Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Mitä on luonnonkosmetiikka? – Artikkelisarja kosmetiikan termeistä

Olet saattanut kuulla joitakin näistä nimityksistä; synteettinen, luonnollinen ja vegaaninen kosmetiikka. Termejä on paljon ja ne voivat helposti mennä sekaisin. Teimme selventävän artikkelisarjan, missä kerromme luonnonkosmetiikan ja vegaanisen kosmetiikan eroista verrattuna perinteiseen kosmetiikkaan.

Jos luonnonkosmetiikka ei ole sinulle ennestään tuttua, tämä artikkeli opastaa sinut viimeistään luonnonkosmetiikan saloihin.

Jos kiinnostuit, miten luonnonkosmetiikka eroaa vegaanisesta kosmetiikasta, lue artikkelimme "Vegaaninen kosmetiikka puolustaa eläinten oikeuksia - Näin tunnistat vegaanisen kosmetiikan!"

Artikkelin lopussa on vinkki tuotesarjasta, joka sisältää sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Kosmetiikan termit tutuiksi

Synteettinen kosmetiikka on kaikista tutuinta ja perinteisintä kosmetiikkaa. Se sisältää suurimmalta osin laboratorio-oloissa kehitettyjä keinotekoisia ainesosia, joita ei yleensä saada suoraan luonnosta.

Luonnonkosmetiikassa kaikki raaka-aineet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja käsittelemättömiä. Luonnonkosmetiikkaa voidaan kutsua myös orgaaniseksi kosmetiikaksi.

Luomukosmetiikka menee astetta pidemmälle, sillä näissä tuotteissa suurin osa ainesosista on luomua tai luomutuotettua.

Luonnollinen kosmetiikka on kosmetiikkaa, joka sisältää luonnonkosmetiikassa käytettäviä ainesosia sekä keinotekoisia raaka-aineita. Usein sertifioimattomia luonnonkosmetiikkamerkkejä kutsutaan luonnolliseksi kosmetiikaksi.

Luonnonkosmetiikan ainesosat ovat luonnollista alkuperää

Luonnonkosmetiikassa hoitavina ainesosina käytetään mm. kasviuutteita, eteerisiä öljyjä, luonnollisia kasviöljyjä ja -vahoja, jauhettuja superfoodeja, savea ja mineraaleja.

Eläinperäinen raaka-aine on eläimestä saatava ainesosa. Tällaisia ovat esimerkiksi mehiläisvaha, hunaja, lanoliini eli villarasva tai maito. Eläinperäisiä raaka-aineita saa käyttää luonnonkosmetiikassa, jos hankinta ei aiheuta eläimille kärsimystä tai muuta haittaa.

Luonnonkosmetiikka ei tämän vuoksi tarkoita automaattisesti vegaanista eli, että tuote ei sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia. Vegaanisesta kosmetiikasta kerromme seuraavassa osassa ja esimerkiksi EVO-hiustuotesarjalla on useita vegaanisia tuotteita.

VINKKI! Jos et ole varma tuotteen luonnollisuudesta, lue valmistusaineluettelo läpi (inci-lista). Se kertoo tuotteen todelliset raaka-aineet.

Luonnonkosmetiikassa kiellettyjen aineiden lista on pitkä. Näitä ovat muun muassa:

 • Synteettiset hajusteet ja säilöntäaineet
 • Öljyt
 • Rasvojen ja väriaineiden käyttö
 • Silikonit ja mineraaliöljyt, kuten parafiini ja vaseliini
 • Eläinrasvat ja proteiinit, kuten ihra, tali ja eläinkollageenit
 • Maaöljyperäisiä raaka-aineita
 • PEG ja PPG-yhdisteitä
 • Alkyylisulfaatteja (esim. Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate)
 • Synteettisiä antioksidantteja ja UV-filttereitä
 • Flataatteja

Synteettisiä raaka-aineita sallitaan luonnonkosmetiikka-tuotteessa vain hyvin pieni määrä. Sallitut synteettiset aineet ovat samoja mitä elintarviketeollisuudessa käytetään, mutta ne ovat hyvin mietoja ainesosia.

Luonnonkosmetiikan ainesosat ovat luonnollista alkuperää

Aidon luonnonkosmetiikan tunnistaa sertifikaatista

Kuluttajien suuri kiinnostus luonnonkosmetiikkaan on saanut useat brändit heräämään kysyntään.

Valitettavasti tämä aiheuttaa myös tilanteen hyväksikäyttöä, sillä osa brändeistä mainostaa ja myy tuotteita luonnonkosmetiikkana, vaikka ne eivät täyttäisi luonnonkosmetiikan kriteereitä. Ilmiötä kutsutaan viherpesuksi.

Jos haluat varmistaa, että käyttämäsi tuote on täyttä luonnonkosmetiikkaa, tarkista tuotteen sertifiointi. Maailmassa on erilaisia luonnonkosmetiikka sertifikaatteja kriteereistä ja alueista riippuen.

Sertifikaattien suurimmat erot liittyvät luomutuotantoa olevien raaka-aineiden ja tiettyjen synteettisten ainesosien käyttöön.

Sertifioinnin avulla nostetaan esille tuotemerkit, joiden tuotanto ja tuotteet kuormittavat todistetusti mahdollisimman vähän sekä kuluttajaa että ympäristöä.

Aidon luonnonkosmetiikan tunnistaa sertifikaatista

Yhteiset kriteerit kaikissa luonnonkosmetiikka-sertifikaateissa

 • Suurin osa raaka-aineista on oltava luonnollisia ja kasviperäisiä. Geenimanipuloidut ainesosat ovat kiellettyjä.
 • Tuotteen raaka-aineissa suositaan sertifioitua luomulaatua, mahdollisuuksien rajoissa.
 • Villikasvit kerätään vastuullisesti muita lajeja vaarantamatta. Uhanalaisia kasveja ei saa käyttää tuotteissa koskaan.
 • Raaka-aineiden on oltava mahdollisimman vähän prosessoituja (esimerkiksi säteilyttäminen paremman säilyvyyden kannalta on kielletty).
 • Eläinkokeet ovat kiellettyjä. Eläinkokeiden sijasta tuotteiden turvallisuus testataan vapaaehtoisilla ihmisillä lääkärin valvonnassa.
 • Valmiin tuotteen tulee olla mahdollisimman nopeasti ja täysin biohajoava, joka ei jätä jäämiä ympäristöön. Pakkausmateriaalin on oltava ekologista ja helposti kierrätettävissä. Pakkausmerkintöjen ja markkinoinnin pitää tarjota kuluttajalle oikeaa tietoa.

Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa pyritään minimoimaan ympäristölle kohdistuvat haitat ja huomioimaan eettisyys koko tuotteen elinkaaren ajan.

Valmistusmenetelmien tulee olla mahdollisimman yksinkertaisia, jotta raaka-aineet säilyttävät niiden luonnolliset ominaisuudet.

Seritfikaatti onkin kallis investointi, joka usein jää pienemmältä brändiltä ostamatta. Osa taas ei halua mitään sertifikaattia, vaikka tuotteiden tuottaja olisikin luotettava luonnonkosmetiikan valmistaja.

Sertifikaatin myöntäminen voi olla myös tuotekohtaista. Yksittäiset tuotteet voivat saada sertifikaatin luonnollisuudestaan, vaikka muut tuotteet olisivat synteettisiä.

Paras luonnonkosmetiikka kasvovoide löytyy Diego Dalla Palmalta

Paras luonnonkosmetiikka kasvovoide löytyy Diego Dalla Palma Milanolta

Luonnonkosmeettinen voidepohja sisältää usein vettä ja kasviöljyä tai pelkästään kasviöljyä.

Kasvien solurakenne on lähes samanlainen kuin iholla, joten iho pystyy hyödyntämään kasviöljyn tehoaineet helposti ja tehokkaasti.

Diego Dalla Palma Milano Gold Infusion on ihonhoitosarja, joka on luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan. Sarja sisältää kasvovoiteen, öljyseerumin ja silmänympärysvoiteen.

Kaikki tuotteet sisältävät puhdasta kultaa, joka on luonnollinen raaka-aine. Kultaa on käytetty kauneudenhoidossa vuosituhansien ajan. Lisäksi voiteissa on runsaasti erilaisia öljyjä, jotka helllivät kasvojen ihoa.

Tuotteissa on Ecocert Cosmos Natural -merkintä.


Diego Dalla Palma Milano Gold Infusion Youth Cream
on ihanan ylellinen anti-age-kasvovoide kaikille ihotyypeille. Ylellinen voide antaa iholle elinvoimaa ja heleyttä.

Kasvovoide sisältää 30 eri luonnonöljyä sekä puhdasta kultaa. Gold Infusion Youth Cream on ravitsee ja hoitaa kokonaisvaltaisesti kaikkia ikääntymisen merkkejä ihossa. Se uudistaa ihon rakennetta ja vähentää tehokkaasti juonteita, elastisuuden menetystä sekä kosteusköyhyyttä.

KATSO TUOTE


Diego Dalla Palma Milano Gold Infusion Youth Potion on 100 % luonnollinen öljyseerumi, joka koostuu täydellisestä yhdistelmästä 30 luonnonöljyä sekä puhdasta kultaa. Öljyseerumi uudistaa ihoa ja tekee siitä tasaisen, raikkaan ja heleän. Tehokas koostumus uudelleenrakentaa ihoa sisältä päin sekä antaa elinvoimaa ja kiinteyttä iholle.

KATSO TUOTE

Diego Dalla Palma Milano Gold Infusion Eye Contour Youth Cream on ylellinen silmänympärysvoide, joka kosteuttaa, pehmentää ja raikastaa silmänympärysihoa. Voide vähentää turvotusta ja tummia silmänalusia. Se myös tasoittaa ja silottaa silmänympärysalueella olevia juonteita. Jättää raikkaan ja rentouttavan tunteen iholle.

KATSO TUOTE

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit