Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Mikä hoitaa ja mikä vahingoittaa hiuksia? Näin saat vaurioituneet hiukset kuntoon!

Hapsottavatko hiuksesi kuin kasa olkia päässä? Ovatko hiuksesi katkeilleet ja kiillottomat? Vaurioituneet hiukset ovat hyvin yleinen ongelma ja varsinkin pitkähiuksiset kärsivät tästä ongelmasta. Vahingoittuneita hiuksia voi olla hankala käsitellä ja saada näyttämään hyvältä.

Tässä artikkelisarjassa kerromme, kuinka saat vaurioituneet hiukset kuntoon. Tässä sarjan ensimmäisessä osassa kerromme yleisesti, miksi hiukset vaurioituvat ja miten voit vaurioitumista ehkäistä tai tarvittaessa myös korjata.

Artikkelisarjan jatko-osassa kerromme muun muassa, millainen on paras tehohoito hiuksille, hoitoaine vaurioituneille hiuksille ja paras hiusnaamio vaurioituneille hiuksille.

Lue "Mikä on paras hoitoaine ja hiusnaamio vahingoittuneille hiuksille? Näitä tuotteita vaurioituneet hiuksesi rakastavat!" artikkeli!

Tässä artikkelissa kerromme vaurioituneiden hiusten hoidosta. Näillä ohjeilla ja tuotteilla saat kauniit kiiltävät ja sileät hiuksesi takaisin!

Terve vastaan vaurioitunut – keratiini on hiusten hyvinvoinnin mittari

Hiuskarva koostuu ytimestä (medulla), kuitukerroksesta (kortex) ja pintakerroksesta (suomukerros). Pintakerros muodostuu suomumaisista ja limittäisistä keratinosyyteistä eli tutummin keratiinista. Keratiini on hiuksen rakennusaine, joka on samaa materiaalia kuin kynnet.

Tämä uloin kerros suojaa hiuksen ydintä ulkoisilta vahingoilta. Hiuksen pintakerroksessa näkyvät ensimmäiset vauriot erilaisista mekaanisista ja kemiallisista käsittelyistä.

Hyvinvoiva keratiinikuori on sileä ja tasainen. Ehjä, hyvinvoiva keratiinikuori tuntuu hiuksen silkkisyytenä ja kiiltona.

Vaurioituneen keratiinikuoren hiussuomut avautuvat ja siksi hius on pinnaltaan epätasainen. Tämän vuoksi hius tuntuu niin karhealta ja näyttää elottomalta. Karheus ja elottomuus ovat juuri ne merkit, joista todennäköisesti itsekin huomaat, että hiukset ovat vaurioituneet.

Keratiinikuoren vaurioituessa latvoihin ilmestyy tyypillisesti kaksihaaraisia hiuksia, jotka ovat seurausta hiussuomujen aukeamisesta. Hius ikään kuin halkeaa pituussuunnassa. Tämä on erityisesti pitkien hiusten ongelma.

Keratiinirakenteen rikkoutuminen johtuu lähes aina ulkoisista tekijöistä. Hiusten vaurioitumiseen ja huonoon kuntoon tulisi aina selvittää syy ja miettiä, olisiko omissa hoitotavoissa parannettavaa.

  • Vinkki! Jos et tiedä, miksi hiuksesi ovat huonossa kunnossa, kysy kampaajan mielipidettä. Näin osaatte yhdessä tehdä oikeat jatkotoimenpiteet.
Jos aiot käyttää muotoilurautoja, panosta niissä laatuun.

Hoitotuotteet elvyttävät vaurioitunutta hiusta – mutta hiusten leikkaus parantaa!

Vaurioitunut hius venyy ja joustaa kuin purukumi, kunnes se lopulta katkeaa. Laadukkailla hiusten hoitotuotteilla voi elvyttää hiusta, mutta sitä ei voi enää pelastaa pysyvästi. Ainoa parantava keino on hiusten leikkaaminen.

Säännöllinen latvojen leikkaaminen pitää hiukset hyvännäköisenä, ehkäisee latvojen rispaantumista ja saa hiukset näyttämään terveemmiltä.

Moni kavahtaa hiusten leikkaamista ja pitkittää turhaan toimenpidettä. Mutta kun kuivat ja vahingoittuneet latvat on leikattu, hiukset näyttävät paljon paremmalta.

  • Vinkki! Muista, että hiukset kasvavat aina takaisin!

Hiusten leikkauksen jälkeen voit panostaa laadukkaisiin vaurioituneiden hiusten hoito- ja pesutuotteisiin.

Vaurioituneet hiukset elpyvät rakennepaikkaavilla tuotteilla, jotka sisältävät proteiinia ja keratiinia. Keratiini täyttää ja tasoittaa hiuksen rakennetta, joka tekee hiuksista taas sileät ja terveen tuntuiset.

Proteiinia sisältävien hoitoaineiden lisäksi on hyvä täydentää hiusten hoitoa yksittäisillä, kosteuttavilla tuotteilla, koska vaurioitunut hius kärsii luonnollisesti myös kuivuudesta.

Moni erehtyy ostamaan ainoastaan kosteuttavia tuotteita, kun vahingoittuneiden hiusten ensisijainen tarve olisi korjaavat hoitotuotteet.

  • Vinkki! Vaalentamisella ja muotoiluraudoilla loppuun kulunut hius ei palaudu pelkällä kosteutuksella.


System Professional LuxeOil Keratin Protect Shampoo on kevyt ja ylellinen, hiusten omaa keratiinia vahvistava shampoo. Ylellinen shampoo puhdistaa hiukset hellävaraisesti ja luo perustan muutokselle hiuksessa. Puhdistaa ja hoitaa hellävaraisesti hiuksia rasittamatta. 

KATSO LISÄÄ

System Professional LuxeOil Keratin Conditioning Cream on päivittäiseen käyttöön sopiva keratiinia välittömästi hoitava kevyt hoitoaine. Suojelee keratiinia ja hiuskuitua muotoilun aiheuttamalta stressiltä. Hoitaa hiuksiasi välittömästi ja tekee niistä sileät ja helposti kammattavat. Hoitaa ja korjaa hiusta hellästi. Lopputuloksena pehmeät ja sileät hiukset.

KATSO LISÄÄ

System Professional LuxeOil Keratin Boost Essence on hiuksiin jätettävä, keratiinia vahvistava tehohoitosuihke. Se uudelleenrakentaa ja vahvistaa keratiinia ehkäisten sen rikkoutumista. Uniikki aminohappoinen koostumus boostaa hiusten rakennetta sisältä päin.

KATSO LISÄÄ

Älä vaurioita hiusta liian kuumalla muotoiluvälineellä

Hiuksen rakennetta rikkovat pahiten liian kuumat muotoiluraudat ja hiustenkuivaaja. Kuuma suoristusrauta sekä kuumimmalla ilmavirralla puhaltava fööni haihduttavat hiuksista runsaasti kosteutta ja kuluttavat hiusta pitkällä aikavälillä.

Ennen muotoiluraudan tai föönin käyttöä hiuksiin tulisi levittää huolellisesti laadukasta lämpösuojasuihketta. Mutta kaikilta vaurioilta lämpösuojakaan ei estä.


System Professional Repair Perfect Hair on hiuksiin jätettävä lämpösuojavaahto hauraille hiuksille. Perfect Hair vahvistaa hiusten rakennetta syvältä. Antaa hiuksille volyymiä ja kohentaa hiuksen rakennetta. Sisältää hydrolysoitua keratiinia, aminohappoja ja Thermo Resist -lämpösuojan. Lämpösuoja lisää hiuksen vastustuskykyä lämmän vaikutuksia vastaan.

KATSO LISÄÄ

Päivittäinen muotoilu ja -lämpölaitteiden käyttö tulisikin lopettaa kokonaan, jos haluaa saada vaurioituneet hiukset kuntoon.

  • Vinkki! Jos aiot kuitenkin käyttää muotoilurautoja, panosta niissä laatuun.

Halpa rauta, joka kuumenee yli 200 C˚, tuhoaa hiuksesi ennen pitkään. Liian kylmällä raudalla suoristaminen on myöskin turhaa ajanhukkaa ja rasittaa hiuksiasi.

Lue artikkelimme, millainen on hyvä suoristusrauta kiharien tekoon!

ghd Platinum+ Black Styler on muotoiluraudoista hellävaraisin hiuksille. Sen muotoilulämpötila on asetettu 185 asteeseen, joka on optimaalisin lämpötila hiuksille. Ultra-zone-teknologian avulla muotoilurauta aistii ja ennakoi paljonko sinulla on hiuksia rautojen välissä, kuinka liikutat rautaa ja millainen hiustyyppisi on.

KATSO LISÄÄ

Hiusten kuivaamisessa suosi luonnollista kuivumista tai käytä ionisoivaa hiustenkuivaajaa.

Ionisoivan hiustenkuivaajan kuivausmenetelmä perustuu negatiivisiin ioneihin, jotka haihduttavat kosteuden hiuksista nopeammin ja hellävaraisemmin kuin perinteinen fööni.

  • Vinkki! Föönatessasi suosi mahdollisimman viileää puhallusilmaa.
Föönatessasi suosi mahdollisimman viileää puhallusilmaa.

Hiusten värjääminen kuivattaa ja vaurioittaa hiusta

Tiheä hiusten värjääminen kuluttaa ja kuivattaa kutreja rutkasti.

Suosi värjätessä mahdollisimman paljon suora ja -kevytvärejä. Suoravärit tarttuvat pelkästään hiuksen pintaan ja ovat siten huomattavasti turvallisempia hiusten hyvinvoinnin kannalta. Kevytväri on suoravärin ja kestovärin yhdistelmä. Molemmat peseytyvät pois hiuksista ajan kanssa.

  • Vinkki! Vältä huonokuntoisten hiusten vaalentamista viimeiseen asti!

Hiusten vaalennuksessa on suuri vaara hiusten palamiselle ja katkeamiselle. Hiukset menevät todennäköisesti vielä huonompaan kuntoon kuin mitä ne olivat aluksi.

Kampaajan penkiltä noustessa hiukset voivat tuntua sileiltä ja hyvinvoivilta. Kampaajalla hiuksiin levitetään hoitavia pesu ja -hoitotuotteita väriainetta pois pestessä. Niiden avulla hiukset saadaan hyväkuntoisiksi.

Jos hiukset eivät saa kotona samanlaista hoitoa kuin kampaajalla, hiukset alkavat ajan kanssa näyttämään huonokuntoisemmalta. Suosi värjäämisen jälkeen proteiinipitoisten ja kosteuttavien hoitotuotteiden käyttämistä, jotta saat ylläpidettyä hiukset kauniina sekä hyvinvoivana.

  • Vinkki! Yritä pidentää värjäysväliä mahdollisimman pitkälle. Tähän auttaa pelkän tyven värjääminen ja tyvikasvua peittävät tuotteet.

Värjätyille hiuksille tarkoitetulla shampoolla ja hoitoaineella voi pidentää hiusten väriä pysymään kauniina. Lisäksi sävyä auttavat ylläpitämään värishampoot, joissa on kevyt sävyttävä vaikutus.


Wella Professionals Color Fresh Mask on sävyttävä hoitoaine. Tuote sopii hiusvärin ylläpitoon sekä sävyn muuttamiseen. Valikoimassa on villeistä väreistä luonnollisiin sävyihin. Sävyvaihtoehtoja on 11.

KATSO LISÄÄ

Käsittele vaurioituneita hiuksia hellävaraisesti

Vaurioitunut hius on haurasta, joten käsittele hiuksiasi kuin se olisi parhainta silkkiä!

Ylimääräinen ja kovakourainen harjaaminen katkoo herkästi hiuksia. Selvitä sen sijaan latvat sormin ja harvapiikkisellä kammalla latvoista tyveä kohti. Älä harjaile turhaan hiuksiasi, se kuluttaa ja rasittaa.

  • Vinkki! Älä missään nimessä harjaa hiuksiasi märkänä!

Märkä hius venyy harjatessa ja katkoo erityisen herkästi hiuksia. Anna niiden kuivua sellaisenaan lähes kuivaksi ja selvitä takut vasta sitten.

Hiuksien kannalta olisi parasta, jos ne saisivat olla mahdollisimman paljon auki. Öisin hiusten pitäminen löyhästi kiinni kuitenkin ehkäisee hiusten hankautumista karheaa tyynyliinaa vasten.

Tiukat nutturat, ponihännät ja pinnit katkovat ja kuluttavat hiuskarvoja helposti. Hiuslenkin pitäminen samassa kohdassa voi näkyä kulumisena jossain vaiheessa, joten vaihtele hiuslenkin paikkaa usein. Löysät letit ja nutturat ovat hellävaraisia tapoja pitää hiuksia kiinni.

Suosi hiuslenkeistä pehmeitä hiusdonitseja, puhelinlankalenkkejä ja hainhammasklipsejä. Ohuet kuminauhat ja lenkit joissa on metalliliitin, kannattaa suosiolla jättää kaupan hyllylle.

Jos olet menossa ottamaan aurinkoa tai olet lähdössä etelänmatkalle, muista suojata hiuksesi auringon UV-säteiltä. UV-säteet kuivattavat hiuksia ja etelässä matkustaessa hiukset voivat muuttua hamppumaiseksi. Varsinkin vaalennettu hius voi kuivua herkästi auringon lämmössä.

Hatuilla, huiveilla ja hiuksille tarkoitetuilla aurinkosuojatuotteilla ehkäiset hiusten kuivumisen. Muista käyttää runsaasti myös kosteuttavia hiustuotteita!

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit