Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Vegaaninen kosmetiikka puolustaa eläinten oikeuksia - Näin tunnistat vegaanisen kosmetiikan!

Oletko miettinyt, mitä eroa on luonnonkosmetiikalla ja vegaanisella kosmetiikalla? Tässä artikkelisarjan toisessa osassa kerromme, mitä on vegaaninen kosmetiikka, miten se eroaa luonnonkosmetiikasta sekä mitä kannattaa ottaa huomioon vegaanisten kosmetiikkatuoteiden valinnassa.

Oletko miettinyt, mitä eroa on luonnonkosmetiikalla ja vegaanisella kosmetiikalla?

Teimme selventävän artikkelisarjan, missä kerromme näiden kahden termin eroista. Ensimmäinen osa perehtyi luonnonkosmetiikan saloihin. Jos aihe kiinnostaa sinua, voit lukea artikkelimme "Mitä on luonnonkosmetiikka? – Artikkelisarja kosmetiikan termeistä".

Tässä artikkelisarjan toisessa osassa kerromme, mitä on vegaaninen kosmetiikka, miten se eroaa luonnonkosmetiikasta sekä mitä kannattaa ottaa huomioon vegaanisten kosmetiikkatuoteiden valinnassa.

Artikkelin lopusta löydät tuttuun tapaan aiheeseen sopivat tuotevinkit. Joten jatka lukemista!

Mitkä ovat vegaani ja -luonnonkosmetiikan eroavaisuudet?

Vegaaninen kosmetiikka tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, ettei se sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia tai niistä johdettuja raaka-aineita.

Kiellettyjä eläinperäisiä raaka-aineita ovat mm. hunaja, mehiläisvaha, karmiini, vuohenmaito ja villarasva. Vegaaninen kosmetiikka on myös aina eläinkokeetonta.

Usein vegaanisen kosmetiikan markkinoidaan olevan ekologinen valinta. Tämä ei kuitenkaan pidä aina paikkansa. Vegaaninen kosmetiikka ei tarkoita sen olevan automaattisesti luonnonkosmetiikkaa, eikä luonnonkosmetiikka tarkoita suoraan sen olevan vegaanista.

Mitkä sitten ovat vegaanisen kosmetiikan ja luonnonkosmetiikan erot?

Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa on sallittua käyttää eläimistä peräisin olevia raaka-aineita. Vaatimuksena on kuitenkin, että ainesosien kerääminen ei saa vahingoittaa tai haitata eläimiä millään tavalla.

Vegaaninen kosmetiikka tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, ettei se sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia tai niistä johdettuja raaka-aineita.

Lisäksi eroja löytyy synteettisten aineiden käytöstä. Vegaanikosmetiikassa sisältö voi olla synteettistä kokonaan tai vain osittain.

Luonnonkosmetiikassa synteettiset ainesosat ovat lähes kokonaan kiellettyjä. Ainoat sallitut synteettiset ainesosat ovat pienissä määrin samoja mitä käytetään elintarviketeollisuudessa. Ne ovat hyvin mietoja raaka-aineita.

Tuotteen valmistusaineluettelosta (inci-listasta) ei pysty kovin paljoa päättelemään, onko tuote vegaaninen. Eläinperäisiä ainesosia pystytään nykyään valmistamaan laboratorio-oloissa synteettisesti.

Tämä ei kuitenkaan tule aina suoraan ilmi valmistusaineluettelossa. Raaka-aineiden nimet ovat yleensä samat, oli ainesosa synteettisesti valmistettu tai eläimestä suoraan saatua.

Näin tunnistat vegaanisen kosmetiikan

Yrityksillä vegaanisuudesta kertominen on vapaaehtoista. Vegaanisuudesta ilmoittaminen kerrotaan tuotteen kyljessä sertifiointitahon logolla tai kirjallisella merkinnällä.

Brändit, jotka valmistavat perinteistä kosmetiikkaa, voivat valmistaa myös yksittäisiä vegaanisia tuotteita. Yksittäisissä tuotteissa on yleensä maininta vegaanisuudesta.

Vegaaniselle kosmetiikalle ei ole olemassa mitään virallista määritelmää, joten erilaisten sertifikaattien ja merkkien vaatimukset raaka-aineille voivat vaihdella.

Eläinkokeettomuus ja vegaani -logojen ostaminen pakkauksiin on kallista, joka myös nostaa tuotteiden hintaa. Tämän vuoksi moni pienempi tuotemerkki ei ole laittanut vegaanisuudestaan merkkiä tuotteen pakkaukseen, vaikka sisältö olisikin täysin vapaa eläinperäisistä ainesosista.

Jos haluat helpottaa itseäsi kosmetiikkaostoksilla, tarkista vegaanisen tuotteen sertifiointi ja merkinnät. Voit tarvittaessa kääntyä myös tuotteesta vastaavan yrityksen puoleen!

KEVIN.MURPHY yhdistää tuotteissaan teknologian ja luonnolliset raaka-aineet

KEVIN.MURPHY on australialainen hiusbrändi, joka sisältää kattavan valikoiman vegaanisia tuotteita hiustenhoitoon ja -muotoiluun.

Tuotteiden valmistuksessa pyritään suorituskykyiseen ja painottomaan koostumukseen, joka jättää kampaukseen pitkäkestoisen pidon hiusta latistamatta. KEVIN.MURPHY-tuotteissa yhdistyvät teknologia ja parhaimmat luonnolliset raaka-aineet, jotka on tuotettu kestävän kehityksen periaatteella. Raaka-aineiden keräämisessä käytetään tapoja, jotka eivät vahingoita ympäristöä.

Värikkäät ja hauskan muotoiset pakkaukset valmistetaan kokonaan meristä kerätystä muovista sekä kierrätysmuovista. Kulmikas pakkaustyyli säästää 40 % vähemmän muovia verrattuna perinteisiin pyöreisiin pakkauksiin.

Kaikki KEVIN.MURPHY-tuotteet ovat parabeenittomia, sulfaatittomia ja vegaanisia. Brändi on Cruelty Free -sertifioitu ja se on hyväksytty PETA-organisaation listalle suositeltuna eläinkokeettomana yrityksenä.

Tutustu KEVIN.MURPHY-valikoimaamme tästä!


Nõberu of Swedenillä on valikoimissaan vegaanisia tuotteita

Nõberu of Sweden on luonnollinen valinta herrasmiehelle

Nõberu of Sweden on ruotsalainen kauneudenhoitosarja urbaaneille herrasmiehille. Tuotesarja haluaa vahvistaa miesten minäkuvaa ja itseluottamusta muuttamalla miesten kauneudenhoitoalaa ja yhteiskunnan näkemystä miesten kauneudenhoidosta.

Nõberu of Sweden tarjoaa parranhoito-, parranajo- sekä ihonhoito- ja hiustuotteita. Useat tuotteet ovat unisex-tuotteita.

Tuotteiden sisältämät öljyt ja vahat ovat luonnollisia hajusteita lukuun ottamatta. Kylmäpuristamalla öljyt ne säilyttävät luonnolliset ominaisuutensa, kuten värin ja tuoksun.

Kaikki tuotteet valmistetaan Ruotsissa Smålandin maakunnassa lähituotantona. Ainoastaan partaterät ja partahöylät valmistetaan Saksassa.

Kaikki Nõberun tuotteet ovat vegaanisia, paitsi parta-, viiksi- ja hiusvahat sekä partaharja ja -veitsi. Vahat sisältävät villarasvaa ja mehiläisvahaa. Kaikki tuotteet ovat myös parabeenittomia ja palmuöljyttömiä. Tuotteita ei ole testattu eläinkokeilla.

Jos sinua kiinnostaa tutustua näihin tyylikkäisiin ja erinomaisiin tuotteisiin, kurkkaa alla olevasta painikkeesta lisää!

Tutustu Nõberu-tuotteisiin

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit