Suomalaista luotettavaa palvelua
Ammattilaisen valitsemat tuotteet
Nopeat toimitukset
Reilut hinnat

Paras apu hiustenlähtöön löytyy laadukkaista hiustuotteista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista

Hiustenlähtö ja ensimmäiset kaljuuntumisen merkit säikäyttävät. Aikaisemmin hyväkuntoiset hiukset ovat voineet yhtäkkiä ohentua olemattomaksi hiirenhännäksi. Hiustenlähtö sekä hiusten oheneminen alentavat itsetuntoa ja aiheuttavat pahan mielen. Onneksi on olemassa kuitenkin keinoja vaikuttaa tähän inhottavaan ongelmaan! Uudessa artikkelissamme saat kattavan ohjeistuksen ohenevien hiusten hoitoon. Mikä on paras apu hiustenlähtöön? Mistä kaljuuntuminen johtuu? Onko lisäravinteista apua hiusten ohenemiseen?

Hiustenlähtö ja ensimmäiset kaljuuntumisen merkit säikäyttävät. Aikaisemmin hyväkuntoiset hiukset ovat voineet yhtäkkiä ohentua olemattomaksi hiirenhännäksi.

Hiustenlähtö sekä hiusten oheneminen alentavat itsetuntoa ja aiheuttavat pahan mielen. Onneksi on olemassa kuitenkin keinoja vaikuttaa tähän inhottavaan ongelmaan!

Uudessa artikkelissamme saat kattavan ohjeistuksen ohenevien hiusten hoitoon. Mikä on paras apu hiustenlähtöön? Mistä kaljuuntuminen johtuu? Onko lisäravinteista apua hiusten ohenemiseen?

Hiusten ohenemiseen ei ole olemassa mitään ihmelääkettä. Mutta hiusten hyvinvointi koostuu monesta eri tekijästä, jolloin omilla valinnoillaan on mahdollista vaikuttaa hiusten terveyteen. Laadukkaat hiustuotteet ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat tärkeässä roolissa.

Jatka lukemista, niin saat tietää lisää!

Hiusten kasvu jaetaan kolmeen eri vaiheeseen

Hiusten kasvaminen on monimutkainen kokonaisuus, jota säätelee monet eri tekijät. Hiusten kasvu jaetaan kolmeen eri vaiheeseen.

Ensimmäinen vaihe on kasvuvaihe, jolloin 85-90% kaikista hiuksista kasvaa jatkuvasti. Kasvuvaihe kestää yksilöstä riippuen noin 2-8 vuotta. Kasvuvauhti hidastuu iän myötä jopa puoleen.

Kasvuvaiheen jälkeen seuraa siirtymävaihe, joka kestää noin 2-3 viikkoa. Siirtymävaiheessa karvatupet alkavat kutistumaan, jonka seurauksena hius kasvaa tavallista ohuempana.

Lopulta hiuksen kasvu tyrehtyy kokonaan. Karvatuppi siirtyy viimeiseen vaiheeseen, eli lepovaiheeseen. Karvatupen aloittaessa lepokauden, hius irtoaa karvatupesta antaen tilaa uudelle hiukselle, joka on jo alkanut kasvamaan syvällä karvatupessa.

Hiustenlähdölle on paljon erilaisia syitä

Hiustenlähtöön on useita eri syitä. Yleisimmät syyt ovat perinnölliset tekijät ja ikääntyminen.

Vanhuusiällä hiusten oheneminen on luonnollinen seuraus hormonitoiminnan hidastumisesta. Hiusten kasvuvaihe lyhenee, lepovaihe pitenee ja hiuksen läpimitta pienenee.

Muita hiustenlähdön syitä ovat mm. stressi, raskaus, imettäminen ja hormonit. Erilaiset sairaudet voivat myös vaikuttaa hiusten ohenemiseen. Tällaisia ovat mm. kilpirauhasen vajaatoiminta, diabetes, tali-ihottuma ja päänahan silsa.

Hiustenlähdöstä ei aina tarvitse olla huolissaan, sillä se voidaan useimmiten hoitaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa huomaat hiustenlähdön ja tartut härkää sarvista, sitä paremmin ongelma on hoidettavissa.

Hiustenlähdön ollessa pitkittynyttä tai voimakasta, mene aina lääkäriin. Saat varman diagnoosin hiustenlähdölle ja ohjeet tarvittavaan hoitoon.

  • VINKKI! Jos epäilet että sinulta irtoaa tavallista enemmän hiuksia, tee tukistuskoe. Ota pieni tukko hiuksia peukalon ja etusormen väliin ja nykäise kevyesti. Toista tämä ohimoilla, päälaella sekä takaraivolla. Jos hiuksia irtoaa viisi tai enemmän, saatat kärsiä hiustenlähdöstä.
Laadukkaat hiustuotteet ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat paras apu hiustenlähtöön.

Kaljuuntumisen erilaiset tyypit ja sairaudet

Telogeenisessä hiustenlähdössä osa karvatupeista viettää tavallista pidempää lepovaihetta. Hiuskarvansa pudottaneet tupet ovat kuitenkin terveet ja toimivat täysin normaalisti.

Akuutti telogeeninen hiustenlähtö on elimistön reaktio poikkeukselliseen stressitilaan. Hiukset putoavat äkillisesti tai viiveellä 2-3 kuukautta tapahtuman jälkeen. Hiuksia voi irrota paljonkin, mutta tilanne normalisoituu noin puolessa vuodessa.

Tämä on yleinen reaktio esimerkiksi synnytyksen, rankan laihdutuskuurin, voimakkaan sairauden tai onnettomuuden jälkeen.

Krooninen telogeeninen hiustenlähtö on yleinen vaiva keski-ikäisten naisten keskuudessa. Silloin hiuksia lähtee tavallista enemmän kaikkialta päästä ja hiustenlähtö voi kestää jopa vuosia.

Telogeeniseen hiustenlähtöön ei ole olemassa toimivaa hoitokeinoa.

Pälvikalju on autoimmuunisairaus, jossa elimistö hylkii karvojaan. Immuunijärjestelmä tulehduttaa hiusten karvatupet, jolloin hiukset irtoavat.

Pälvikaljun tunnistaa läiskittäisestä kaljuuntumisesta. Kaljuja kohtia voi olla päänahassa useampia. Kaljujen alueiden koot voivat vaihdella muutamasta millistä joihinkin sentteihin.

Lisäksi pälvikaljussa yleisiä oireita ovat kaljuuntuneen kohdan kutina, hilseily ja kihelmöinti.

Sairastuneen onneksi pälvikalju paranee itsestään parissa kuukaudessa ja hiukset kasvavat takaisin. Kurjaa kyllä pälvikalju on ajoittainen sairaus, joka voi uusiutua vuosien tai jopa 10 vuoden välein.

Jos epäilet itselläsi olevan pälvikalju, varaa aika lääkärille diagnoosin varmistamiseksi.

Perinnöllisessä kaljuuntumisessa hiukset harvenevat ohimoilta sekä päälaelta, mutta eivät kaljuunnu täysin kokonaan.

Ensimmäiset merkit kaljuuntumisesta voi havaita 20-50 vuotiaana. Hiustenlähdön alkaminen ja kaljuuntumisen nopeus ovat perinnöllisiä ominaisuuksia.

Pitkittyneessä hiustenlähdössä, ota yhteys lääkäriin.

Terveellinen ruokavalio auttaa osaltaan ehkäisemään hiustenlähtöä.

Terveellinen ruokavalio auttaa osaltaan ehkäisemään hiustenlähtöä.

Terveellinen elämäntapa pitää hiuspohjasi terveenä ja tasapainoisena

Ihmiskeho toimii hiusten kasvualustana. Kaikki mitä syöt, vaikuttavat hiustesi hyvinvoinnin lisäksi ihosi ja suolistosi hyvinvointiin.

Vaikka et pysty ruoalla varsinaisesti kasvattamaan hiuksia, se pitää hiuspohjasi terveenä ja tasapainoisena. Monipuolinen ruokavalio on paras keino tukea päänahkaa ja hiuksia hiustenlähdön aikana.

Pyri syömään monipuolisesti: kasviksia, marjoja, hedelmiä, kalaa ja pähkinöitä. Näin saat mahdollisimman kattavasti vitamiineja, hyviä rasvoja sekä hivenaineita.

Nämä tärkeät ravintoaineet eivät pelkästään paranna hiustesi hyvinvointia, vaan koko elimistösi voi paremmin ja saat hyvän olon!

Hiusten tärkeimmät ravintoaineet ovat magnesiumia, D ja B-vitamiini, omega-3 -rasvahapot, biotiini, sinkki ja rauta.

Nämä tehostavat hiusten kasvua ja parantavat niiden hyvinvointia. Jos epäilet, ettet saa tarpeeksi tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita, nappaa purkista tarvittavat lisät.

On olemassa myös hiusravinnekapseleita, jotka sisältävät hiuksille ja hiuspohjalle tärkeitä ravintoaineita. Kapselit tukevat hiusten hyvinvointia ja auttavat niitä voimaan tasapainoisemmin.

Ja yksi tärkeimmistä; muista juoda tarpeeksi vettä! Hius tarvitsee kosteutusta sisäisesti voidakseen hyvin.

Terveet elämäntavat parantavat hiustesi hyvinvointia.

Terveet elämäntavat parantavat hiustesi hyvinvointia.

Näillä vinkeillä saat muotoiltua ohuista hiuksistasi tuuhean näköiset

  • Hyvin leikatulla hiustyylillä voi luoda mielikuvan tuuheista hiuksista. Säännöllinen latvojen siistiminen pitää hiukset terveen näköisenä. Huonokuntoinen hius korostaa hiusten hentoisuutta.
  • Erilaisilla värjäystekniikoilla hiuksista saadaan runsaan näköiset. Pidä hiusten värjäysväli kuitenkin mahdollisimman pitkänä. Tiheässä tahdissa tehdyt käsittelyt kuluttavat ja kuivattavat ohutta hiusta liikaa. Kampaajasi osaa värikäsitellä hiuksesi yksilöllisesti niille sopivalla tekniikalla.
  • Hyvällä hiusten muotoilulla voit hämätä hiusten ohenemista. Tee erilaisia lettikampauksia ja käytä huiveja tai näyttäviä pantoja.
  • Vaikka hiustenkuivaaja on ohuthiuksisen paras ystävä, minimoi föönaaminen. Käytä hiustenkuivaajan viileintä puhallusasetusta. Käytä mahdollisimman laadukasta lämpösuojasuihketta.
  • Ohuille hiuksille tarkoitettu muotovaahto antaa tukea kampaukselle. Kuivashampoo on hyvä lisä tuomaan hiuksiin rakennetta. Se myös raikastaa hiuksia hiustenpesujen välissä.

Ohenevien hiusten perushoidossa hiustenpesu on tärkeässä roolissa – Nioxin tulee avuksesi

Hiuspohjan terveyden kannalta tali on tärkeä ominaisuus. Tali auttaa ylläpitämään hiuspohjan normaalia bakteerikantaa, mikä auttaa ylläpitämään hiuspohjan terveyttä.

Liika peseminen kuluttaa hiusta ja irrottaa liikaa talia päänahasta. Joten pidä hiustenpesuväli mahdollisimman pitkänä, noin 3-4 päivää.

Suosittelemme käyttämään hiustenlähtöä hillitsevää shampoota, hoitoainetta sekä seerumia.

Pesutuotteet jotka ehkäisevät hiustenlähtöä, elvyttävät hiuspohjan pintaverenkiertoa ja parantavat karvatupen ravinnonsaantia, puhdistaen samalla hellävaraisesti päänahan.

Nioxin on upea tuotesarja oheneville hiuksille

Nioxin on hiustenlähtöön ja ohenevien hiusten hoitoon tarkoitettu tuotesarja, joka tarjoaa ihonhoidollisen lähestymistavan.

Tavoitteena on hoitaa hiuspohjaa mahdollisimman hellävaraisesti mutta tehokkaasti, jotta se olisi hyvä kasvualusta terveille hiuksille.

Tuotesarja ei pyri peittämään tai naamioimaan hiustenlähtöä, vaan vaikuttamaan sen alkuperäiseen syyhyn stimuloiden samalla hiusten kasvua tehokkailla ainesosillaan.

Paras hoitoteho saadaan hiusten puhdistuksesta, hoidosta, hiuspohjan suojaamisesta sekä muotoilusta.

Nioxin on hiustenlähtöön ja ohenevien hiusten hoitoon tarkoitettu tuotesarja, joka tarjoaa ihonhoidollisen lähestymistavan.

Nioxin on hiustenlähtöön ja ohenevien hiusten hoitoon tarkoitettu tuotesarja, joka tarjoaa ihonhoidollisen lähestymistavan.

Jotta kattavasta valikoimasta löytäisi oikeat tuotteet omalle hiustyypille, kartoitetaan ensin ohenemisen aste ja mistä se johtuu. Sen jälkeen selvitetään oma hiustyyppi ja onko hiukset värikäsitellyt.

Kun hoitolinja on valittu hiusten kunnon ja tyypin mukaan, hiukset ja hiuspohja saavat parasta mahdollista hoitoa!

Pesutuotteiden lisäksi Nioxilla on kattava valikoima muotoilutuotteita ja erilaisia tehoseerumeita.

Tutustu Nioxin-tuotesarjaan

Haluaisitko kokeilla Nioxin-tuotteita? Valitse Nioxin Trial Kit System -aloituspaketti!


Nioxin Trial Kit System 1: Suunniteltu luonnollisille, hieman ohentuneille hiuksille.

Parantaa hiuksen rakennetta ja suojaa hiuksia katkeamiselta. Raikastaa hiuspohjaa!

Tutustu & osta


Nioxin Trial Kit System 2: Suunniteltu luonnollisille, reilusti ohentuneille hiuksille.

Tekee hiuksista tuuhemmat ja paksummat. Se suojaa myös jokaista hiussäiettä vaurioilta. Sisältää UV-suojan.

Tutustu & osta


Nioxin Trial Kit System 3: Suunniteltu värjätyille, hieman ohentuneille hiuksille.

Poistaa

karvatuppea tukkivaa talia, rasvahappoja ja ympäristön saasteita.

Parantaa hiusten rakennetta, palauttaa hiusten kosteustasapainon ja

suojaa väriä.

Tutustu & osta


Nioxin Trial Kit System 4: Suunniteltu värjätyille, reilusti ohentuneille hiuksille.

Tekee hiuksista tuuhemmat ja paksummat. Se suojaa myös jokaista hiussäiettä vaurioilta. Sisältää UV-suojan.

Tutustu & osta


Nioxin Trial Kit System 5: Suunniteltu hieman ohentuneille, kemiallisesti käsitellyille, vaalennetuille tai permanentatuille hiuksille.

Poistaa

karvatuppea tukkivaa talia, rasvahappoja ja ympäristön saasteita. Se

myös parantaa hiusten rakennetta, palauttaa hiusten kosteustasapainon ja

suojaa väriä.

Tutustu & osta


Nioxin Trial Kit System 6: Suunniteltu reilusti ohentuneille, kemiallisesti käsitellyille, vaalennetuille tai permanentatuille hiuksille.

Tekee

hiuksista tuuheammat, paksummat ja sileät poistamalla karvatuppea

tukkivaa talia, rasvahappoja ja ympäristön saasteita. Se myös palauttaa

hiusten kosteustasapainon ja suojaa väriä.

Tutustu & osta

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit