Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Pölisevätkö hiuksesi? Laita päänahan hilseily kuriin näillä vinkeillä!

Päänahan hilseily on yleinen ja kiusallinen vaiva. Hilseilystä kärsii jopa 65 % suomalaisista jossain vaiheessa elämää. Useimmilla hilseily on toistuvaa. Hilseily on aina merkki siitä, että hiuspohja ei voi hyvin. Päänahka jää usein mainitsematta, kun puhutaan hiusten hoidosta, vaikka hiuspohjaa tulisi hoitaa yhtä huolellisesti kuin itse hiuksia. Oikein valituilla hoitotuotteilla ja parilla vinkillä hilseily on mahdollista saada kuriin ja hiuspohjasta tulee jälleen tasapainoinen ja hyvinvoiva!

Onko päänahan hilse kuivaa vai rasvaista?

Kun solut jakautuvat voimakkaasti hiuspohjassa, syntyy hilsettä. Hilse on kuollutta ihosolukkoa, joka puhdistamattomana tukkii hiustuppeja.

Terve hiuspohja uusiutuu normaalisti 6-10 viikon välein. Sen sijaan hilseilevä ja epätasapainoinen hiuspohja uusiutuu 10 päivän välein.

Päänahan hilse on joko kuivaa tai rasvaista. Kuivan hilseen tunnistaa sen hienojakoisesta ja kevyestä koostumuksesta. Lisäksi päänahka voi kutista häiritsevän paljon. Hiustenpesun ja kuivauksen jälkeen päänahka voi tuntua jopa entistä kuivemmalta ja kutisevammalta.

Atooppinen ihottuma ja psoriasis voivat edesauttaa kuivaa hilseilyä ja kutinaa päänahassa.
Rasvaisen hilseen tunnistaa kellertävästä väristä ja suurista hiutaleista. Sormien välissä hilse tuntuu rasvaiselta ja se sulaa sormien väliin. Rasvainen hilse ei ilmesty välttämättä heti hiustenpesun jälkeen, vaan vasta parin päivän päästä.

Jos hilse on rasvaista, kannattaa olla tarkkana, sillä hilseily voi johtua tali-ihottumasta eli seborrooisesta ekseemasta.

Tali-ihottumassa päänahan talirauhaset erittävät runsaasti talia. Ilman kunnollista ja säännöllistä pesua, päänahan rasvahiivat lisääntyvät holtittomasti. Sen seurauksena iho alkaa ärtyä, punoittaa ja hilseillä.

Tali-ihottumaa voi olla vaikea erottaa tavallisesta hilseilystä. Jos haluat varmistua, onko sinulla tali-ihottuma tai kotihoito ei auta hilseilyyn, suosittelemme käymään lääkärissä!

Oikein valitut ja laadukkaat hoitotuotteet apuna hilseen nujertamisessa

Väitetään, että rasvaisen päänahan hoidossa hiusten pesemistä tulisi minimoida, jotta päänahka ei innostu tuottamaan entistä enemmän talia. Tämä on harhaluulo, joka ei pidä paikkansa.

Rasvainen päänahka juurikin tarvitsee joka päivä kunnon shampoopesun. Pesemällä hiukset päivittäin oikein valituilla pesutuotteilla, rasvahiivan määrä hiuspohjassa pysyy kontrollissa.

Kuivan päänahan hoidossa sen sijaan tulee käyttää kosteuttavia pesutuotteita. Kuiva hiuspohja ei välttämättä vaadi päivittäistä pesua, vaan tärkeämpää on tuotteiden kosteuttavuus.

Olipa kyse kuivasta tai rasvaisesta hilseestä, vältä liian voimakkaasti puhdistavia shampoita, jotka vain ärsyttävät hiuspohjaa entisestään.

Kannattaa myös testata useampia hoitotuotteita, sillä kaikki tuotteet eivät toimi jokaisella.
Huolellisen hiusten pesun lisäksi säännöllinen päänahan kuorinta ylläpitää hiuspohjan terveyttä ja tasapainoa.

Hiuspohjan kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, ylimääräisen talin ja muotoilutuotteiden jäämät, joita tavallinen shampoo ei pysty kerralla poistamaan.Ilman kuorintaa suuri määrä epäpuhtauksia tukkii hiustuppeja. Sen seurauksena hiuspohjan kunto ja ravinnonsaanti alkavat heiketä.

Rasvainen päänahka nauttii erityisen paljon kuorinnan hyödyistä. Jos sinulla on kuiva hiuspohja, kuorinnan kanssa kannattaa olla varovainen, jotta hiuspohja ei ärsyynny liikaa.

VINKKI! Auringonvalo voi helpottaa hilseilyä. UV-säteillä on tulehdusta lievittävä vaikutus, joka hillitsee hilseilyä ja kutinaa. Heitä tulevana kesänä arskat silmille ja oleile hetki auringossa. Varo kuitenkin, ettet polta itseäsi ja muista tarvittaessa aurinkosuoja!

Nõberu of Sweden Dandruff-hilseshampoo auttaa herrasmiestä saamaan pölisevän päänahan kuriin. Käyttämällä kunnollisia hoitotuotteita, hiusten muotoilu helpottuu ja hiukset näyttävät terveemmiltä ja entistä paremmilta.

Dandruff on tehokas, mutta samalla hellävarainen hilseshampoo, joka puhdistaa kevyesti ärsyttämättä liiaksi hiuspohjaa.

Shampoo sisältää allantoinia, joka rauhoittaa ja pehmentää päänahkaa. Pesun jälkeen hiukset ovat kiiltävät ja hiuspohja tuntuu raikaalta ja puhtaalta. Raikas eukalyptuksen tuoksu virkistää mielen ja nenän.

Tutustu & tilaa


System Professional Purify Shampeeling -kuoriva hilseshampoo torjuu sitkeimmänkin hilseen. Tuotetta käytetään neljän viikon kuurina. Lopputuloksena on hilseettömät ja ilmavat hiukset.

Tutustu & tilaa

System Professional Purify Shampoo pesee hilseen tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Shampoota käytetään saman sarjan Purify Shampeeling -hoitokuurin jälkeen.

Tutustu & tilaa

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit