Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Kiharat suoristusraudalla – näillä vinkeillä onnistut!

Juhlat tulossa ja haaveilet hulmuavista ja isoista kiharoista hiuksissasi? Hiusten kihartaminen suoristusraudalla tai laineiden teko kuulostaa helpolta, mutta pyörittäessäsi hiuksia suoristusraudan ympärille, huomaatkin kuinka kiharoihin on ilmestynyt vekkejä ja hiussuortuvat ovat pyöreiden ja täyteläisten kiharoiden sijasta loivia ja lässähtäneitä. Ei hätää, lue vinkkiartikkelimme ja teet varmasti onnistuneet kiharat suoristusraudalla!

Laadukkailla muotoiluvälineillä, hyvillä tuotteilla ja parilla tekniikkavinkillä, lopputuloksesta tulee varmasti toivotunlainen ja kiharat pysyvät muodossaan vielä viiden tunnin jälkeenkin.

Lue artikkelimme ja teet varmasti onnistuneet kiharat suoristusraudalla!

Hiusten kihartaminen alkaa jo hyvän shampoon valinnasta

Hiusten kihartaminen alkaa jo siitä, että ensin lähdetään kurkkaamaan shampoohyllylle. Käytä hiustesi normaaliin pesuun laadukasta shampoota ja hoitoainetta, jotka on valittu juuri sinun hiustyypillesi sopivaksi.

Jos käytät päivittäin muotoilurautaa ja fööniä, on hyvä pestä hiukset korjaavalla ja kosteuttavalla shampoolla ja hoitoaineella.

"Liukkaan” hiustyypin omistava voi ennen kihartamista pestä hiuksensa karhentavalla tuotteella kuten syväpuhdistavalla shampoolla. Hiuksia ei kuitenkaan tarvitse uittaa syväpuhdistavassa shampoossa hampuksi, sillä kiharoissa saa näkyä suortuvien sileä pinta. Valmiiksi pörrömäistä hiusta ei taas kannata lähteä karhentamaan enempää.

Kun olet pessyt hiuksesi puhtaaksi, älä koskaan ala kihartamaan tai suoristamaan märkiä hiuksia! Se on paha virhe, sillä se vaurioittaa tukan varmasti. Joten kuivaa aina huolellisesti ennen muotoiluraudan käyttöä. Ennen kuin alat kuivaamaan hiuksia föönillä, muista levittää lämpösuoja.

Ennen kiharoiden tekoa – lämpösuoja ehkäisee hiustesi vaurioitumisen

Lämpösuojatuotteita on erittäin suuri valikoima ja pää voi mennä nopeasti pyörälle, kun pitäisi löytää se juuri omille hiuksille sopiva suoja ennen kiharoiden tekoa.

– Lämpösuojan tarkoitus on nimensä mukaisesti suojata hiusta ulkoiselta kuumalta käsittelyltä sekä estää mahdollisimman tehokkaasti hiuksen luontaisen kosteuden haihtuminen. Mikäli lämpösuojaa ei käytä tai suoja ei ole riittävä, hius kuivuu, vaurioituu rakenteeltaan ja muuttuu veltoksi ja elottomaksi, kertoo Kampaamotuotteet-verkkokaupan ja hiusalan asiantuntija Tomi Yrjänä.

Kaikissa tuotteissa pätee laadun määritelmä eli panosta laatuun. Tällöin myös voit varmemmin luottaa siihen, että tuotteen antamat lupaukset pitävät paikkansa.

Ohuille hiuksille toimivat parhaiten kevyemmät lämpösuojasuihkeet. Ohuthiuksisten kannattaa myös varoa tuotteita joissa on paljon öljyä, sillä se voi lätistää hiukset. Paksut ja karheat hiukset vaativat yleensä taas voidemaisen suojan. Tässä kannattaa myös huomata, että jotkin tuotteet antavat riittävän suojan föönin lämmöltä, mutta eivät riitä suojaamaan suoristusraudan jopa yli 200 C˚ kuumuudelta.

Jotkin lämpösuojatuotteet on tarkoitettu märkään hiukseen, jotkut toimivat parhaiten kuivassa hiuksessa. Joten tarkista lämpösuojasi soveltuvuus tuoteselosteesta tai tuotteen omilta kotisivuilta.

Lakkaa tai mitään muutakaan muotoilutuotetta, joka ei sisällä lämpösuojaa, ei saa käyttää muotoiluraudan alle, koska silloin hiuksista muodostuu tönkköä laattaa ja muotoilutuote voi pahimmillaan palaa hiukseen kiinni.

Hiusten kihartaminen onnistuu hyvällä suoristusraudalla.
Hiusten kihartaminen onnistuu hyvällä suoristusraudalla.

Valitse muotoilutuote kampauksen mukaan

– On tärkeää käyttää pohjalla myös muotoilutuotetta, joka antaa hiukselle sen tarvitseman muotoilevan ominaisuuden, koska lämpösuojatuote ei yleensä tällaista pidä sisällään. Muotoilutuote valitaan aina halutun lopputuloksen, sekä hiuksen luontaisen lähtökohdan mukaan. Kiharrattavalle tukalle sopii muotoilutuote joka napakoittaa kiharat, kun taas hiuksia suoristaessa pyritään silottamaan hiusta, Yrjänä kertoo.

Jos kiharat lässähtävät päivän mittaan, muotoilutuote on joko pettänyt tai sitä ei ole käytetty lainkaan.

Helposti pörrööntyvälle hiukselle on hyvä käyttää lisänä kosteussuojaa tai muotoilutuotetta, joka sisältää valmiiksi kosteussuojan. Se estää hiusta kuivumasta, mutta myös ulkoisen kosteuden tunkeutumista sisään.

Jos suoristat hiuksia ja päivän mittaan latvat tuppaavat pörrööntymään tai muuttuvat lainemaisiksi, käytä silloin hyvää kosteussuojaa!

Hyvä suoristusrauta on sijoitus

Jos tarkoituksena on hiusten kihartaminen suoristusraudalla, niin tärkein väline on varmasti hyvä suoristusrauta. Hyvällä suoristusraudalla on erittäin suuri merkitys kiharoiden onnistumiseen, joten kannattaa satsata laatuun.

Suoristusrautoja on yleistäen kolmen levyisiä; kapea rauta tekee pientä kiharaa, mutta ei sovi suoristamiseen. Keskikokoinen rauta sopii sekä suoristamiseen että kihartamiseen ja onkin siten suosituin koko suoristusraudoissa monikäyttöisyytensä vuoksi. Leveä rauta on tarkoitettu suoristamiseen, mutta ei sovellu kiharoiden tekoon.

Raudan pieni lämpötila sopii hennolle hiukselle ja kevyeen suoristukseen. Suurempi lämpötila sopii voimakkaampaan kihartamiseen ja karhean ja paksun hiuksen suoristukseen.

Jotta saat muotoiluraudalla juuri sellaista jälkeä kuin haluat, valitse ennemmin hyvät hoitotuotteet kuin liian suuri lämpötila. Pohjoismainen hius ei tarvitse yli 200 C˚ lämpötiloja, sillä se kuluttaa turhaan hiusta.

Hyvän suoristusraudan lämpotilaa pystyy säätelemään.
Hyvän suoristusraudan lämpotilaa pystyy säätelemään.

 Liian pieni lämpötilakaan ei ole hyvä juttu, koska silloin joudut vetämään hiusta rautojen läpi monta kertaa, mikä vain vaurioittaa hiusta ja vie aikaa kun suortuva ei suoristu yhdellä vedolla.

Testaa mikä on sinun hiuksellesi se sopiva alhainen lämpötila, jolla hius suoristuu vielä vaivatta ja pitäydy siinä. Jos kiharoita tekee liian kuumalla raudalla, suoristusrauta ei välttämättä liu´u sulavasti vaan töksähtelee ja tekee vekkejä hiuksiin.

Helpot kiharat – näin ne tehdään!

  1. Kun olet pessyt hiuksesi, levitä muotoilutuote ja föönaa kuivaksi, jos muotoilutuote vaatii lämpöä aktivoituakseen.
  2. Harjaa ja jaa hiukset omille osioilleen esim. pampulalla tai klipseillä. Levitä lämpösuojasuihke sille osiolle, jonka aiot kihartaa. Anna vaikuttaa hetken aikaa. Helpointa on aloittaa kihartaminen alimmaisista hiuksista.
  3. Ota osiosta sopivan kokoinen hiussuortuva, noin muutaman sormen levyinen. Jos haluaa kiharaisen vaikutelman, ota pienempiä hiusosioita. Mitä suurempia hiusosioita, sitä loivempi lopputulos. Apuna voit käyttää tupeerausharjaa.
  4. Älä aloita kihartamista ihan hiusten juuresta, vaan aloita vähän alempaa. Ota suortuva ja laita se rautojen väliin. Jos sinulla on pitkä tukka, voit joutua laittamaan suortuvan rautojen välistä parikin kertaa ympäri.
  5. Käännä rauta 180 astetta ympäri ja kiepauta vielä loput suortuvasta raudan ympäri.
  6. Käännä rautaa vähän alaviistoon ja liu´uta rautaa alaspäin. Mitä hitaammin kuljetat hiuksen raudan läpi, sen kiharampi lopputulos. Jos haluat loivempaa kiharaa, vedä hiusosio nopeammin rautojen välissä.
  7. Käy osio osiolta hiukset läpi ja tee eri suuntiin kiharoita. Anna kiharoiden jäähtyä kunnolla. Jos jokin suortuva jäi kihartamatta, voit ottaa sen välistä ja kihartaa. Se antaa rennomman lookin kun välissä on pienempiä hiuskiharoita!
  8. Anna kiharoiden jäähtyä rauhassa. Jäähtymisen jälkeen riko vähän kiharoita ja haro sormilla hiuksia. Jos hiusten tyvi näyttää lättänältä, voit varovasti tupeerata vähän.
  9. Kiinnitä kiharat hyvällä hiuslakalla. Hiuslakaksi tulisi valita mieluummin kevyempi ja kuivempi lakka, kuin vahva ja märkä. Märkä lakka on koostumukseltaan raskas ja saattaa jopa latistaa kampauksen. Kuiva lakka jättää hiuksen ilmavaksi ja liikkuvaksi, silti antaen riittävän pidon hiukseen.

ghd Platinum+-älymuotoilurauta

Raikkaan valkoinen ghd Platinum+ White Styler sisältää Ultra Zone -teknologiaa. Se tarkoittaa, että suoristusrauta aistii ja ennakoi paljonko sinulla on hiuksia rautojen välissä, kuinka liikutat
rautaa ja millainen hiustyyppisi on.

Lämpölevyjen sensorit lukevat 250 kertaa sekunnissa millainen hiuksesi kunto on ja sovittaa lämpötilan sopivaksi joka sekunti saamiensa tietojen perusteella. Platinum+ White Styler on optimoitu 185 asteen lämpötilaan.

TUTUSTU & OSTA

ghd Curly Ever After - Curl Hold Spray -lämpösuojasuihke kiharoille

Tehokas lämpösuojasuihke, joka on tarkoitettu eritysesti kiharoiden muotoilemiseen puikkokihartimella, muotoiluraudalla tai piipparilla. Erittäin hienojakoinen suihke tekee kiharista kimmoisat ilman painon tai tahmaisuuden tunnetta. Jättää pitkäkestoisen pidon kiharoille. Sopii kaikille hiustyypeille.

TUTUSTU & OSTA

Sebastian Professional Mousse Forte -muotovaahto

Muotovaahto tuo voimakasta pitoa ja kontrollia hiuksille. Mousse Forte sopii erityisesti kiharoiden ja laineiden tekoon. Sisältää lämpösuojan ja UV-suojakertoimen. Lopputuloksena on kampaus, joka kestää upeana koko päivän!

TUTUSTU & OSTA

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit