Suomalaista luotettavaa palvelua
Ammattilaisen valitsemat tuotteet
Nopeat toimitukset
Reilut hinnat

Klassinen parranajo onnistuu näillä ohjeilla ja laadukkailla välineillä

Parranajo on monen miehen mielestä turhankin usein toistuva arkirutiini, kun parran sänki kasvaa nopeasti takaisin. Onneksi parranajosta voi tehdä rentouttavan rutiinin, joka muuttuu pakollisesta pahasta päivän kohokohdaksi!

Klassinen parranajo on ihosi, hermojesi ja kukkarosi kannalta huomattavasti mukavampi kokemus kuin parranajo markettien muovihöylillä tai elektroniikkaliikkeen surisevalla partakoneella.

Klassisen parranajon eli märkäajon hyötyjä ovat sen tarkkuus, ihon ärsytyksen väheneminen ja ennen kaikkea tyylikkyys ja mukavuus. Tämän ajotyylin opettelu vaatii aluksi hiukan aikaa ja hiukan malttia, mutta jo parin ajokerran jälkeen homma alkaa sujumaan.

Suosittelemme käyttämään kunnollisia sekä laadukkaita parranajotuotteita ja -tarvikkeita. Nõberu of Sweden -valikoimasta löydät klassiseen, tyylikkääseen ja ihostasi huolehtivaan parranajoon kaikki tarvittavat tuotteet kuten partahöylät, partasudit, partasaippuat, pre-shave öljyt ja after shave -balsamit.

Alkuinvestoinnin jälkeen välineet maksavat itsensä takaisin nopeasti ja ovat erittäin pitkäikäisiä. Tämä on todellisten herrasmiesten puuhaa. Parranajo höylällä onnistuu kätevästi alla olevia ohjeita noudattamalla.

Valmistaudu parranajoon

1.

Ensimmäiseksi suosittelemme, että hankit laadukkaan Nõberu of Sweden -partahöylän. Nõberu of Swedenin partahöylä on varmasti tyylikäs, käyttäjäystävällinen ja turvallinen valinta, jonka avulla varmistat, että ihosi ärtyy ajosta mahdollisimman vähän.

Nõberun Safety Razor on klassisista klassisin partahöylä. Jos terän vaihtaminen jännittää tai olet aloittelija, Nõberu of Swedenin Butterfly Safety Razor on hyvä valinta. Sen yläosa aukeaa perhosten siipien tavoin ja uuden partaterän vaihtaminen käy erittäin helposti.

Kun höylä on hankittu, aina ennen parranajoa kannattaa varmistaa, että partahöylässä on tarpeeksi terävä terä. Yksi partaterä pysyy terävänä noin 5-10 ajokertaa, kunnes se on syytä vaihtaa.

2.

Laita Nõberu of Sweden -partasuti likoamaan ja pehmenemään muutamaksi minuutiksi lämpimään veteen. Älä kuitenkaan liota partasutia liian kuumassa vedessä, sillä se pehmentää vain sudin liimauksia ja karvat kärsivät.

Partasuti laitetaan likoamaan, koska parranajosaippuaa on helpompi vaahdottaa, kun suti on kunnolla märkä.

3.

Kun suti on likoamassa, pääset valmistelemaan parran ja kasvojen ihon parranajoa varten. Aloita kartoittamalla se, mihin suuntaan partasi kasvaa eri puolilla kasvoja. Näin minimoit ihoärsytystä, kun tiedät mihin suuntaan ajat.

Suti ja shavette ovat klassisen parranajon perusvälineitä.

Suti ja Razor Knife ovat klassisen parranajon perusvälineitä.

Suihkussa käynti ja saunominen avaavat ihohuokoset ja pehmentävät partaa sekä ihoa. Ihanteellista on pestä kasvot esimerkiksi Nõberu of Sweden Daily Face Wash -kasvojenpesunesteellä.

Toinen vaihtoehto on kastella pyyhe mahdollisimman kuumalla vedellä ja levittää märkä, lämmin pyyhe kokonaan kasvoille. Tämä on perinteinen tapa partureissa, joissa tehdään klassisia parranajoja.

Pese kasvot puhtaaksi Nõberu of Swedenin Face Wash -puhdistusaineella. Jos sinulla on vähän pidempi parta, voit pestä sen partashampoolla ja parranhoitoaineella. Parran sekä kasvojen pesu pehmentävät ihoa ja partakarvoja. Näin terä leikkaa karvan pehmeästi repimättä karvaa.

4.

Levitä seuraavaksi kasvoille Nõberu of Swedenin pre-shave öljyä. Se pehmentää partakarvoja vielä lisää ja muodostaa suojaavan kerroksen iholle. Pre-shave öljy auttaa partahöylää liukumaan sulavammin. Se ehkäisee tehokkaasti haavojen syntymistä ja sopii loistavasti herkkä- ja kuivaihoiselle! Tämä öljy on sen verran iso apu parranajossa, että tarvittaessa ja hätätilanteessa parran voi ajaa pelkästään öljyllä ilman partavaahtoa.

5.

Kun Pre-shave öljy on levitetty kasvoille, voit aloittaa partavaahdon teon. Siihen voit valita joko perinteisen Nõberu of Sweden parranajosaippuan tai Nõberun käyttövalmiin partavaahdon eli Shaving Creamin.

Ota liottamasi partasuti ja ravista ylimääräinen vesi pois siitä. Ala pyörittämään eli ”lataamaan” sutia partasaippuan päällä. Hommaa helpottaa kun laitat parranajosaippuan sopivaan siihen tarkoitettuun kulhoon. Vaihtoehtoisesti voit pyörittää sutia suoraan Shaving Creamin päällä sen omassa purkissa ja viimeistellä partavaahdon partavaahtokulhossa.

Hyvä partavaahto on klassisen parranajon ydinasia. Millainen on hyvä partavaahto?

Jos vaahdossa on paljon kuplia ja se tuntuu löysältä, jatka pyörittämistä. Sutia ja saippuaa saattaa joutua pyörittämään kulhossa minuutinkin verran kunnes koostumus on oikea.

Jos vaahto tuntuu tahmealta ja ”kuivalta”, lisää sormilla pari pisaraa vettä ja pyöritä lisää. Lisää vettä pari tippaa kerrallaan.

Sekoita sutia partavaahdossa niin kauan, kunnes saat kermavaahdon tai marengin tapaista vaahtoa. Vaahto on koostumukseltaan oikeanlaista, kun se vetää partasudin karvat suppuun, siinä ei näy ilmakuplia ja se pysyy helposti kiinni sekoituskulhon seinämässä.

Muista että vettä voi aina lisätä, mutta veden saaminen vaahdosta pois ei onnistu! Jos vaahto on liian märkää, voit ottaa Shaving Creamia pikkusormen kynnellä hieman lisää, laittaa nokareen kulhoon ja sekoittaa taas lisää.

6.

Kun vaahto on valmis, levitä runsaasti vaahtoa pyörittämällä sitä koko kasvojen alueelle tai alueelle, josta aiot parran ajaa. Tärkeintä on varmistua siitä, että vaahto pääsee kunnolla iholle ja nostaa partakarvat hiukan koholle. Tarvittaessa voit varmistaa tämän levittämällä partavaahdon sudilla ensin niin sanotusti vastakarvaan, jolloin vaahto pääsee todelle partakarvojen alle.

Jos ajat ensimmäistä kertaa, levitä vaahtoa pienemmälle alueelle. Kun olet ajanut parran valitsemaltasi alueelta, voit siirtyä seuraavaan ajettavaan alueeseen. Näin vaahto ei ehdi kuivua kasvoille harjoitellessa.

Aja perinteisellä partaveitsellä, shavetella tai tyylikkäällä partahöylällä

7.

Valitse välineesi. Voit ajaa partaveitsellä, shavetella tai klassisella partahöylällä. Nõberu of Swedenin valikoimaan kuuluvat mm. Razor Knife, joka on vaihtoteräinen partaveitsi. Nõberu of Sweden Safety Razor on ns. klassinen partahöylä, jonka päällä on ajosta turvallisen tekevä metallinen hattu. Tässä ohjeistuksessa suosittelemme käyttämään Nõberu of Sweden Safety Razoria, koska se on turvallinen, kestävä ja tyylikäs valinta.

Klassinen parranajo tehdään myötäkarvaan, ristikarvaan ja tarvittaessa vielä vastakarvaan.

Klassinen parranajo tehdään myötäkarvaan, ristikarvaan ja tarvittaessa vielä vastakarvaan.

8.

Kun käteen on löytynyt sopiva väline, aloita parranajo myötäkarvaan ja sieltä, missä karvat ovat pehmeitä ja harvassa. Näin partavaahdolla on aikaa pehmentää paksut ja tiheässä sijaitsevat karvat.

Pehmeimmät karvat sijaitsevat yleensä poskien ja kaulan alueella. Karheimmat ja kovimmat partakarvat leuan ja ylähuulen alueella. Monesti hankalin kohta partaa ajettaessa on kaula, koska partakarvat kasvavat kaulassa eri suuntiin.

Sitten seuraa eniten harjoittelua vaativa vaihe. Välttääksesi haavat, on tärkeää pitää partahöylää oikeassa kulmassa ihoa vasten partaa ajaessa.

Erilaisilla partahöylillä voi olla erilaiset ajokulmat ajopään muotoilusta johtuen, joten etsi rauhassa oikea ajokulma omalle höylällesi ja omille kasvoillesi.

Löydät oikean kulman, kun asetat partahöylän yläosan poskea vasten ja vedät höylää varovasti alaspäin samalla kääntäen höylää alaspäin. Älä paina ihoa vasten, vaan anna höylän liukua omalla painollaan! Kun terä alkaa leikkaamaan partaa, kulma on oikea. Kun oikea kulma on löytynyt, se menee nopeasti lihasmuistiisi ja homma helpottuu kummasti joka harjoituskerralla.

MUISTA! Partahöylällä ajo on erittäin turvallista, mutta kannattaa silti olla huolellinen ja keskittynyt. Safety Razorillakin saa aikaan ikävästi vuotavan haavan, jos vedät höylällä vahingossa terän suuntaisesti. Vältä siis sitä.

9.

Kuten sanottu, aja parta ensimmäisellä kerralla myötäkarvaan. Tämän vaiheen on tarkoitus vain yksinkertaisesti lyhentää parta. Älä yritä parantaa ajon jälkeä painamalla höylää kasvoja vasten, kannattaa mieluummin kiristää ihoa hieman toisella kädellä.

Huuhtele kasvot vedellä ensimmäisen ajon jälkeen. Monelle miehelle saattaa riittää yksikin ajokerta, jos parran kasvu ei ole erityisen runsasta tai tavoitteena ei ole täydellinen siloposkisuus.

10.

Suorita toinen ajo ristikarvaan eli 90 asteen kulmassa parran kasvusuuntaan nähden. Vaahdota kasvot uudestaan saippualla. Aja ristikarvaan, älä edelleenkään paina terää ihoa vasten. Tämä ajo katkoo ensimmäisellä kerralla lyhennetyt karvat käytännössä kokonaan pois ja lopputuloksena on miellyttävä siloposkisuus. Tämä tulos riittää suurimmalle osalle miehistä.

11.

Kolmannella ajolla on tarkoitus ajaa parta vastakarvaan. Vaahdota kasvot jälleen partavaahdolla. Tämä vaihe ei ole välttämätön, mutta jos haluat vauvansileän ihon, ajo vastakarvaan on ainoa keino siihen, kunnes aikakone keksitään.

Suosittelemme kuitenkin vastakarvaan ajoa vasta, kun olet harjoitellut parranajoa ahkerasti myötä- ja ristikarvaan! Vastakarvaan ajettaessa syntyy helpoiten haavoja ja ihon ärsyyntymistä. Siksi kannattaa edelleen muistaa, että partahöylää ei tarvitse edelleenkään painaa tai pakottaa liukumaan iholla eikä samaa kohtaa ole tarvetta hinkata useampaan kertaan.

Klassisen parranajon jälkeen olo on taatusti freesi ja itseluottamus tapissa.

Klassisen parranajon jälkeen olo on taatusti freesi ja itseluottamus tapissa.

Hoito ajon jälkeen

12.

Ajon jälkeen huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. Näin peset pois saippuajäämät ja puhdistat ihon ja avaat ihohuokoset vielä kerran vastaan ottamaan esimerkiksi after shaven.

Kun olet huuhtonut kasvot lämpimällä vedellä, ota alunakivi, kastele se kylmällä vedellä ja hiero sillä kasvojasi kevyesti ajetulta alueelta. Kylmä vesi sulkee ihohuokoset ja ihosi rauhoittuu. Alunakivi sulkee mahdolliset pikku haavaumat ja desinfioi ne. Anna kasvojesi levätä hetki ja kuivaa ne pehmeällä pyyhkeellä.

13.

Anna kasvojesi taas levätä hetki ennen kuin levität Nõberu of Sweden After Shave -balsamin. After Shave on suunniteltu rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoasi sekä vähentämään ajon aiheuttamia ärsytyksen oireita. Balsami imeytyy helposti ja jättää raikkaan tunteen ihollesi ajon jälkeen.

Nõberu of Sweden After Shave balsamit ovat myös erittäin miellyttävän tuoksuisia. Voimme taata, että sen ansiosta parranajosta tulee miellyttävä rutiini myös paremmalle puoliskollesi.

Välineiden hoito


Klassiseen parranajoon kuuluu myös välineistä huolehtiminen. Näin ne säilyvät hyvässä kunnossa ja esimerkiksi partahöylä voi aidosti kestää perintökaluna isältä pojalle.

Parran ajon jälkeen kannattaa aina huuhdella partahöylä huolellisesti. Huuhtele partakarvat höylästä pois juoksevalla vedellä. Tarvittaessa voit poistaa hatun höylän päältä ja huuhdella terän ja höylän sillä tavalla vielä huolellisemmin. Tämä myös pidentää terän käyttöikää.

Partahöylää voi silloin tällöin pestä myös astianpesuaineella esimerkiksi vanhaa hammasharjaa käyttäen. Voit desinfioida höylän tarvittaessa apteekista saatavalla instrumenttien ja tasojen desinfiointiaineella. Ripusta höylä kuivumaan omaan telineeseensä.

Myös partasudista kannattaa huolehtia. Keskity partasudin huolelliseen huuhteluun, jotta saat varmasti kaikki saippuajäämät pois karvoista. Muista jokaisen käyttökerran jälkeen ravistaa suti kuivaksi ja laittaa suti kuivumaan karvat alaspäin, sille tarkoitetussa telineessä. Jos jätät sudn märäksi, sudin karvat alkavat vähitellen irrota liimauksestaan.

Hyvällä hoidolla välineet kestävät useita vuosia!

Klubikirjeen edut

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 5 € alennuskupongin kauppaamme. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Klubikirjeen edut

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit