Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Haaveiletko kestävästä huulipunasta? – Näin saat huulipunan pysymään paikoillaan koko päivän

Äh, huulipuna on taas pyyhkiytynyt huulilta pois! Hyvän ja kestävän huulipunan löytäminen vaatii vaivannäköä. Paraskaan huulipuna ei pysy paikoillaan pitkään, jos huulipunan vain sutaisee huuliin ilman pohjustamista. Luettuasi tämän artikkelin, huulipunasi pysyy jatkossa koko päivän paikoillaan!

Huulten hoitaminen ja pohjustaminen ennen huulipunan levittämistä vaikuttaa merkittävästi huulipunan pysyvyyteen. Rohtuneisiin ja kuiviin huuliin levitetty huulipuna näyttää epäsiistiltä ja eikä pysy pitkään paikoillaan.

Jos huulipuna kuuluu päivittäiseen arkimeikkiisi, huulet kannattaa kuoria pari kertaa viikossa ja rasvata lopuksi kosteuttavalla huulirasvalla. Huulipuna leviää huomattavasti helpommin ja tasaisemmin pehmeisiin huuliin ja se takaa paremman pysyvyyden.

Huulipunan koostumus vaikuttaa pysyvyyteen

Huulipunan koostumus vaikuttaa siihen, miltä huulipuna näyttää ja miten se pysyy huulilla. Kermaiset huulipunat ovat hyvä valinta oheneville ja kosteutusta kaipaaville huulille. Kun ikää tulee lisää, huulten iho kuivuu ja kaipaa entistä kosteuttavampia hoitotuotteita ja meikkejä.


Diego Dalla Palma Milano The Lipstick Creamy Refill -huulipuna

Huulipunan kermainen ja notkea koostumus levittyy pehmeästi huulille ja jättää kauniin kiillon, joka korostaa upeasti huulipunan sävyä. Huulipuna pysyy pitkään paikoillaan ja jättää optisesti täyteläisen lopputuloksen. Huulipunan aktiiviset raaka-aineet ovat granaattiomenankukan öljyuute, pionin öljyuute, hyaluronihappo ja karitevoi. Saatavana 18 eri sävyssä

Tutustu & tilaa

Mattapunat ovat usein kestäviä, mutta ne saattavat kuivattaa huulia, korostaa huulten kuivuutta ja ympärillä olevia uurteita. Nestemäiset huulipunat antavat huulille kevyesti väriä ja ovat useimmiten mukavan kosteuttavia.

Kiiltopunat ja huulikiillot sopivat erityisesti kevyisiin ja arkisiin meikkeihin. Kiiltopunat jättävät huuliin kevyen ja läpikuultavan värin ja kauniin kiillon. Huulikiillot eivät anna huulille paljon väriä, mutta ne antavat paljon kiiltoa.

Jos haluat tietää, miten valitset itsellesi sopivan huulipunasävyn, lue aikaisempi artikkelimme tästä!


Älä unohda huulten rajaamista

Moni skippaa huulten rajaamisen, vaikka se on yksi tehokkaimmista keinoista parantaa huulipunan kestävyyttä. Huulet voi myös värittää kokonaan huultenrajauskynällä, jolloin parannat entisestään huulipunan pysyvyyttä ja huulipuna saa syvemmän värin.

Tarkalla rajauksella voit korostaa huulten muotoa tai saada ne näyttämään tavallista täyteläisemmiltä.

Valitse huulten rajaukseen sävy, joka on sama levitettävän huulipunan kanssa. Erityisesti vaaleiden ja nude-sävyisten huulipunien kanssa on oltava tarkkana, sillä niissä näkyy helposti, jos huultenrajauskynä on hieman eri sävyä.

Diego Dalla Palma Milano Lip Pencil -huultenrajauskynä

Täyteläinen huultenrajauskynä, jolla luot tarkat rajaukset huuliin ja parannat huulipunan pysyvyyttä huulilla. Hyvä peittokyky, runsas määrä pigmenttiä ja täsmällinen jälki tekevät huultenrajauskynästä helppokäyttöisen. Saatavana kolmessa sävyssä.

Tutustu & tilaa

Näin saat kestävän ja tasaisen lopputuloksen

Huulten kuorinnan ja rasvaamisen jälkeen huulet voi pohjustaa meikkivoiteella tai huultenpohjustustuotteella.

Osa tuputtelee sormella punaa huulille, toiset levittävät suoraan puikosta ja kolmannet levittävät huulipunaa siveltimellä. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa levittää huulipunaa. Jos haluat mahdollisimman kestävän lopputuloksen, siveltimellä saa parhaiten siistin ja tasaisen lopputuloksen.

Sen sijaan, että levittäisit huulipunaa yhden paksun kerroksen, levitä kaksi ohuempaa kerrosta kestävämmän huulimeikin luomiseksi. Ennen toisen huulipunakerroksen lisäämistä, taputtele huulia hellävaraisesti paperilla. Lisää toinen ohut kerros huulipunaa ja taputtele uudestaan huulet kuivaksi.

Älä hiero huulia yhteen heti punan laittamisen jälkeen, sillä se saa punan kuivumaan epätasaisesti. 

Huulipunan levittämiseen ei ole oikeaa tai väärää tapaa.


VINKKI! Huulipuna tarttuu herkästi hampaisiin. Ehkäise tarttumista laittamalla sormi suuhun huulten keskeltä ja liu’uta sormi ulos suusta, jolloin ylimääräinen huulipuna tarttuu huulilta sormeen, eikä hampaisiin.

Huulikiilto tai puuteri kruunaa kokonaisuuden

Täydellisestä huulimeikistä puuttuu enää loppuviimeistely! Halutessasi voit viimeistellä meikin taputtelemalla varovasti huulikiiltoa. Jos haluat mattamaisen lopputuloksen, voit puuteroida huulesi värittömällä puuterilla. Puuterointi myös kiinnittää huulipunan paikoilleen ja vähentää huulipunatahrojen syntymisen esimerkiksi juomalasien reunoille.


Muistilista, miten levität huulipunan vaihe vaiheelta:

1. Kuori ja rasvaa huulet huulirasvalla.

2. Pohjusta huulet ohuella kerroksella meikkivoidetta tai huultenpohjustusainetta.

3. Rajaa/väritä huulet huultenrajauskynällä, joka on saman sävyinen kuin huulipuna.

4. Levitä huulipunasiveltimellä ohut kerros huulipunaa.

5. Taputtele punattuja huulia hellävaraisesti paperille ja levitä toinen kerros huulipunaa.

6. Levitä lopuksi huulikiiltoa tai puuteroi huulet värittömällä puuterilla.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit