Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Epäpuhdas iho on hoidettavissa – Lue epäpuhtaan ihon hoitovinkit!

Epäpuhdas iho ja kipeät finnit voivat aiheuttaa epämukavan olon. Finnien ja mustapäiden syntyminen ei ole vain murrosikäisten juttu, vaan siitä kärsivät aikuisetkin. Artikkelissa perehdymme siihen, mistä epäpuhdas iho voi olla seurausta ja millainen hoito on parasta, ettei itse vahingossa enää pahenna oireita.

Akneen taipuvainen iho on oire, josta voi kärsiä kuka tahansa missä tahansa vaiheessa elämää. Laadukkaiden ja hellävaraisten ihonhoitotuotteiden merkitys nousee epäpuhtaan ihon hoidossa.

Epäpuhtaan ihon hoidosta on paljon vääriä uskomuksia. Yleisin käsitys on kasvojen puhdistaminen voimakkaasti pesevillä kasvojen puhdistusaineilla, jotta ylimääräinen tali peseytyisi pois.

Vanha uskomus on väistymässä, kun on huomattu hellävaraisten tuotteiden olevan tehokkaampia epäpuhtaan ihon hoidossa.

Artikkelissa perehdymme siihen, mistä epäpuhdas iho voi olla seurausta ja millainen hoito on parasta, ettei itse vahingossa enää pahenna oireita.

Mistä epäpuhtaan ihon tunnistaa?

Talirauhanen sijaitsee ihohuokosessa. Talirauhasen tuottaman talin tehtävä on voidella ja suojata ihon pintakerrosta ja sitoa kosteus itseensä.

Taliin kertynyt lika muodostaa mustapään, jolloin mustapää tulehtuu ja syntyy valkoinen märkänäppylä eli finni.

Mustapää on sen sijaan tukkeutunut ihohuokonen, joka kehittyessään on aluksi avoin ihon pinnasta. Altistuessaan hapelle avoin pinta hapettuu, jolloin väri muuttuu tummaksi.

Vaikka olisi houkuttelevaa puristaa mustapäitä ja finnejä älä tee sitä. Sormista leviää helposti pöpöjä iholle, joka voi aiheuttaa näppylöiden tulehtumisen. Tulehdus voi pahimmillaan levitä muihin talirauhasiin.

Finnien ja mustapäiden puristamisesta jää myös helposti arvet iholle. Ikääntyessämme arvet jäävät entistäkin helpommin, koska iho ei enää uusiudu yhtä tehokkaasti kuin nuorena.

Talirauhaset tuottavat liikaa talia, kun iho kiiltää rasvaisuudesta. Iho voi kiiltää koko kasvojen alueella tai paikallisesti.

Yleisin rasvoittuva alue on T-alue, eli posket, otsa ja leuka. Näillä alueilla on eniten nähtävissä myös mustapäitä.

Stressi voi olla osasyy epäpuhtaaseen ihoon.

Stressi voi olla osasyy epäpuhtaaseen ihoon.

Epäpuhtaan ihon aiheuttajia on monia

Epäpuhtaan ihon syntymiseen vaikuttaa moni tekijä. Epäpuhtaan ihon aiheuttajaan voi olla vaikea vaikuttaa suoraan ja parantuminen voi kestää kauan.

Syitä voivat olla stressi, ylimääräiset ihosolut, ylimääräinen tali, bakteerit, hormonitoiminta, geenit, ruokavalio, ihon hoitaminen epäsopivilla tuotteilla tai/ja hoitaminen väärällä tavalla.

Naisille voi ilmestyä näppylöitä raskausaikana tai kun hormonaalinen ehkäisy lopetetaan.

Kuukautiset voivat aiheuttaa iholle epäpuhtauksia kierron eri vaiheissa tai jos meneillään on stressaava elämänvaihe.

Osa on myös huomannut suoliston hyvinvoinnin näkyvän kasvojen ihon kunnossa. Kun suolisto voi hyvin, voi ihokin hyvin.

Osalla jotkin ruoka-aineet, kuten gluteeni, maito ja sokeri voivat vaikuttaa ihon kuntoon negatiivisesti.

8 kohdan tarkistulista epäpuhtauksien ehkäisyyn:

  • Liikunta: Runsas liikunnan harrastaminen voi lisätä epäpuhtauksia, kun iho hikoilee ja hautuu varusteiden alla. Puhdista kasvosi heti treenin jälkeen! Muista pestä myös varusteet usein.
  • Pipo ja muut päähineet: Likainen pipo tai päähine voi lisätä iho-ongelmia. Pese siis päähineet usein.
  • Hiustuotteet: Hiustuotteet sisältävät usein ihoa tukkivia ainesosia, kuten silikoneja. Hienojakoinen hiuslakka tai hoitoaine voivat iholle osuessaan aiheuttaa näppylöitä. Yritä levittää hiustuotteet niin, että ne osuisivat mahdollisimman vähän iholle.
  • Tupakointi: Tupakointi heikentää ihon pintaverenkiertoa ja vaikeuttaa hapensaantia, jolloin ihossa ilmenee helpommin epäpuhtauksia. Tupakoinnin lopettaminen on aina hyvä idea!
  • Kasvojen koskettelu: Kasvoja saattaa ajatuksissaan kosketella pitkin päivää. Tähän voi olla vaikea puuttua jos tätä tapahtuu tiedostamatta, mutta yritä edes! Kun huomaat käden menevän kasvoille, keskeytä oitis.
  • Meikkisiveltimet: Likaiset meikkisiveltimet ovat todellisia bakteeripesiä! Siveltimet olisi hyvä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Näin ehkäiset epäpuhtauksien syntymistä huomattavasti.
Siveltimet olisi hyvä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Siveltimet olisi hyvä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

  • Pyyhkeet ja lakanat: Likaiset pyyhkeet ja lakanat ovat meikkisiveltimien tavoin todellisia bakteerin kerääjiä. Muista vaihtaa pussilakanat ja pyyhkeet viikottain puhtaisiin. Tyynyliinat ja kasvopyyhkeet voi vaihtaa jopa kahdesti viikossa!
  • Epäsopiva ruoka-aine: Yksilöstä riippuen tietyt ruoka-aineet voivat aiheuttaa finnejä. Osa on kokenut epäpuhtauksien lisääntyneen gluteenista, sokerista, maidosta, rasvaisesta ruoasta tai runsaasta määrästä hiilihydraatteja. Suosi terveellistä ruokavaliota ja mahdollisimman käsittelemättömiä ruoka-aineita. Juo paljon vettä ja vältä sokeria.

Kasvojen huolellinen puhdistus kaiken A ja O

Oikein tehty puhdistus vaikuttaa ihon hyvinvointiin huomattavasti. Kasvojen puhdistusta ei voi unohtaa kokonaan tai jättää pelkästään niille päiville, kun on meikannut.

Puhdistuksen avulla iholta poistetaan ylimääräinen tali, joka aiheuttaa epäpuhtaudet ja muu ympäristöstä kertynyt lika.

Ihon ollessa huonossa kunnossa moni virheellisesti alkaa puhdistamaan kasvoja liian voimakkailla ja pesevillä tuotteilla.

Ihon pinta ns. kuivatetaan, jolloin iho alkaa tuottamaan vain entistä enemmän talia samalla kärsien ihon kuivuudesta.

Iho voi reagoida puskemalla näppylöitä väärästä puhdistustavasta johtuen ja iholle epäsopivien puhdistustuotteiden takia.

Erilaisien tuotteiden testailu ja vaihtelu jatkuvasti voivat saada ihon epätasapainoiseen tilaan, joten jos löydät ihollesi sopivat hoitotuotteet, pitäydy niissä.

Kun ihoa aletaan hoitamaan sille sopivilla hoitotuotteilla, alkaa iho pikkuhiljaa voimaan paremmin ja tasapainoisemmin. Tähän voi mennä useita kuukausia, joten malta hoitaa ihoasi tarpeeksi pitkään samoilla tuotteilla.

Jos ihosi on punainen, tulehtunut ja kipeä, mene ensin ihotautilääkärille. Iho voi tarvita lääkekuurin ja lääkevoidetta.

Näin puhdistat epäpuhdasta ihoa:

1. PESU

Pese kasvot huolellisesti aamuin illoin.

Puhdistusaineen on oltava mieto, jotta ihosta ei peseydy pois liikaa omia rasvoja ja ihon hydrolipidikalvo säilyy.

Kaksoispuhdistuksella pestään ensin öljymäisellä ja sitten maitomaisella tai vaahtomaisella pesuaineella. Se puhdistaa tehokkaasti mutta silti hellävaraisesti poistaen lian ja meikit kasvoilta.

Jos haluat tutustua tarkemmin kaksoispuhdistukseen, lue Korealainen ihonhoito – Näin otat sen osaksi omaa ihonhoitoasi!-artikkeliimme.

Diego Dalla Palma Professional Deep Cleansing Gel on hellävarainen puhdistusgeeli epäpuhtaalle iholle, joka on rasvainen, kiiltelevä ja/tai akneen taipuvainen.

Se puhdistaa hellävaraisesti, eikä sisällä kuivattavaa saippuaa tai alkoholia. Lisäksi se on täysin parabeeniton.

KATSO TUOTE

Diego Dalla Palma Professional Detoxifying Cleansing Mousse on miellyttävän tuntuinen puhdistusvaahto. Se poistaa meikit, epäpuhtaudet ja liiallisen talin.

Iho tuntuu hyvältä ja raikkaalta pesun jälkeen.

KATSO TUOTE

2. KUORINTA

Kuorinnassa kannattaa olla tarkkana, ettei vahingossa pahenna ihon vointia. Kuorinta vähentää ihon tukkeutumista ja epäpuhtauksien syntymistä. Iho pysyy kirkkaana ja kauniin heleänä.

Suosi kuorintoja, jotka eivät sisällä rakeita. Hankaaminen ja rakeet ärsyttävät valmiiksi tulehtunutta ja herkillä olevaa ihoa. Suosi kasvoille jätettäviä kemiallisia kuorintoja, jotka kuorivat mietojen happojen ja entsyymien avulla.

Kuorinta kerran viikossa poistaa ihon pinnalta kuolleet ihosolut. Jos kuorit useammin, iho ärsyyntyy helposti ja puskee epäpuhtauksia entistä ärhäkämmin. Kuorinnassa vähemmän on enemmän.


Diego Dalla Palma Professional Oxygenating Scrub on ihoa pehmittävä ja kosteuttava kuorintavoide. Kuorinta-aineen ainesosat stimuloivat ihon hapenottokykyä. Saat hellävaraisen kuorinnan, kun levität kuorintavoiteen naamion tapaan kasvoille ja annat vaikuttaa. Voimakkaamman kuorinnan saa halutessaan pyörittelemällä kuorintavoidetta hellästi kasvoilla.

KATSO TUOTE

3. KASVONAAMIO

Kuorinnan jälkeen suosittelemme levittämään kasvoille kasvonaamion. Kasvonaamion tehoaineet vaikuttavat parhaiten heti kuorinnan jälkeen, kun iho on täysin puhdas.

Epäpuhtaalle iholle kannattaa valita syväpuhdistava mutta silti hellävarainen naamio. Syväpuhdistava naamio kerää itseensä loputkin epäpuhtauden rippeet ihohuokosista ja rauhoittaa ihoa.

Diego Dalla Palma Professional Purifying Clay Mask on vihreä savinaamio epäpuhtaalle iholle. Savella on luonnollinen kyky imeä epäpuhtauksia, joka samalla mineralisoi ja tasoittaa ihoa. Lopputuloksena on ihanan heleä ja pehmeä iho.

KATSO TUOTE

4. KASVOVESI

Kasvovesi tarjoaa iholle tärkeää vesikosteutta ja palauttaa ihon ph-arvon normaaliksi puhdistuksen jälkeen. Moni kokee kasvoveden turhana tuotteena, vaikka se on tärkein kosteudenlähde iholle!

Saat parhaimman ja kosteutetuimman lopputuloksen, kun taputtelet kasvoveden puhtain käsin iholle.

RVB Skinlab Revitalising Tonic

Diego Dalla Palma Professional Revitalising Tonic on kosteuttava ja tasapainottava kasvovesi. Se viimeistelee kasvojenpuhdistuksen ja valmistelee ihon seuraavaa hoitotuotetta varten.

Kasvovesi ei sisällä alkoholia eikä ärsytä silmiä.

KATSO TUOTE

5. SEERUMI

Seerumi on tiivistemäinen hoitoneste, joka sisältää tehoaineita, vitamiineja ja antioksidantteja enemmän kuin kasvovoiteet ja kasvonaamiot.

Oikein valittu seerumi hoitaa finnejä ja niistä aiheutuneita arpia tehokkaasti. Seerumista voi olla suuri tuki epäpuhtaan ihon hoidossa.

Varsinkin C-vitamiinia sisältävät seerumit tehostavat ihon uusiutumista, supistaa ihohuokosia, hillitsevät talineritystä ja vaalenatavat arpia.

Diego Dalla Palla Professional Pore Perfecting Serum on vaikeimpien epäpuhtauksien hoitoon tarkoitettu seerumi.

Se tekee ihosta mattapintaisen mutta kosteuttaa samalla hellävaraisesti. Se supistaa ihohuokosia ja puhdistaa ihoa epäpuhtauksista. Seerumi kuorii kevyesti "aukaisten" pieniä näppyjä ja estää uusien syntymisen.

Seerumi ei sisällä öljyä eikä parabeeneja.

KATSO TUOTE

Diego Dalla Palma Vitamin C Intensive Serum

Diego Dalla Palma Milano Vitamin C Intensive Serum sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka vähentää ryppyjä, kirkastaa, tasoittaa ihon sävyä ja tekee ihosta elastisemman.

Seerumi vähentää pigmenttiläiskien ja värivirheiden syntymistä, joita aiheuttavat akne ja tulehduksen jälkeinen tila.

C-vitamiinisuoja suojaa vapailta radikaaleilta ja vahvistaa ihon mikroverenkiertoa tehostamalla ihon vastustuskykyä ulkoisille haittavaikutuksille.

Katso tuote

6. KASVOVOIDE

Epäpuhdas iho ei kaipaa paksuja ja öljyä sisältäviä voiteita. Kevyt, geelimäinen voide on kaikista paras vaihtoehto. Suosi kasvovoiteita jotka tasapainottavat, hoitavat ja kosteuttavat ihoa.

Diego Dalla Palma Professional Sebum Normalising Cream on geelivoide epäpuhtaalle iholle, joka tasapainottaa talin tuotantoa ja ehkäisee finnejä ja mustapäitä.

Se kosteuttaa, muodostaa mattapinnan iholle ja suojaa ihoa. Iho muuttuu tasaisemmaksi ja talintuotanto normalisoituu. Voide ei sisällä öljyjä eikä parabeeneja.

Katso tuote

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit