Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Hiirenhännästä leijonanharja – miten saada paksummat hiukset?

Paksut hiukset ovat monen hentohiuksisen harras toive. Ohuita hiuksia sitoessa poninhännälle hiusten määrä tuntuu vähäiseltä ja näyttävien kampauksien tekeminen on liki mahdotonta. Olipa hiustesi hentoisuudessa kyse geenitekijöistä tai jostain muusta, tässä artikkelissa kerromme miten saat paksummat hiukset!

On olemassa useita keinoja, joilla voit kasvattaa hiukset paksummaksi. Laadukkailla hiustuotteilla ja muotoilulla voit myös juksata hiukset näyttämään paksummilta mitä ne oikeasti ovat.

Olipa hiustesi hentoisuudessa kyse geenitekijöistä tai jostain muusta, tässä artikkelissa kerromme miten saat paksummat hiukset!

Tässä artikkelissa esittelemme muun muassa seuraavat laatutuotteet:

Hentojen hiusten moninaiset syyt

Hento hius on läpimitaltaan ohuempi kuin tavallinen hiuskarva. Tämä saa hiusten määrän näyttämään huomattavasti vähäisemmältä, vaikka hiuskarvoja olisi päässä yhtä paljon kuin paksuhiuksisilla.

Hiusten ohentuessa äkillisesti, selvitä syy pikaisesti. Jos reagoit nopeasti ohenemiseen, syyn ja hoidon löytyessä hiukset saavuttavat nopeammin ja helpommin alkuperäisen paksuutensa.

Yleisimmät syyt hiusten ohenemiseen ja hiustenlähtöön ovat anemia ja kilpirauhasen ongelmat. Lisäksi vähäenerginen dieetti, synnytys, raju sairaus, väärä e-pillerimerkki tai yksittäiset lääkkeet voivat aiheuttaa hiusten ohentumista.

Hiusten äkillinen oheneminen voi säikäyttää, mutta ei hätää. Jos hiuksesi ovat ohentuneet jostain edellä mainitusta syystä tai jostain muusta hiuspohjan ongelmasta, hiukset kasvavat kyllä takaisin entiselleen, kun syy ohenemiseen on hoidettu.

Ole kärsivällinen kasvattaessasi hiuksia paksuksi. Kutrit eivät muutu hulmuavan tuuheiksi yhdessä yössä, vaan aikaa voi mennä useita kuukausia.

Jos sen sijaan hiusten hentoisuuden taustalla on perintötekijät, älä murehdi. Luonnostaan hentoisista hiuksista on mahdollista kasvattaa paksummat muutamalla elämäntavan muutoksella!

Paksummat hiukset monipuolisella ja riittävällä ravinnolla

Niin tylsältä kuin se kuulostaakin; jotta hiuksesi kasvaisivat paksummaksi, kaikki lähtee siitä mitä laitat suuhusi. Pelkkiin hiustenhoitotuotteisiin satsaaminen ei riitä, vaan hyödyt pidemmällä tähtäimellä enemmän monipuolisesta ravinnosta.

Kehon saadessa ravintoaineita se käyttää ne tärkeimpiin elintoimintoihin, kuten kudosten muodostamiseen ja hormonitoimintaan.

Hiukset eivät ole eloonjäämisen kannalta tärkeässä asemassa, joten ne eivät ole ravintoaineiden jakelulistan kärkipäässä. Hiukset saavat jäljelle jääneet ravintoaineet mitä elimistöltä jää käyttämättä.

Paksummat hiukset monipuolisella ja riittävällä ravinnolla

Näitä ravintoaineita hiuksesi rakastavat:

 • Kananmuna, kala, liha, lehtikaali ja palkokasvit – hiukset ja kynnet ovat keratiinia, joka on yksi proteiinin tyyppi. Ilman ruoasta saatavaa proteiinia hiukset ovat hauraat ja hennot.
 • Veri- ja maksaruoat, pavut, linssit, pinaatti, nokkonen, pähkinät – rauta ylläpitää hemoglobiini-arvon hyvällä tasolla. Hemoglobiini kuljettaa happea elimistössä. Hyvä hapen saanti taas tehostaa karvatuppien toimintaa ja edistää näin hiusten kasvua.
 • Täysjyvävilja kuten tumma pasta ja kokojyväriisi, vihreät vihannekset ja marjat – hyvälaatuiset hiilihydraatit antavat energiaa ja ylläpitävät hiusten kasvua.
 • Pähkinät ja avokado - hyvien rasvojen rasvahapot ovat hiusten tärkeimpiä ravintoaineita. Hyvälaatuinen rasva pitää hiukset pehmeinä ja hyvinvoivana.
 • Vesi – hiukset sisältävät 10-15% vettä. Vesi kosteuttaa hiusta sisältäpäin.

Näitä ravintoaineita hiuksesi eivät rakasta:

 • Sokeria, valkoista vehnäjauhoa, vaaleaa leipää, leivonnaisia – nämä ylläpitävät elimistön matalaa tulehdustilaa ja sisältävät vähän ravintoaineita.

Pitkäkestoisesta stressistä johtuva väsymys aiheuttaa usein mielitekoja, jolloin tulee syötyä helposti ravintoköyhää ruokaa. Elimistö saa pikaruoasta kaivattua, nopeasti saatavaa energiaa.

Pitkäkestoisen stressin myötä ruokarytmi voi myös muuttua epäsäännölliseksi ja yöunet huonolaatuisiksi.

Jos tämän kaltaista stressiä kestää tarpeeksi pitkään, hiukset eivät ole enää yhtä paksut ja kiiltävät kuin ennen.

Stressaavana aikana tai hiusten ollessa huonossa kunnossa, voit hyödyntää hiusvitamiineja. Ne sisältävät hiuksille tärkeimpiä vitamiineja, hivenaineita ja kivennäisaineita.

Hiusvitamiinien teho näkyy muutaman kuukauden päästä, kun uutta hiusta alkaa kasvamaan päänahasta.

Muista, että on turhaa syödä lisäravinteita jos ruokavalio on leväperällä. Koko kauneudenhoito perustuu monipuoliseen ruokavalioon!

Hiusten hyvinvointia tukevat vitamiinit ja hivenaineet:

 • B-vitamiinit - auttavat solujen uusiutumisessa. Hiukset koostuvat soluista, joten B-vitamiinit ovat todella tärkeitä! B-vitamiineja saat täysjyvätuotteista, kananmunista, lihasta tummanvihreistä kasviksista, kalasta ja avokadosta.
 • C-vitamiini – muodostaa kehoon kollageenia. Kollageeni on elintärkeä kuituproteiini hiuksille, kynsille ja iholle. C-vitamiinia saat paprikasta, kaalista ja sitrushedelmistä.
 • Sinkki - edistää kudosten kasvua ja uusiutumista sekä auttaa vitamiineja imeytymään.Sinkkiä saatvehnänalkioista, katkaravuista, ostereista, pinaatista ja kurpitsan siemenistä.
 • D-vitamiini – parantaa talirauhasten toimintaa. Saadaksesi D-vitamiinia syö rasvaista kalaa ja ota kesällä aurinkoa (muista aurinkosuoja!). Talvikuukausina joudumme turvautumaan purkista saatavaan D-vitamiiniin.
 • Omega-rasvahapot – ravitsevat hiuksia ja vähentävät elimistön matalaa tulehdustilaa.

Puhdas hiuspohja edistää hiusten kasvua ja terveyttä

Paksut ja hyvinvoivat hiukset kasvavat puhtaasta hiuspohjasta. Kun päänahka on puhdas, hiuspohjalla on parhaimmat edellytykset pysyä terveenä ja kasvattaa tervettä hiusta.

Pese hiukset aina, kun ne tuntuvat likaisilta. Pesuvälin pituus on hyvin yksilöllinen asia. Hiukset voi pestä tarvittaessa vaikka joka päivä, kunhan pesutuotteet on valittu oikein ja käyttää kuuman veden sijasta haaleaa vettä.

Hentohiuksiset voivat käyttää tuuheuttavaa shampoota ja hoitoainetta, jos ei kärsi kuivasta hiustyypistä. Tuuheuttavat pesutuotteet turvottavat hiuksia, jolloin hiusten kuivuus voi pahentua entisestään.

Puhdas hiuspohja edistää hiusten kasvua ja terveyttä

Muista valita shampoo hiuspohjan kunnon mukaan ja hoitoaine hiusten pituuksien mukaan!

Päänahassa muhivat tuotekertymät ja kuollut ihosolukko heikentävät hiusten kuntoa ajan myötä ilman perusteellista puhdistusta. Hiuspohjan kuorinta kannattaa siis ottaa säännölliseksi tavaksi hiustyypistä riippumatta.

Säännöllinen hiuspohjan kuorinta tuuheuttaa ja kohottaa hiuksia tyvestä sekä tasapainottaa hiuspohjaa. Kuori hiuspohja 1-3 kertaa kuukaudessa shampoopesun yhteydessä.

System Professional Purify Shampeeling


System Professional Purify Shampeeling on kuorintashampoo, jolla kuorit hiuspohjan hellävaraisesti mutta silti tehokkaasti. Ehkäisee tehokkaasti hilseilyä.

Kun olet pessyt hiuksesi, älä hankaa niitä rajusti pyyhkeeseen vaan taputtele hellävaraisesti kuivaksi.

Tavallinen froteepyyhe voi olla hennolle hiustyypille kovakourainen ja hiuksia runsaasti kuluttava, joten suosi bambusta valmistettua mikrokuitupyyhettä. Se on hellävarainen ja pehmeä materiaalia hennoille hiuksille.

KATSO TUOTE


KEVIN.MURPHY SCALP.SPA WASH -shampoo puhdistaa, rauhoittaa ja tasapainottaa hiuspohjaa. Misellivesi vetää epäpuhtauksia itseensä magneetin tavoin, samalla kosteuttaen ja rauhoittaen hiuspohjaa. Sellerinsiemenuute syväpuhdistaa hiuspohjaa, ylläpitää sen luontaista kosteustasapainoa ja kontrolloi talin tuotantoa. Ruusuvesi säilyttää ihon optimaalisen pH-arvon ja rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa. 
 
KATSO TUOTE

System Professional Alpha Energy on hiuspohjaa energisoiva seerumi, joka parantaa hiusten ravinnonsaantia, vähentää rakennevaurioita sekä ihoärsytystä hiuspohjassa. Ohuista ja hennoista hiuksista tulee elinvoimaiset!

KATSO TUOTE

Pienillä teoilla vahvistat ja ylläpidät hiusten terveyttä

Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Kun otat vielä nämä pienet arjen vinkit päivittäiseen käyttöösi, sinulla on entistä paremmat mahdollisuudet saada paksut hiukset.

 • Harjaa hiukset ennen suihkuun menoa. Märkien hiusten selvittäminen vahingoittaa niitä ja vie ajan sekä hermot. Hius on märkänä erityisen herkkä vahingoille. Märkä hius venyy kuin kuminauha ja on siksi alttiimpi vaurioille. Käytä märkien hiusten kampaamiseen ainoastaan harvapiikkistä kampaa.

ghd Detangling Comb -selvityskampa selvittää hellävaraisesti kosteat hiukset.Kamman avulla hoitoaine ja hiusnaamio on helppo levittää kaikkialle hiuksiin. Materiaali on antistaattista ja lämmönkestävää hiilikuitua, joka sopii hyvin föönaukseen.

KATSO TUOTE

 • Käytä suoristusrautaa, kiharrinta ja hiustenkuivaajaa mahdollisimman vähän. Runsas lämpölaitteiden käyttö vahingoittaa ja ohentaa hiuksia runsaasti. Aina ennen lämpölaitteen käyttöä, levitä laadukas lämpösuoja hiuksiisi. Käytä hiustenkuivaajassa viileintä puhallusilmaa. Jos suoristusraudassa on mahdollista säätää lämpötilaa, pidä maltillisena.
GHD Platinum+ Black Styler


GHD Platinum+ Black Styler on älysuoristusrauta, jonka molemmissa lämpölevyissä on sensoreita, jotka lukevat 250 kertaa sekunnissa millainen hiuksesi kunto on ja sovittaa lämpötilan sopivaksi joka sekunti saamiensa tietojen perusteella. Platinum+ Black Styler on optimoitu 185 asteen lämpötilaan.

KATSO TUOTE

 • Vaihtele ponihännän paikkaa ja tee löysiä kampauksia. Jos ponihännän paikka on aina sama, se rasittaa hiusjuuria ja vahingoittaa niitä. Vältä hiuslenkkejä joissa on metalliosia, sillä ne katkovat ja rasittavat hiuksia turhaan. Ns. puhelinlankaponnarit jakavat paineen tasaisemmin hiuksiin. Vaihtele ponihännän paikkaa ja tee löysiä kampauksia, jotka eivät kiristä päänahkaa ja hiuksia. Parasta olisi että pidät hiukset vapaana!
 • Leikkaa lyhyt hiusmalli. Lyhyeksi leikattu ja hyvin värjätty hius näyttää paksummalta, kun pitkät latvat eivät roiku ohuena naruna olkapäillä. Käy kampaajalla säännöllisesti leikkauttamassa latvoista huonot pois, sillä se saa hiukset näyttämään terveeltä.
 • Suojaa hennot hiuksesi auringon UV-säteiltä. Aurinko vahingoittaa ja kuivattaa hiuksia runsaasti, joten vältä suoraa auringonpaistetta ja suojaa hiuksesi kauniilla huivilla tai hatulla.
 • Muotoile. Levitä hiuksiin tuuheuttava muotoilutuote ja föönaa hiuksia harjan avulla ylöspäin tai föönaa pää alaspäin. Näin hius nousee tyvestä ja antaa tuuheamman efektin. Muista viileä puhallusilma hiuksia kuivatessa!

Ajattele hiusten hoito kokonaisuutena, joka pitää sisällään ulkoista ja sisäistä huolenpitoa.

Sisäiseen huolenpitoon kuuluu monipuolinen ruokavalio, runsas veden juominen ja vitamiinien riittävästä saannista huolehtiminen.

Ulkoinen huolenpito sisältää hoitotuotteiden, kuten shampoon, hoitoaineen, hiusnaamion jne. käyttöä. Kun sisäistät nämä asiat hiusten hoidossa, on sinulla nopeasti paksummat ja tuuheammat hiukset.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit