Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Päänahan kuorinta on hiusten hyvinvoinnin kivijalka

Koska olet viimeksi kiinnittänyt huomiota hiuspohjan hyvinvointiin? Oletko koskaan kuorinut päänahkaa? Hiusten terveyteen panostetaan paljon, mutta päänahka jää usein hiusten alle unohduksiin. Hiuspohjan hyvinvointi on kuitenkin avain terveisiin ja kiiltäviin kutreihin. Jos et ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota hiuspohjan terveyteen, artikkelimme on juuri sinulle.

Kaksiosainen artikkelisarjamme keskittyy hiuspohjan ja hiusten hyvinvointiin sekä syväpuhdistukseen. Ensimmäisessä osassa keskitymme päänahan kuorinnan hyötyihin ja miksi kuorinta tulisi sisällyttää hoitorutiiniin.

Lue artikkelisarjan toinen osa "Hiusten syväpuhdistus – Lopputuloksena terveet ja ilmavat hiukset!"

Esittelemme tässä artikkelissa seuraavat tuotteet:

Miksi päänahan kuorinta on niin tärkeää?

Päänahan kuorinta on yksi hiustenhoidon tärkeimpiä kulmakiviä. Se tulee kuitenkin mieleen vasta silloin, kun hiuspohja alkaa oireilemaan kutinalla, kireydellä tai arkuudella.

Säännöllinen päänahan kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, talia ja muotoilutuotteiden jäämiä.

Liiallinen määrä epäpuhtauksia ja tuotejäämiä hiuspohjassa pahimmillaan tukkii hiustuppeja, jolloin ne voivat alkaa kutisemaan. Jatkuva kovakourainen raapiminen voi rikkoa ihon, jolloin sormista siirtyvät pöpöt voivat aiheuttaa rikkoumassa tulehduksen.

Päänahassa muhivat tuotekertymät ja kuollut ihosolukko heikentävät hiusten kuntoa ajan myötä ilman perusteellista puhdistusta.

Hienojakoiset muotoilutuotteet, kuten kuivashampoo ja hiuslakka kertyvät helposti hiuksiin sekä hiuspohjaan. Huonolaatuinen hiuslakka voi kertyä hartsiksi, joka tekee hiuksista karheat ja koppuraiset.

Hiuspohjan kuorinta kerran viikossa pitää päänahan hyvässä kunnossa.

– Jos haluat ehkäistä muotoilutuotejäämien syntymistä, suosi vesiliukoisia tuotteita. Esimerkiksi öljypohjainen hiusvaha voi tarttua niin tiukasti kiinni, ettei se välttämättä lähde irti normaalissa shampoopesussa, Kampaamotuotteet.fi verkkokaupan yrittäjä ja hiusalan asiantuntija Tomi Yrjänä kertoo.

Kuorinta parantaa hiusten kasvua, koska hiustupet saavat kasvaa ilman kertymien aiheuttamaa rasitusta ja hoitotuotteet imeytyvät helpommin sekä toimivat tehokkaammin. Kuorittu iho on pehmeä ja voi paljon tasapainoisemmin.

VINKKI! Jäämät voivat litistää hiuksia, kun hius ei pääse kasvamaan niiden luonnolliseen kasvusuuntaan eli ylöspäin. Jos kärsit päätä myöten valuvista hiuksista, kokeile päänahan kuorintaa! Hiuksista tulee ihanan tuuheat ja ilmavat.

Lievät hiuspohjan ongelmat voivat ratketa kuorinnan avulla. Tällaisia ovat esimerkiksi lievä hilseily, kutina ja hiusten rasvoittuminen.

Yksinään se ei kuitenkaan ratkaise hiuspohjan sairauksia ja voi jopa pahentaa oireita. Esimerkiksi psoriasis päänahassa voi villiintyä entisestään kuorinnasta.

Jos hiuspohja on rikki jostain syystä, kuorintaa tulisi välttää. Se voi aiheuttaa entistäkin rikkinäisemmän tulehtuneemman ihon.

Selvitä aina lääkärin luona hiuspohjaan liittyvät isommat ongelmat.

Hiuspohjan kuorinta hoitaa hiuksista ilmavat.


Millainen kuorinta sopii juuri minulle?

Hiuspohjan kuorintoja on erilaisia niin käyttötavoiltaan kuin koostumukseltaan. On makuasia millaista kuorintaa haluaa käyttää. Tärkeintä on, että kuorinta on valittu juuri sinun hiuspohjasi kuntoa ajatellen.

Hiuspohjan kuorintoja on erilaisia koostumukseltaan ja vaikuttavuudeltaan. Kuorintoja voi olla mm. kemiallisia, mekaanisia, öljymäisiä ja shampoon tavoin toimivia.

Kemialliset kuorinnat toimivat entsyymien ja mietojen happojen avulla. Tällaiset tuotteet jätetään vaikuttamaan sellaisenaan hiuspohjaan. Kemiallinen kuorinta sopii hyvin herkkäihoisille.

Mekaaninen kuorinta perustuu pieniin rakeisiin, jotka kuorivat hellän pyörittelyn seurauksena. Jos hiuspohjasi ei ole erityisen herkkä ja voi hyvin, mekaaniset kuorinnat voivat sopia sinulle. Hiusvärin säilymisen kannalta mekaaninen kuorinta voi olla hellävaraisempi.

Jos haluaa iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, osa tuotteista kuorinnan lisäksi myös syväpuhdistaa hiukset. Artikkelisarjan toisessa osassa keskitymme tarkemmin hiusten syväpuhdistukseen, joten olethan kuulolla!

Näin kuorit hiuspohjasi:

  1. Pese hiukset normaalisti puhtaaksi irtonaisesta rasva,- lika- ja muotoilutuotekertymistä.
  2. Levitä kuorintavoidetta hiuspohjaan ja pyörittele hellävaraisesti sormenpäillä. Kuori päänahkaa tuotteen vaikutusajan mukaisesti ja huuhtele huolellisesti.
  3. Päänahka kaipaa kosteutusta kuorinnan jälkeen. Levitä kosteuttava hiusnaamio hiuksiin ja hiuspohjaan. Oikein valittu kosteuttava naamio ei rasvoita hiuspohjaa, vaan kosteuttaa ja tekee ihosta sekä hiuksista ihanan pehmeän sekä kosteutetun.
  4. Kuori hiuspohja shampoopesun yhteydessä 1-3 kertaa kuukaudessa. Joitakin kuorintatuotteita voi käyttää viikottain. Älä kuori liian usein, sillä se voi innostaa hiuspohjaa rasvoittumaan!

System Professionalin tasapainottava Purify-sarja

System Professional Purify Shampeeling on tehokas mutta silti hellävarainen hiuspohjan kuorinta. Tuote hillitsee jatkuvaa hilseilyä, hiusten rasvoittumista ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Kuorinta parantaa päänahan elinympäristöä ja poistaa hilsettä aiheuttavat organismit sekä ennaltaehkäisee hilseen syntymisen.

Jos kärsit hilseilystä, käytä Purify Shampeelingia neljän viikon tehokuurina, jonka jälkeen voit siirtyä käyttämään saman sarjan Purify shampoota.

Jos et kärsi hilseilystä, voit käyttää tuotetta normaalisti 1-2 kertaa kuukaudessa.

System Professional Purify-linja on suunniteltu syväpuhdistamaan hiuksia ja vähentämään hilsettä. Sarjaan kuuluu kuorinnan lisäksi Purify Shampoo, Purify Lotion ja Purify Mask. Kaikki tuotteet tukevat toisiaan ja auttavat pitämään hiuspohjan tasapainoisena ja terveenä.

KATSO TUOTE


Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit