KAIKKI PARTATUOTTEET -20 % | Hyödynnä tarjous tästä!

Näin hoidat ikääntyvää couperosa-ihoa

Ikääntyvä couperosa-iho on suomalaisille tyypillinen vaiva. Couperosasta ei pääse kokonaan eroon, mutta ennaltaehkäisevällä hoidolla ja laadukkailla ihonhoitotuotteilla iho voi tasapainoisemmin eikä reagoi yhtä herkästi ärsykkeisiin. Lue artikkelista, miten hoidat ikääntyvää couperosa-ihoa.

Ikääntyvä couperosa-iho johtuu pitkälti pohjoisen ilmaston lämpötilanvaihteluista ja sääolosuhteista. Couperosa on osittain perinnöllinen, mutta siihen vaikuttavat myös mahdollisesti aiemmin saadut paleltumat tai säännöllinen auringon ottaminen.

Punoitus syntyy, kun hiusverisuonet laajenevat pysyvästi ja kuultavat ihon läpi. Punoituksen lisäksi oireita ovat kuumottava, pistelevä, poltteleva ja kireä tunne iholla ja ihon kuivuus. Couperosa-iho reagoi useimmiten auringossa, saunassa tai ulkona kylmässä vietetyn ajan jälkeen. Myös alkoholi, mausteiset ruoat, tupakointi ja stressi voivat laukaista oireet.

Couperosa-iho kaipaa hellävaraisia hoitotuotteita.
Säännöllinen ihonhoito ja kosteutus ovat avainasemassa couperosa-ihon hoidossa.

Couperosan oireet yleensä pahentuvat ajan saatossa ja jäävät lopulta pysyväksi. Ilman hoitoa couperosa voi kehittyä ruusufinniksi, joka oireilee mm. märkärakkuloina.

Couperosa on yleinen vaiva kuivalla, ohuella ja ikääntyvällä iholla. Ikääntyvä iho muuttuu vuosien varrella kuivaksi ja ohueksi, koska se ei pysty enää sitomaan kosteutta samalla tavalla kuin nuorena. Couperosa-iho kehittyy noin 30–50-vuotiaana ja on yleisempi naisilla kuin miehillä.

Ikääntyvä couperosa-iho rakastaa hellävaraisia ihonhoitotuotteita

Ikääntyvää couperosa-ihoa ei voida parantaa, mutta sitä voidaan hoitaa. Paras tapaa hoitaa couperosaa on suojata iho ulkoillessa, hoitaa rauhoittavilla ihonhoitotuotteilla ja syödä terveellisesti sekä välttää ruoka-aineita, jotka aiheuttavat oireilua.

Ihon ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää juoda paljon vettä. Nauttimalla lisäksi hyviä rasvahappoja ikääntyvä couperosa-iho saa tukea ihon uudistumiseen.

Couperosa-ihon hoidossa tärkeintä on suojata iho auringolta, pakkaselta ja viimalta.

Pakkasella suojaa kasvojen iho esimerkiksi huivilla ja kasvovoiteella, joka sisältää öljyjä tai mehiläisvahaa. Levitä kasvovoidetta iholle puoli tuntia ennen ulkoilua, jotta voide ehtii imeytyä. Myös laadukas meikkivoide suojaa ihoa pakkaselta.

Couperosa-ihon hoidossa miedot, maitomaiset ja hellävaraiset hoitotuotteet rauhoittavat ja tasapainottavat couperosa-ihoa.

Auringon UV-säteet ja saunominen pahentavat erityisesti couperosa-ihoa. Vältä auringon ottamista ja käytä kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta ympäri vuoden. Saunomista kannattaa välttää, mutta jos haluat silti saunoa, suojaa ihosi pyyhkeellä tai levitä kasvoille paksua perusvoidetta.

Rauhoittavien, vahvistavien ja kosteuttavien hoitotuotteiden käyttäminen auttaa couperosa-ihoa pysymään tasapainoisena ja hillitsee ihon herkkyyttä reagoida.

Voimakkaat puhdistustuotteet, happohoidot ja hankaavat kuorinnat ovat voimakkaita herkälle couperosa-iholle. Suosi sen sijaan koostumukseltaan maitomaisia, emulsiomaisia ja hajusteettomia hoitotuotteita, jotka eivät sisällä turhia ainesosia.

Panostamalla huolelliseen ihonhoitoon, ihosi näyttää couperosasta huolimatta kauniilta, ja hyvinvoivalta.

Suosittelemme ikääntyvän couperosa-ihon hoitoon:


Diego Dalla Palma Professional Micellar Cleansing Milk on erittäin hellävarainen puhdistusmaito, joka pesee pois myös silmä- ja huulimeikin. Ei sisällä alkoholia tai hajusteita.

Tutustu & tilaa tästä

Diego Dalla Palma Professional Deeply Nourishing And Soothing 24h Cream on hoitovoide couperoottiselle, ärtyneelle ja herkälle iholle, joka rauhoittaa ja suojaa ihoa. Voide hillitsee ihon toistuvaa punoitusta ja ärsytystä. Ektoiini suojelee ihon omaa mikrobistoa ja keramidit uudelleenrakentavat ihoa.

Tutustu & tilaa tästä

Diego Dalla Palma Professional Soothing Anti-Redness Serum on couperoottiselle, ärtyneelle ja herkälle iholle suunnattu seerumi, joka rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta. Seerumi hillitsee ihon toistuvaa punoitusta ja ärsytystä. Ektoiini suojelee ihon omaa mikrobistoa ja keramidit uudelleenrakentavat ihoa.

Tutustu & tilaa tästä

Diego Dalla Palma Professional Daily Protective Fluid -aurinkosuojavoide kasvoille, joka sisältää erittäin korkean SPF50 PA++++ suojakertoimen auringon UVB ja UVA-säteitä vastaan.

Tutustu & tilaa tästä

Diego Dalla Palma Professional 24-hour Hydro Plumping Cream -kasvovoide syväkosteuttaa ja suojaa tehokkaasti ihoa tuulelta, kylmyydeltä ja auringolta. Kasvovoide sisältää erilaisia suojaavia öljyjä ja E-vitamiinia, joka vahvistaa ihon puolustuskykyä.

Tutustu & tilaa tästä

Suosittelemme ikääntyvän couperosa-ihon meikkaamiseen:

Diego Dalla Palma Milano Nudissimo Glow Foundation on puolipeittävä ja kosteuttava meikkivoide, joka luo heleän ja kuulaan meikkipohjan. Magnoliauute rauhoittaa ja kosteuttaa ja persikankukkauute suojaa ihoa ulkoisilta haasteilta sekä sisältää antioksidantteja. Kerrostamalla meikkivoidetta saat peittävämmän lopputuloksen.

Saatavana 5 eri sävyssä. Kuvassa sävy 252N.

Tutustu & tilaa tästä


Diego Dalla Palma Milano Geisha Lift Concealer on puolipeittävä peitevoide, joka peittää tehokkaasti ihon pienet epätäydellisyydet. Kermainen koostumus pysyy pitkään paikoillaan ja tasoittaa juonteita.

Saatavana kolmessa eri sävyssä. Kuvassa sävy 121.

Tutustu & tilaa tästä

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit