Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Ota parranhoito säännölliseksi tavaksi - Näillä vinkeillä onnistut parran hoidossa!

Parran hoito kuuluu lähes jokaisen miehen elämään – tavalla tai toisella. Yksi haluaa pitää kasvonsa sileinä, toinen ylläpitää miehekästä sänkeä ja kolmas kasvattaa pitkää ja näyttävää partaa. Olipa partatyylisi mikä tahansa näistä, partasi kaipaa hoitoa ja huolenpitoa. Muista hoitaa partaasi säännöllisesti. Parta ja parran alla oleva iho ovat joka päivä erilaisten rasitusten kohteena. Ilmansaasteet, lika, muotoilutuotteiden jäämät, ruoan muruset, vuodenajan vaihtelut ja stressi näkyvät parrassa nopeasti ilman hoitoa.

Tässä kattavassa oppaassa kerromme, miten ylläpidät siistiä ja tyylikästä partaa! Saat hyviä vinkkejä parran pesuun, kosteutukseen sekä muotoiluun eli kokonaisvaltaiseen parran hoitoon.

Itsestään huolehtiva mies hankkii laadukkaat ja oikein valitut parranhoitotuotteet. Käyttämällä kunnollisia hoitotuotteita, helpotat parran hoitoa sekä ylläpitoa.

Parran muotoilu ja trimmaaminen pitävät yleisilmeen siistinä

On hyvin yksilöllistä, kuinka nopeasti ja tiheään parta kasvaa. Kasvuvauhti on vuorokaudessa noin 0.35 mm eli sentin kuukaudessa.

Parran kasvatuksen alkutaipaleella kärsivällisyys voi olla koetuksella. Pidempi sänki voi ensimmäisten viikkojen aikana näyttää hyvin epätasaiselta ja pahimmillaan poskilla loistaa karvattomia kohtia.

Tässä vaiheessa moni ajaa siihen asti kasvattamansa parran alun pois. Mutta älä sinä tee sitä. Kun jaksat sitkeästi odottaa ja parta saa lisää pituutta, se muuttuu tasaisemman näköiseksi. Usko pois!

Parran säännöllinen trimmaaminen ja rajaaminen luo huolitellumman yleisvaikutelman. Ilman rajausta ja muotoilua parta näyttää hyvin epäsiistiltä ja kaksihaaraisten partakarvojen määrä lisääntyy.

Oikein muotoiltu parta on jo itsessään hyvännäköinen, jolloin muotoiluun ja huolenpitoon käytettävä aika vähentyy arjessa huomattavasti.

Parran muotoilu ja trimmaus parturissa noin 3-4 viikon välein riittää ylläpitoon.

 • VINKKI! Parturissa kerran leikattu parranrajaus on helppo ylläpitää kotona shaveten avulla. Nõberu of Sweden Razor Knifella teet sen helposti ja saat sileääkin sileämmän ihon.

Lisäksi voit kotona leikata saksilla yksittäiset, pitkät ja sojottavat partakarvat. Se auttaa huolitellun ilmeen ylläpidossa.

Parran muotoilu ja trimmaus pitävät parran yleisilmeen siistinä.

Parran muotoilu ja trimmaus pitävät parran yleisilmeen siistinä.

Puhdas parta on parran hoidon kivijalka

Parran peseminen kuuluu perushygieniaan. Ympäristön kerryttämä lika, tupakointi, ruoanmurut sekä juomat suun ympärillä tekevät parrasta nopeasti likaisen.

Pesemätön parta alkaa muodostamaan bakteereita iholle. Ennen pitkää parta alkaa haisemaan pahalle ja pahimmillaan pesemätön parta voi aiheuttaa tulehdustilan iholle.

 • VINKKI! Seborrooinen ekseema eli taliköhnäihottuma on ihottuma, jossa iho alkaa erittämään talia, joka pesemättömänä alkaa härskiintymään ja oireilemaan ihottumalla sekä ihoärsytyksellä. Suosittelemme välttämään!

Säännöllisen parran pesun voi aloittaa, kun parta on kasvanut jonkin verran. Parta olisi hyvä pestä partashampoolla noin kolme kertaa viikossa.

Jos harrastat liikuntaa tai teet töitä ympäristössä, jossa likaannut helposti, pese parta useammin. Voit pestä parran vaikka päivittäin, jos se likaantuu nopeasti.

Parranhoito alkaa puhtaasta parrasta.
Parranhoito alkaa puhtaasta parrasta.


Älä missään nimessä pese partaasi hiuksille tarkoitetulla shampoolla tai vartalonpesuaineella! Nämä ovat liian tehokkaasti puhdistavia tuotteita partakarvoille ja kasvojen iholle. Ne pesevät pois partakarvojen omat luonnolliset öljyt, mutta eivät tarjoa tilalle hoitavia ainesosia. Parrasta tulee ajan myötä hapsottava, kuiva ja kiilloton. Myös kasvojen iho muuttuu kuivaksi, hilseileväksi ja kutiavaksi.

Partashampoo on hellävarainen tuote päivittäiseen pesuun. Se säilyttää partakarvojen oman kosteuden. Säännöllinen käyttö tuuheuttaa partaa, rauhoittaa ihoa ja pitää sen jatkuvasti raikkaana sekä hyväntuoksuisena.

Parran pesun täydentää laadukas parranhoitoaine. Varsinkin pitkä parta kaipaa hoitoainetta pesun yhteydessä. Säännöllisesti käytettynä hoitoaine estää parran ja ihon kuivumisen, kaksihaaraisten partakarvojen syntymisen ja partakarvan katkeilun. Se kosteuttaa ja tekee parrasta mukavan pehmeän ja helpommin käsiteltävän.

Parranhoitoaine levitetään aina shampoopesun jälkeen pyyhekuivaan partaan ja parranalueen iholle. Pyyhekuivattu partakarva imee helpoimmin hoitoaineen itseensä. Liika vesi estää hoitoaineen imeytymisen, jolloin hoitoteho jää vaillinnaiseksi.


Nõberu of Sweden Beard Wash on hellävarainen mutta silti tehokas partashampoo. Partashampoo sisältää kosteuttavia ja rauhoittavia öljyjä, kuten arganöljyä ja vihreää teetä. Se sopii myös koko kasvojen pesuun hoitavan, kosteuttavan ja rauhoittavan ominaisuuksiensa vuoksi.

TUTUSTU & TILAA


Nõberu of Sweden Beard Coniditioner on urbaanin herrasmiehen valinta kylpyhuoneeseen! Laadukas parranhoitoaine kosteuttaa, pehmentää ja ravitsee parran lisäksi parran alusihon. Kosteutettu parta on helpompi ja mukavampi käsitellä.

TUTUSTU & TILAA

Näin peset parran vaihe vaiheelta

 1. ”Kuivaharjaa” parta. Harjaa parta ja parranalueen iho ennen pesua. Tämä poistaa iholta kuolleen ihosolukon ja selvittää mahdolliset takut parrasta.
 2. Kastele parta kauttaaltaan märäksi. Annostele parran määrästä riippuen 1-2 painallusta partashampoota kädelle.
 3. Vaahdota shampoo kunnolla partaan, parranalueen iholle ja kasvoille.
 4. Anna vaikuttaa hetken ja huuhtele huolellisesti.
 5. Pyyhekuivaa parta. Älä hankaa!
 6. Paina pari painallusta parran hoitoainetta käsiin ja levitä kaikkialle partaan ja parranalueen iholle.
 7. Anna vaikuttaa hetken aikaa ja huuhtele huolellisesti.

Partaöljy hillitsee kutinaa ja hilseilyä

Partaöljy on ykköstuote parranhoidossa.

Ota partaöljy käyttöön, jos tyyliisi kuuluu sänki, jos olet parran kasvatuksen alkuvaiheessa tai jos parranajovälit venähtävät sinulla pitkiksi. Partaöljy sopii siis käytännössä joka tilanteeseen.

Partaöljyn tarkoitus on kosteuttaa partakarvaa ja erityisesti parranalusihoa sekä karvatuppea. Partaöljy suojaa ulkoisilta rasitteilta, pehmentää, tuuheuttaa helpottaa parran muotoilua. Se ehkäisee ja helpottaa kutinaa, hilseilyä ja ärtymistä.

Voit levittää öljyä aina, kun tunnet että ihosi parran alla tuntuu kireältä ja kuivalta.
Levitä öljy aina suihkun jälkeen. Partaöljy auttaa sitomaan suihkusta saatua kosteutta ihoon ja partakarvoihin kiinni. Näin kosteuttava vaikutus säilyy pidempään!

Partaöljyn tueksi voit ottaa partavahan, varsinkin jos omistat pidemmän ja tuuheamman parran. Partavaha sisältää paljon samoja hoitavia aineita, joita partaöljyssä on. Partavaha suojaa ja ravitsee partakarvoja hankaukselta ja katkeilulta. Se myös tuuheuttaa ja auttaa parran kevyessä muotoilussa.

Partaöljy on parranhoidon ykköstuote.


Nõberu of Swedeniltä löydät kahden vahvuista partaöljyä.

Heavy Beard Oil on paksumpi öljy, joka sopii herrasmiehelle, jolla on pitkä ja näyttävä parta. Vaikka öljy on paksumpaa kuin Feather Beard Oil, se ei jätä rasvaista tunnetta kasvoille.

TUTUSTU & TILAA

Feather Beard Oil on kevyt ja ohut partaöljy. Se sopii tyylikkään sängen ja lyhyen parran
hoitoon sekä muotoiluun. Öljy imeytyy nopeasti ja kosteuttaa tehokkaasti.

TUTUSTU & TILAA

Nõberu of Sweden Beard Balm on upea partavaha, joka suojaa partakarvaa päivän rasituksilta, hankaukselta ja katkeilulta. Vahan sisältämät ravitsevat öljyt hoitavat partakarvoja. Se poistaa parrasta ilmavuutta, jolloin parta näyttää välittömästi muhkeammalta ja huolitellummalta.

TUTUSTU & TILAA

Näin levität partaöljyn ja partavahan vaihe vaiheelta

 1. Annostele partaöljyä kämmenelle 5-10 tippaa, riippuen parran määrästä.
 2. Pyöritä partaharjaa kämmenpohjallasi olevassa partaöljyssä. Vie harjan avulla öljy parranalueen iholle sekä partaan.
 3. Loput kädelle jääneestä öljystä hierotaan vielä iholle ja partaan. Näin varmistat, että öljy levittyy tasaisesti kaikkialle.
 4. Ota nokare partavahaa kämmenpohjaan ja lämmitä hieromalla käsiä yhteen.
 5. Vie vaha parralle käsien kautta ja viimeistele harjan avulla.

Partaharja ja -kampa auttavat parran muotoilussa

Jotta saat levitettyä partaöljyn ja partavahan varmasti kaikkialle partaan, ota avuksesi partaharja.

Partaharjan avulla pystyt levittämään öljyn ja vahan huolellisemmin kuin käsin levittäen. Harja on loistava apuri parran muotoilussa! Säännöllinen harjaaminen pitää parran takuttomana. Parta näyttää kiiltävältä ja harjaaminen myös poistaa päivän aikana kertyneet irtoroskat, hilseen sekä muotoilutuotteiden jäämät.

Partaharja ja -kampa auttavat parran muotoilussa ja hoidossa.


Partakampa on oiva väline pitkän parran selvittämisessä. Kammalla saat helposti oiottua pahimmatkin takut ja helpommin kuin partaharjalla. Kammat ovat yleensä valmistettu puusta, sillä se ei sähköistä samalla tavalla kuin muoviset kilpasisarensa.


Nõberu of Sweden Beard Comb on päärynäpuusta valmistettu kampa. Partakammalla saat selvitettyä takut kuin takut ja pystyt muotoilla partaa haluamallasi tavalla. Jokaisessa kammassa on yksilöllinen marmorikuvio.

TUTUSTU & TILAA

Jäykät viiksikarvat kaipaavat voimakasta pitoa

Viiksekkäiden herrasmiesten ehdoton muotoilutuote on viiksivaha!

Viiksikarvat ovat huomattavasti paksumpia ja jäykempiä kuin partakarvat. Viikset tarvitsevat huomattavasti voimakkaampaa pitoa, jonka vuoksi partavaha on pidoltaan liian kevyttä.

Viiksivahoja on kahta eri voimakkuutta. Kevyet vahat sopivat viiksien siistimiseen ja kurissa pitämiseen. Vahva vaha sopii klassiseen muotoiluun ja erilaisten tyylien luomiseen.

Jäykköjen karvojen muotoilu voi aluksi tuntua hankalalta, mutta harjoittelu tekee tässäkin mestarin. Tarvitset voimakkaan pidon antavaa viiksivahaa ja tarpeeksi pitkät viikset. Liian lyhyitä viiksiä on lähes mahdoton muotoilla, joten odota että viikset ovat vähän kasvaneet.

Viiksivahan voimakkaasta pidosta kertoo sen kova materiaali. Viiksivahan pohjana käytetään yleensä mehiläisvahaa, joka selittää vahan kovuuden. Vahaa joutuu usein vähän lämmittämään ennen käyttöä, jotta sitä olisi helpompi käyttää. Lämmitä vaha joko kädellä, hiustenkuivaajalla tai peukalollasi ennen käyttöä.

 • VINKKI! Pidä viiksivahapurkkia housujen taskussa. Näin sinulla on saatavilla heti käyttövalmista taskulämmintä vahaa!

Lyhyille viiksille sopiva Nõberu of Sweden Moustache Wax Light Hold on kevyt viiksivaha siistiin ylläpitoon. Se on myös vähän pehmeämpää materiaalia, joten se on helpompi levittää.

TUTUSTU & TILAA

Nõberu of Sweden Moustache Wax Strong Hold on voimakas vaha, millä saat muhkeammatkin viikset muotoiltua. Tuote pitää viikset paikallaan koko päivän ajan!

TUTUSTU & TILAA

Näin käytät viiksivahaa vaihe vaiheelta

 1. Lämmitä vahaa tarvittaessa. Ota nokare kynnen ulkosyrjällä.
 2. Jaa nokare puoliksi molempien etusormen ja peukalon väliin ja lämmitä hyvin sormia vastakkain hiestäen.
 3. Levitä vahaa samanaikaisesti molemmilla käsillä, keskeltä viiksiä kohti kärkiä. Voit taivuttaa samalla viiksiä.
 4. Pidä hetki paikallaan, että vaha kuivahtaa viikseen ja haluttu muoto säilyy.

Vaihtoehtoisesti viiksien muotoilussa voit käyttää Nõberu of Sweden Beard Tonicia. Beard Tonic on parran ja viiksien muotoilutuote, joka antaa voimakasta pitoa, suojaa ulkoiselta kosteudelta ja antaa lämpösuojan partakarvalle. Se jättää partaan mattaisen kiillon.

Näin käytät partatonicia vaihe vaiheelta

 1. Käytä pestyyn ja pyyhekuivaan partaan ja viiksiin.
 2. Paina kämmenelle 2-6 suihkausta partatonicia, riippuen halutusta pidosta ja parran määrästä. Levitä käsin partaan.
 3. Föönaa parta harjan avulla kuivaksi ja sileäksi.
 4. Viiksien kohdalla voit käyttää ohutta pyöröharjaa föönauksen apuna. Näin saat taivutettua upean muodon viiksiin!

Vielä kertauksena: muista pestä parta, kosteuttaa parta ja iho sen alla ja lopuksi vielä panostaa parran muotoiluun. Uskomme, että näillä vinkeillä ja laadukkailla tuotteilla pärjäät varmasti partasi kanssa!

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit