja haluaisi vain luovuttaa.
  2. Partaa hoidetaan heti alusta alkaen parranhoitotuotteilla.

Ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana parta voi olla hyvin vallaton, epätasaisesti kasvanut ja sojottaa jokaiseen ilmansuuntaan. Kasvoissa voi paikoitellen olla jopa kaljuja kohtia. Partakarvat voivat kasvaa eri suuntiin, mutta ajan kanssa ne suoristuvat ja muuttavat suuntaansa.

Parran kasvatus vaatii sinnikkyyttä ja motivaatiota

Parran kasvatus vaatii sinnikkyyttä ja motivaatiota

Jatka sinnikkäästi kasvatustyötä epätoivon iskiessä. Parran kasvatus voi vaatia itseltä motivaatiota, joten älä luovuta. Noin kolmen kuukauden jälkeen suosittelemme menemään ensimmäisen kerran parturiin siistimään ja muotoiluttamaan partasi.

Ilman muotoilua ja rajausta parta näyttää hyvin epäsiistiltä ja kaksihaaraisten partakarvojen määrä lisääntyy.

Ammattilainen osaa kertoa, millainen partamalli sopii parhaiten kasvojesi muotoon. Ammattilainen leikkaa partamallin kasvojesi mukaan huomioiden samalla, miten partakarvat asettuvat luonnollisesti. Jos parta kasvaa paikoitellen huonosti, partamallia voidaan muotoilla sen mukaan.

Kasvatusprojektia on helpompi (ja mukavampi!) jatkaa muotoillulla ja siistillä parralla. Parran muotoiluun ja huolenpitoon käytettävä aika vähentyy arjessa huomattavasti.

Riippuen siitä, miten pitkäksi tahdot parran kasvattaa, käy seuraavien kuukausien aikana parturissa noin 2-3 kuukauden välein. Näin pituus parrassa kasvaa, mutta pysyy silti muotoiltuna ja hyvännäköisenä.

Kotona voit leikata saksilla yksittäiset, pitkät ja sojottavat partakarvat. Se auttaa huolitellun ilmeen ylläpidossa.

Vuoden aikana saat kasvatettua jo mukavan pituisen parran. Kun olet päässyt haluamaasi pituuteen, parran siistiminen parturissa noin kerran kuukaudessa riittää.

Hoitotuotteilla parta terveeksi ja hyvännäköiseksi

Ilman parranhoitotuotteita parta näyttää huonokuntoiselta ja laittamattomalta. Parta ei pysy kunnossa, jos siitä ei huolehdita päivittäin.

Muutamalla tuotteella pääset jo hyvin pitkälle. Tärkeimmät ovat laadukas partaöljy sekä parranpesutuotteet.

Partaöljy on perustuote, joka tulee olla jokaisella parrakkaalla. Varsinkin sänkeä ja lyhyttä partaa kutittaa usein inhottavasti, joten opettele heti kasvatusprojektin alussa käyttämään partaöljyä!

Partaöljy kosteuttaa parranalusihoa ja itse partakarvoja lievittäen kutinaa, hilseilyä ja kiristävää tunnetta iholla.

Ota pari tippaa partaöljyä sormenpäihisi ja hiero öljy parranalusiholle huolellisesti kaikkialle. Lopun öljyn voit hieroa kämmeniisi ja sukia partakarvoihin.

  • VINKKI! Jos parta on yhtään pidempi, investoi laadukkaaseen partaharjaan. Partaharjan avulla levität partaöljyn huolellisemmin kuin pelkin sormin. Partaharja aukaisee mahdolliset takut, harjaa roskat pois ja helpottaa parran muotoilua.

Heavy Beard Oil

Nõberu of Sweden partaöljystä on tarjolla vahva ja kevyt versio, joista voit valita vaihtoehdon parran koon ja kunnon mukaan.

Heavy Beard Oil on isolle parralle. Se suojaa ja kosteuttaa partaa sekä ihoa. Se sopii myös talvikauden hoitotuotteeksi.

TUTUSTU & TILAA

Feather Beard Oil

Nõberu of Sweden Feather Beard Oil on kevyt versio partaöljystä. Se sopii sängen ja lyhyen parran hoitoon sekä ylläpitoon.

TUTUSTU & TILAA

Parran pesu kuuluu perushygieniaan. Ilman säännöllistä pesua parta alkaa haisemaan herkästi ja pesemätön parta voi aiheuttaa tulehduksen iholle.

Parta tulee pestä noin 2-3 kertaa viikossa. Jos tekee töitä likaisissa olosuhteissa tai harrastaa usein liikuntaa, parta on pestävä useammin. Partashampoo poistaa parrasta lian ja muotoilutuotteiden jäämät hellävaraisesti sekä säilyttää partakarvojen oman kosteuden.

Älä koskaan pese partaa hiuksille tarkoitetulla shampoolla tai tavallisella saippualla! Ne ovat liian voimakkaasti puhdistavia ja kuivattavat liikaa partaa ja kasvojen ihoa.

Parran pesun viimeistely parranhoitoaineella pehmentää, korjaa partaa ja vähentää takkuisuutta.Beard Wash


Nõberu of Sweden Beard Wash on tehokas mutta hellävarainen shampoo parralle. Shampoota käytetään yhdessä Nõberun parranhoitoaineen kanssa. Partashampoo sisältää arganöljyä ja vihreää teetä, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa parran alla.

TUTUSTU & TILAA

Beard Conditioner

Nõberu of Sweden Beard Conditioner korjaa, pehmentää ja ravitsee ihoa parran alla. Arganöljy kosteuttaa ja tekee parrasta helpomman käsitellä.

TUTUSTU & TILAA

Parran muotoiluun on runsaasti erilaisia tuotteita, joilla onnistut saamaan itsepäisimmätkin partakarvat kuriin.

Nõberu of Sweden Beard Balm on partavaha, joka ravitsee ja suojaa partakarvoja hankautumiselta. Vahan avulla voit myös tyylitellä partaa. Se on sekoitus mehiläisvahaa ja erilaisia öljyjä, kuten manteliöljyä ja kookosöljyä.

TUTUSTU & TILAA

Jos parran lisäksi kasvoja koristavat viikset, käytä viiksien muotoiluun viiksivahaa. Viiksivaha on erittäin jämäkkää vahaa, jossa on voimakas pito. Viiksikarvat ovat jäykempiä ja paksumpia kuin partakarvat, joten vahankin on oltava voimakasta.


Moustache Wax Light Hold

Nõberu of Swedenin viiksivahoista on tarjolla voimakas ja kevyt versio. Kevyt Moustache Wax Light Hold on helppokäyttöinen ja pehmeä viiksivaha, joka pitää viikset paikoillaan koko päivän. Se sopii viiksien siistiin ylläpitoon.

TUTUSTU & TILAA

Moustache Wax Strong Hold


Jos haluat muotoilla viikseksi näyttävän näköiseksi, Moustache Wax Strong Hold on klassinen viiksivaha, jolla voi muotoilla viikset tyylikkäiksi.

TUTUSTU & TILAA

Näillä ohjeilla eteenpäin ja tsemppiä projektiin!

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit