Suomalaista luotettavaa palvelua
Ammattilaisen valitsemat tuotteet
Nopeat toimitukset
Reilut hinnat

Hiirenhännästä leijonanharja – miten saada paksummat hiukset?

Paksut hiukset ovat monen hentohiuksisen harras toive. Ohuita hiuksia sitoessa poninhännälle hiusten määrä tuntuu vähäiseltä ja näyttävien kampauksien tekeminen on liki mahdotonta. Olipa hiustesi hentoisuudessa kyse geenitekijöistä tai jostain muusta, tässä artikkelissa kerromme miten saat paksummat hiukset!

Paksut hiukset ovat monen hentohiuksisen harras toive. Ohuita hiuksia sitoessa poninhännälle hiusten määrä tuntuu vähäiseltä ja näyttävien kampauksien tekeminen on liki mahdotonta.

On olemassa useita keinoja, joilla voit kasvattaa hiukset paksummaksi. Laadukkailla hiustuotteilla ja muotoilulla voit myös juksata hiukset näyttämään paksummilta mitä ne oikeasti ovat.

Olipa hiustesi hentoisuudessa kyse geenitekijöistä tai jostain muusta, tässä artikkelissa kerromme miten saat paksummat hiukset!

Tässä artikkelissa esittelemme muun muassa seuraavat laatutuotteet:

Hentojen hiusten moninaiset syyt

Hento hius on läpimitaltaan ohuempi kuin tavallinen hiuskarva. Tämä saa hiusten määrän näyttämään huomattavasti vähäisemmältä, vaikka hiuskarvoja olisi päässä yhtä paljon kuin paksuhiuksisilla.

Hiusten ohentuessa äkillisesti, selvitä syy pikaisesti. Jos reagoit nopeasti ohenemiseen, syyn ja hoidon löytyessä hiukset saavuttavat nopeammin ja helpommin alkuperäisen paksuutensa.

Yleisimmät syyt hiusten ohenemiseen ja hiustenlähtöön ovat anemia ja kilpirauhasen ongelmat. Lisäksi vähäenerginen dieetti, synnytys, raju sairaus, väärä e-pillerimerkki tai yksittäiset lääkkeet voivat aiheuttaa hiusten ohentumista.

Hiusten äkillinen oheneminen voi säikäyttää, mutta ei hätää. Jos hiuksesi ovat ohentuneet jostain edellä mainitusta syystä tai jostain muusta hiuspohjan ongelmasta, hiukset kasvavat kyllä takaisin entiselleen, kun syy ohenemiseen on hoidettu.

Ole kärsivällinen kasvattaessasi hiuksia paksuksi. Kutrit eivät muutu hulmuavan tuuheiksi yhdessä yössä, vaan aikaa voi mennä useita kuukausia.

Jos sen sijaan hiusten hentoisuuden taustalla on perintötekijät, älä murehdi. Luonnostaan hentoisista hiuksista on mahdollista kasvattaa paksummat muutamalla elämäntavan muutoksella!

Paksummat hiukset monipuolisella ja riittävällä ravinnolla

Niin tylsältä kuin se kuulostaakin; jotta hiuksesi kasvaisivat paksummaksi, kaikki lähtee siitä mitä laitat suuhusi. Pelkkiin hiustenhoitotuotteisiin satsaaminen ei riitä, vaan hyödyt pidemmällä tähtäimellä enemmän monipuolisesta ravinnosta.

Kehon saadessa ravintoaineita se käyttää ne tärkeimpiin elintoimintoihin, kuten kudosten muodostamiseen ja hormonitoimintaan.

Hiukset eivät ole eloonjäämisen kannalta tärkeässä asemassa, joten ne eivät ole ravintoaineiden jakelulistan kärkipäässä. Hiukset saavat jäljelle jääneet ravintoaineet mitä elimistöltä jää käyttämättä.

Paksummat hiukset monipuolisella ja riittävällä ravinnolla

Näitä ravintoaineita hiuksesi rakastavat:

 • Kananmuna, kala, liha, lehtikaali ja palkokasvit – hiukset ja kynnet ovat keratiinia, joka on yksi proteiinin tyyppi. Ilman ruoasta saatavaa proteiinia hiukset ovat hauraat ja hennot.
 • Veri- ja maksaruoat, pavut, linssit, pinaatti, nokkonen, pähkinät – rauta ylläpitää hemoglobiini-arvon hyvällä tasolla. Hemoglobiini kuljettaa happea elimistössä. Hyvä hapen saanti taas tehostaa karvatuppien toimintaa ja edistää näin hiusten kasvua.
 • Täysjyvävilja kuten tumma pasta ja kokojyväriisi, vihreät vihannekset ja marjat – hyvälaatuiset hiilihydraatit antavat energiaa ja ylläpitävät hiusten kasvua.
 • Pähkinät ja avokado - hyvien rasvojen rasvahapot ovat hiusten tärkeimpiä ravintoaineita. Hyvälaatuinen rasva pitää hiukset pehmeinä ja hyvinvoivana.
 • Vesi – hiukset sisältävät 10-15% vettä. Vesi kosteuttaa hiusta sisältäpäin.

Näitä ravintoaineita hiuksesi eivät rakasta:

 • Sokeria, valkoista vehnäjauhoa, vaaleaa leipää, leivonnaisia – nämä ylläpitävät elimistön matalaa tulehdustilaa ja sisältävät vähän ravintoaineita.

Pitkäkestoisesta stressistä johtuva väsymys aiheuttaa usein mielitekoja, jolloin tulee syötyä helposti ravintoköyhää ruokaa. Elimistö saa pikaruoasta kaivattua, nopeasti saatavaa energiaa.

Pitkäkestoisen stressin myötä ruokarytmi voi myös muuttua epäsäännölliseksi ja yöunet huonolaatuisiksi.

Jos tämän kaltaista stressiä kestää tarpeeksi pitkään, hiukset eivät ole enää yhtä paksut ja kiiltävät kuin ennen.

Stressaavana aikana tai hiusten ollessa huonossa kunnossa, voit hyödyntää hiusvitamiineja. Ne sisältävät hiuksille tärkeimpiä vitamiineja, hivenaineita ja kivennäisaineita.

Hiusvitamiinien teho näkyy muutaman kuukauden päästä, kun uutta hiusta alkaa kasvamaan päänahasta.

Muista, että on turhaa syödä lisäravinteita jos ruokavalio on leväperällä. Koko kauneudenhoito perustuu monipuoliseen ruokavalioon!

Hiusten hyvinvointia tukevat vitamiinit ja hivenaineet:

 • B-vitamiinit - auttavat solujen uusiutumisessa. Hiukset koostuvat soluista, joten B-vitamiinit ovat todella tärkeitä! B-vitamiineja saat täysjyvätuotteista, kananmunista, lihasta tummanvihreistä kasviksista, kalasta ja avokadosta.
 • C-vitamiini – muodostaa kehoon kollageenia. Kollageeni on elintärkeä kuituproteiini hiuksille, kynsille ja iholle. C-vitamiinia saat paprikasta, kaalista ja sitrushedelmistä.
 • Sinkki - edistää kudosten kasvua ja uusiutumista sekä auttaa vitamiineja imeytymään.Sinkkiä saatvehnänalkioista, katkaravuista, ostereista, pinaatista ja kurpitsan siemenistä.
 • D-vitamiini – parantaa talirauhasten toimintaa. Saadaksesi D-vitamiinia syö rasvaista kalaa ja ota kesällä aurinkoa (muista aurinkosuoja!). Talvikuukausina joudumme turvautumaan purkista saatavaan D-vitamiiniin.
 • Omega-rasvahapot – ravitsevat hiuksia ja vähentävät elimistön matalaa tulehdustilaa.

Puhdas hiuspohja edistää hiusten kasvua ja terveyttä

Paksut ja hyvinvoivat hiukset kasvavat puhtaasta hiuspohjasta. Kun päänahka on puhdas, hiuspohjalla on parhaimmat edellytykset pysyä terveenä ja kasvattaa tervettä hiusta.

Pese hiukset aina, kun ne tuntuvat likaisilta. Pesuvälin pituus on hyvin yksilöllinen asia. Hiukset voi pestä tarvittaessa vaikka joka päivä, kunhan pesutuotteet on valittu oikein ja käyttää kuuman veden sijasta haaleaa vettä.

Hentohiuksiset voivat käyttää tuuheuttavaa shampoota ja hoitoainetta, jos ei kärsi kuivasta hiustyypistä. Tuuheuttavat pesutuotteet turvottavat hiuksia, jolloin hiusten kuivuus voi pahentua entisestään.

Puhdas hiuspohja edistää hiusten kasvua ja terveyttä

Muista valita shampoo hiuspohjan kunnon mukaan ja hoitoaine hiusten pituuksien mukaan!

Päänahassa muhivat tuotekertymät ja kuollut ihosolukko heikentävät hiusten kuntoa ajan myötä ilman perusteellista puhdistusta. Hiuspohjan kuorinta kannattaa siis ottaa säännölliseksi tavaksi hiustyypistä riippumatta.

Säännöllinen hiuspohjan kuorinta tuuheuttaa ja kohottaa hiuksia tyvestä sekä tasapainottaa hiuspohjaa. Kuori hiuspohja 1-3 kertaa kuukaudessa shampoopesun yhteydessä.

System Professional Purify Shampeeling


System Professional Purify Shampeeling on kuorintashampoo, jolla kuorit hiuspohjan hellävaraisesti mutta silti tehokkaasti. Ehkäisee tehokkaasti hilseilyä.

Kun olet pessyt hiuksesi, älä hankaa niitä rajusti pyyhkeeseen vaan taputtele hellävaraisesti kuivaksi.

Tavallinen froteepyyhe voi olla hennolle hiustyypille kovakourainen ja hiuksia runsaasti kuluttava, joten suosi bambusta valmistettua mikrokuitupyyhettä. Se on hellävarainen ja pehmeä materiaalia hennoille hiuksille.

KATSO TUOTE

Paksut ja vahvat hiukset Nioxin avulla

Nioxin on oheneville ja hennoille hiuksille tarkoitettu hiustenhoitosarja. Sarjan tuotteet ehkäisevät hiustenlähtöä, elvyttävät hiuspohjan pintaverenkiertoa ja parantavat karvatupen ravinnonsaantia, puhdistaen samalla hellävaraisesti päänahan.

Tuotesarja ei pyri peittämään tai naamioimaan hiustenlähtöä, vaan vaikuttamaan sen alkuperäiseen syyhyn stimuloiden samalla hiusten kasvua tehokkailla ainesosillaan.

Jotta kattavasta valikoimasta löytäisi oikeat tuotteet omalle hiustyypille, kartoitetaan ensin ohenemisen aste ja mistä se johtuu. Sen jälkeen selvitetään oma hiustyyppi ja onko hiukset värikäsitellyt.

Kun hoitolinja on valittu hiusten kunnon ja tyypin mukaan, hiukset ja hiuspohja saavat parasta mahdollista hoitoa!

Nioxin Trial Kit System 1


Nioxin Trial Kit System 1 -hoitopaketti on kehitetty parantamaan hiuksen rakennetta ja suojaamaan hiuksia katkeamiselta. Se myös raikastaa hiuspohjan ja tekee hiuksista paksummat ja tuuhemmat. Suunniteltu luonnollisille hieman ohentuneille hiuksille.

KATSO TUOTE

Nioxin Trial Kit System 2


Nioxin Trial Kit System 2 -hoitopaketti tekee hiuksista tuuhemmat ja paksummat. Se suojaa myös jokaista hiussäiettä vaurioilta. Sisältää UV-suojan. Suunniteltu luonnollisille, reilusti ohentuneille hiuksille.

KATSO TUOTE

Nioxin Trial Kit System 3


Nioxin Trial Kit System 3 -hoitopaketti on kehitetty poistamaan karvatuppea tukkivaa talia, rasvahappoja ja ympäristön saasteita. Se myös parantaa hiusten rakennetta, palauttaa hiusten kosteustasapainon ja suojaa väriä. Suunniteltu värjätyille, hieman ohentuneille hiuksille.

KATSO TUOTE

Nioxin Trial Kit System 4


Nioxin Trial Kit System 4 -hoitopaketti tekee hiuksista tuuheammat ja paksummat poistamalla karvatuppea tukkivaa talia, rasvahappoja ja ympäristön saasteita. Se palauttaa myös hiusten kosteustasapainon ja suojaa väriä. Suunniteltu värjätyille, reilusti ohentuneille hiuksille.

KATSO TUOTE

Nioxin Trial Kit System 5


Nioxin Trial Kit System 5 -hoitopaketti on kehitetty poistamaan karvatuppea tukkivaa talia, rasvahappoja ja ympäristön saasteita. Se myös parantaa hiusten rakennetta, palauttaa hiusten kosteustasapainon ja suojaa väriä.

Suunniteltu hieman ohentuneille, kemiallisesti käsitellyille, vaalennetuille tai permanentatuille hiuksille.

KATSO TUOTE

Nioxin Trial Kit System 6


Nioxin Trial Kit System 6 -hoitopaketti tekee hiuksista tuuheammat, paksummat ja sileät poistamalla karvatuppea tukkivaa talia, rasvahappoja ja ympäristön saasteita. Se myös palauttaa hiusten kosteustasapainon ja suojaa väriä.

Suunniteltu reilusti ohentuneille, kemiallisesti käsitellyille, vaalennetuille tai permanentatuille hiuksille.

KATSO TUOTE

Pienillä teoilla vahvistat ja ylläpidät hiusten terveyttä

Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Kun otat vielä nämä pienet arjen vinkit päivittäiseen käyttöösi, sinulla on entistä paremmat mahdollisuudet saada paksut hiukset.

 • Harjaa hiukset ennen suihkuun menoa. Märkien hiusten selvittäminen vahingoittaa niitä ja vie ajan sekä hermot. Hius on märkänä erityisen herkkä vahingoille. Märkä hius venyy kuin kuminauha ja on siksi alttiimpi vaurioille. Käytä märkien hiusten kampaamiseen ainoastaan harvapiikkistä kampaa.


Tangle Teezer Salon Elite on hellävarainen takkuharja, joka aukaisee takut vahingoittamatta hiuksen pintaa ja katkomatta niitä.

KATSO TUOTE

 • Käytä suoristusrautaa, kiharrinta ja hiustenkuivaajaa mahdollisimman vähän. Runsas lämpölaitteiden käyttö vahingoittaa ja ohentaa hiuksia runsaasti. Aina ennen lämpölaitteen käyttöä, levitä laadukas lämpösuoja hiuksiisi. Käytä hiustenkuivaajassa viileintä puhallusilmaa. Jos suoristusraudassa on mahdollista säätää lämpötilaa, pidä maltillisena.
GHD Platinum+ Black Styler


GHD Platinum+ Black Styler on älysuoristusrauta, jonka molemmissa lämpölevyissä on sensoreita, jotka lukevat 250 kertaa sekunnissa millainen hiuksesi kunto on ja sovittaa lämpötilan sopivaksi joka sekunti saamiensa tietojen perusteella. Platinum+ Black Styler on optimoitu 185 asteen lämpötilaan.

KATSO TUOTE

 • Vaihtele ponihännän paikkaa ja tee löysiä kampauksia. Jos ponihännän paikka on aina sama, se rasittaa hiusjuuria ja vahingoittaa niitä. Vältä hiuslenkkejä joissa on metalliosia, sillä ne katkovat ja rasittavat hiuksia turhaan. Ns. puhelinlankaponnarit jakavat paineen tasaisemmin hiuksiin. Vaihtele ponihännän paikkaa ja tee löysiä kampauksia, jotka eivät kiristä päänahkaa ja hiuksia. Parasta olisi että pidät hiukset vapaana!
 • Leikkaa lyhyt hiusmalli. Lyhyeksi leikattu ja hyvin värjätty hius näyttää paksummalta, kun pitkät latvat eivät roiku ohuena naruna olkapäillä. Käy kampaajalla säännöllisesti leikkauttamassa latvoista huonot pois, sillä se saa hiukset näyttämään terveeltä.
 • Suojaa hennot hiuksesi auringon UV-säteiltä. Aurinko vahingoittaa ja kuivattaa hiuksia runsaasti, joten vältä suoraa auringonpaistetta ja suojaa hiuksesi kauniilla huivilla tai hatulla.
 • Muotoile. Levitä hiuksiin tuuheuttava muotoilutuote ja föönaa hiuksia harjan avulla ylöspäin tai föönaa pää alaspäin. Näin hius nousee tyvestä ja antaa tuuheamman efektin. Muista viileä puhallusilma hiuksia kuivatessa!

Ajattele hiusten hoito kokonaisuutena, joka pitää sisällään ulkoista ja sisäistä huolenpitoa.

Sisäiseen huolenpitoon kuuluu monipuolinen ruokavalio, runsas veden juominen ja vitamiinien riittävästä saannista huolehtiminen.

Ulkoinen huolenpito sisältää hoitotuotteiden, kuten shampoon, hoitoaineen, hiusnaamion jne. käyttöä. Kun sisäistät nämä asiat hiusten hoidossa, on sinulla nopeasti paksummat ja tuuheammat hiukset.

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit