KAIKKI PARTATUOTTEET -20 % | Hyödynnä tarjous tästä!

Atooppinen ihottuma kasvoissa? Lue atooppisen ihon hoito-opas!

Kasvojen ihoa kutittaa ja kiristää? Atooppinen ihottuma on kiusallinen vaiva, joka pahenee usein varsinkin talven kynnyksellä, kun ilma muuttuu kuivaksi ja kylmäksi. Lue atooppisen ihon hoito-opas!

Huolellisella ja ehkäisevällä ihonhoidolla atooppisen ihottuman oireet on mahdollista pitää kurissa. Lue miten hoidat parhaiten atooppista ihottumaa kasvoissa.

Hoito-oppaan lopusta löydät atooppiselle iholle sopivia tuotevinkkejä!

Atooppisen ihottuman inhottavat oireet

Atooppinen ihottuma on tulehduksellinen ja pitkäaikainen ihosairaus. Sairaus sisältää usein vaiheita, jolloin ihottuma voi muuttua pahaksi. Oireet voivat olla jopa vuosien ajan lieviä, kunnes ihottuma pahenee.

Atooppinen ihottuma on osittain perinnöllinen sairaus, joka todetaan yleensä jo lapsuusiässä. Atoopikoilla esiintyy usein myös allergista nuhaa tai astmaa.

Elämän aikana ihottuma voi vaihdella esiintymisaluetta ja vaikeusastetta.

Aikuisilla atooppinen ihottuma ilmenee yleensä kasvoissa ja raajojen suurissa taite-alueissa. Kasvoissa ihottumaa on useimmiten otsassa, silmäluomissa ja poskissa. Kroonistuessaan iho muuttuu jäkälämäiseksi ja paksuksi.

Oireiden pahentuessa tai jos epäilet sairastavasi atooppista ihottumaa, ota yhteyttä lääkäriin!

Atooppisen ihottuman oireita ovat:

 • kutina
 • punoitus
 • lehahtelu
 • kirvely
 • ihon arkuus
 • ihon kuivuus
 • turvotus

Oireita pahentavat kuiva pakkasilma ja lämmönvaihtelut, hikoilu, ihoa ärsyttävät kemikaalit, voimakkaat pesutuotteet, hajusteet, stressi, raapiminen ja elämässä tapahtuvat suuret muutokset, kuten raskaus.

Peseminen ja rasvaaminen ovat avain ihon hyvinvointiin

Pitkät ja toistuvat kylvyt hellivät atooppista ihottumaa kasvoissa ja vartalossa.

Haalea suihku tuo iholle suoraan vesikosteutta, jota ei saa suoraan perusvoiteista. Kuumalla vedellä peseminen kuivattaa ihoa entisestään, joten kiinnitä huomiota veden lämpötilaan.

Atooppisen ihon säännöllinen peseminen ja huolellinen rasvaaminen pitää ihon hyvinvoivana.

Atooppisen ihon säännöllinen peseminen ja huolellinen rasvaaminen pitää ihon hyvinvoivana.

Koska ihoa rasvataan toistuvasti, peseytyminen ja kasvojen puhdistaminen on tärkeää. Säännöllinen peseytyminen pitää myös ihon bakteerimäärän maltillisena, jolloin iho ei tulehdu yhtä helposti.

Peseydy kerran päivässä ja ihon ollessa tulehtunut kaksi kertaa päivässä. Mitä enemmän ihottumaa on, sitä useammin tulisi käydä kylvyssä.

Atooppisen ihottuman hoidossa ihon rasvaaminen on erittäin tärkeää.

Kasvojen pesun ja suihkun jälkeen on tärkeää rasvata iho nopeasti, jotta kosteus ei ehdi haihtua. Atooppisesta ihosta haihtuu tavallista enemmän ja nopeammin kosteutta, jolloin iho kuivuu nopeasti.

Muista säännöllinen rasvaus!

Säännöllinen ihon rasvaaminen perusvoiteella 1-2 kertaa päivässä pehmentää, suojaa ja kosteuttaa ihoa. Valitettavasti moni sipaisee iholle liian ohuen kerroksen voidetta, joka ei auta tarpeeksi kuivuudesta nitisevää ihoa. 

Sen sijaan voidetta tulisi levittää niin paljon, että iho jää valkoiseksi. 15 minuutin jälkeen vanulapulla pyyhitään pois ylimääräinen rasva, jota iho ei ole ehtinyt imemään itseensä.

Ärtyneeseen ja tulehtuneeseen ihottumakohtaan levitetään kortisonivoidetta 1-2 kertaa päivässä. Myös kortisonivoidetta tulisi levittää paksu kerros ihottumakohtaan.

Hoitoa tukemaan kannattaa harkita ilmankosteuttajaa. Ilmankosteuttaja lisää ilman kosteutta ja helpottaa oireita. Varsinkin talvella kun ilma on kuivempaa, ilmankosteuttajasta voi olla suuri apu.

Juo lisäksi runsaasti vettä, sillä ihon kosteutus lähtee aina sisältäpäin. Nauti vähintään 1,5 litraa vettä vuorokaudessa, jolloin ihon kosteustasapaino pysyy hyvänä ja iho pysyy elastisempana.

Syö myös paljon pähkinöitä ja avokadoja. Niistä saat hyviä rasvoja, jotka tukevat ihon hyvinvointia ja pitävät ihon kimmoisana ja ihosolut voideltuna.

Runsas veden juonti ja hyvien rasvojen syöminen auttavat ihon kosteustasapainoa pysymään hyvänä.

Runsas veden juonti ja hyvien rasvojen syöminen auttavat ihon kosteustasapainoa pysymään hyvänä.

Näin hoidat atooppista ihottumaa:

 • Peseydy 1-2 kertaa päivässä ihon kunnon mukaan. Muista haalea tai viileä vesi!
 • Rasvaa ihoa perusvoiteella ja tulehtunutta ihoa kortisonivoiteella 1-2 kertaa päivässä. Levitä paksu kerros voidetta!
 • Käytä tarvittaessa kutinaan antihistamiinia.
 • Ilmakosteuttaja helpottaa oireita ja kiristävää tunnetta iholla.
 • Juo runsaasti vettä ja syö paljon hyviä rasvoja sisältäviä raaka-aineita.
 • Lisävinkki! Oleile runsaasti auringossa tai lähde talvella mahdollisuuksien mukaan rantalomalle aurinkoon. Auringon ultraviolettisäteily hillitsee atooppisen ihon oireilua. Muista kuitenkin aurinkosuoja!

Atooppiselle kasvojen iholle hellävaraiset hoitotuotteet

Suihkun jälkeen puhdista kasvosi hoitotuotteita varten ihon ollessa vielä kostea. Suosi kasvojen puhdistuksessa maitomaisia ja öljymäisiä puhdistustuotteita. Ne ovat mietoja
pesuaineita, jotka puhdistavat ihon hellävaraisesti. Ihon ollessa huonossa kunnossa voit pestä kasvot pelkällä perusrasvalla.

Diego Dalla Palma Professional Micellar Cleansing Milk on hellävarainen ja mieto puhdistusmaito kasvojen puhdistukseen. Se puhdistaa hellästi myös silmämeikin. Puhdistusmaito säilyttää ihon optimaalisen kosteustasapainon kuivattamatta ihoa liikaa.

KATSO TUOTE

Kasvojen puhdistuksen jälkeen levitä heti perään mahdollisimman kosteuttava kasvovesi. Kasvovesi tuo iholle tärkeää vesikosteutta ja tasapainottaa ihon ph-arvon. Kasvovesi tehoaa parhaiten, kun sen taputtelee iholle käsien kautta muutaman kerroksen.

Diego Dalla Palma Professional Revitalising Tonic -kasvovesi on kosteuttava ja tasapainottava kasvovesi herkälle iholle. Se viimeistelee puhdistuksen ja jättää ihon valmiiksi seuraavaa hoitotuotetta varten. Kasvovesi ei sisällä kuivattavaa alkoholia eikä ärsytä silmiä.

KATSO TUOTE

Kosteuttavat kasvonaamiot ovat käytännöllisiä tuotteita, joita voi käyttää tarvittaessa vaikka joka päivä. Ne kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa tehokkaasti.

RVB Skinlab Plumping Hyalu Mask

Diego Dalla Palma Professional Plumping Hyalu Mask -kasvonaamio on ihanan täyteläinen ja superkosteuttava naamio. Naamio palauttaa ihon kosteustasapainon ja soveltuu ulkoisten tekijöiden kuten kylmyyden, sateen ja tuulen aiheuttamalle ihon kuivuudelle.

Kuorinnan ansiosta ihosolukko uusiutuu nopeammin ja hoitotuotteet imeytyvät nopeammin.

KATSO TUOTE

Suosi seerumeita! Seerumi on todellinen tehopakkaus, joka sisältää tehoaineita tiivistetyssä muodossa. Atoopikon kannattaa suosia kosteuttavia ja rauhoittavia seerumeita, jotka tukevat ihon hyvinvointia.

Diego Dalla Palma Professional Deeply Nourishing Anti-Ageing Serum on tehokas mutta hellävarainen seerumi, joka palauttaa ihon jälleen kosteutetuksi ja pehmeäksi. Seerumi sisältää Collalift®18-ainesosan, joka ehkäisee ikääntymisen merkkejä ja vähentää juonteiden näkyvyyttä herkällä iholla. Ihoa korjaava keramidiyhdiste hoitaa ihon ihanan sileäksi.

Seerumi sopii atooppiselle ja psoriarikseen taipuvaiselle iholle. Tuote on hajusteeton.

KATSO TUOTE

Atooppista ihoa voi varovasti kuoria 1-2 kertaa kuukaudessa tai tarvittaessa harvemmin. Jätä rakeelliset kuorintavoiteet syrjään ja suosia kemiallisia kuorintoja, jotka kuorivat entsyymien avulla.

Kuorinnan ansiosta ihosolukko uusiutuu nopeammin ja hoitotuotteet imeytyvät nopeammin.


Diego Dalla Palma Professional Oxygenating Scrub on ihoa pehmittävä ja kosteuttava kuorinta-aine. Kuorintavoiteen ainesosat parantavat ihon hapenottokykyä. Levitä tuotetta iholle naamioksi ja anna vaikuttaa.

KATSO TUOTE

Kesällä iho ei tarvitse yhtä kosteuttavia kasvovoiteita kuin talvella. Keramideja ja hyaluronihappoa sisältävät kasvovoiteet ovat loistava valinta atooppiselle iholle.

Atoopikon kannattaa käyttää päivävoiteen lisäksi täyteläistä yövoidetta sen tehokkaamman hoitavuuden vuoksi.

Diego Dalla Palma Professional Deeply Nourishing And Soothing 24h Cream on ihoa rauhoittava ja vahvistava hoitovoide herkälle, ärtyneelle ja/tai couperoottiselle iholle. Hoitovoide sopii iholle, jonka suojauskyky ja kunto on heikentynyt lääkekuurin tai ulkoisten tekijöiden, kuten auringon, tuulen tai kylmän ilman vuoksi. Lopputuloksena on pehmeä ja kosteutettu iho.

KATSO TUOTE

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit