Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Pörröpäästä kultakutriksi – Näin hoidat luonnonkiharia hiuksia

Luonnonkiharien hiusten hoidossa toimivien ja sopivien hoitotuotteiden löytäminen voi olla haastavaa ja aikaa vievää. Erilaisilla kiharatyypeillä on omat tarpeensa hiustenhoidossa. Lue artikkelistamme, miten onnistut löytämään luonnonkiharille hiuksillesi sopivat hoitotuotteet.

Luonnonkiharat hiukset näyttävät upeilta hyvin hoidettuina. Kiharatukkaiset tietävät, että niiden hoito kuitenkin vaatii aikaa ja laadukkaita hoitotuotteita.

Kiharat hiukset ovat luonnostaan kuivat, karheat, kiillottomat ja huokoiset. Siksi kiharien hiusten hoidossa tuotteiden kosteuttavuus ja ravitsevuus ovat avainasemassa. Kiharamutkien takia hiuspohjan tuottamat öljyt eivät pääse etenemään latvoihin asti pehmentämään ja silottamaan hiuksia.

Luonnonkiharat hiukset ovat juuresta vahvat, mutta ohenevat usein latvoja kohti.

Selvitä hiustesi kiharatyyppi

Luonnonkiharat voi jakaa eri kiharatyyppeihin. Ovatko hiuksesi laineilevat, kiharat vai todella kiharat? Hiuksissa voi olla sekaisin erilaisia kiharamuotoja, joka on hyvin tavallista.

Kun tiedät oman kiharatyyppisi, sinun on helpompi löytää hiuksillesi sopivat hoitotuotteet.

Kiharatyypit jaotellaan pääsääntöisesti neljän ryhmään. Jokaisella kiharatyypillä on oma alaryhmänsä (a, b ja c).


Suorat hiukset (1)

Laineikkaat hiukset (2a, b ja c) ovat aaltoilevat ja taipuisat. Kiharat ovat S-kirjaimen muotoisia. Kiharat alkavat korvista alaspäin. Tällaiselle kiharatyypille sopivat kosteutta ja volyymia lisäävät hoitotuotteet, jotka lisäävät hiusten tyveen tuuheutta. Käytä kerrostettavia ja kevyitä hoito- ja muotoilutuotteita.

Kiharissa hiuksissa (3a, b ja c) on selkeitä kiharoita, jotka ovat karheita ja paksuja. Hiuksissa on sekaisin löysiä ja tiukempia kiharoita. Edelliseen kiharatyyppiin verrattuna kiharat ovat tiiviit ja joustavat. Tämän kiharatyypin hoitoon sopivat kiharille hiuksille tarkoitetut kosteuttavat ja korjaavat tuotteet.

Todella kiharat hiukset (4a, b ja c) ovat Z-kirjaimen tai siksakin muotoiset. Kiharat lähtevät suoraan hiuspohjasta ja ovat hyvin tiiviitä ja spiraalin muotoisia. Hiukset voivat olla afromaiset tai säkkärät. Tämä kiharatyyppi on hyvin kuiva ja pörröisyyteen taipuvainen, jonka takia hoitotuotteiden on oltava erityisen ravitsevia ja kosteuttavia.

Mitä huokoisempi hius, sitä kosteuttavammat tuotteet

Luonnonkihara hius on usein huokoinen, joka tarkoittaa, että hiuksen pintakerroksen hiussuomut ovat auki. Avoimen pintakerroksen takia hius menettää kosteutta helposti, jolloin se on kuiva ja karhea. Mitä huokoisempi hius on, sitä enemmän se imee itseensä kosteutta.

Luonnonkiharille hiuksille tarkoitetut hoito- ja muotoilutuotteet korostavat ja silottavat kiharoita luomalla vahvan suojakerroksen yksittäisen hiuksen ympärille. Suojakerros sulkee hiussuomut ja ehkäisee hiuksia pörrööntymiseltä ja vaurioitumiselta.

Se miten huokoinen hius on, johtuu geeneistä mutta myös miten paljon hiuksia on käsitelty kuumilla muotoilulaitteilla ja/tai vaalentamalla.

Näin selvität hiusten huokoisuuden

Jos hiussuortuva tuntuu sormien välissä sileältä, hius ei ole kovin huokoinen. Hoidoksi riittää kosteuttavat tuotteet.

  • Hiusten pesuun kiharille hiuksille tarkoitettua shampoota ja kosteuttavaa hoitoainetta.
  • Hiuksiin jätettävä, kosteuttava hoitoaine.
  • Kosteuttava hiusnaamio kerran viikossa.
  • Pesujen välissä kevyt seerumi tai hiusöljy.

Suosittelemme:


System Professional Smoothen Shampoo on kiharia ja kurittomia hiuksia silottava puhdistustuote. Shampoo pehmentää hiusten rakennetta ja jättää kiharoihin ilmavan joustavuuden.

Tutustu tarkemmin tästä!


KEVIN.MURPHY SMOOTH.AGAIN.RINSE on hiuksia silottava hoitoaine, joka sisältää keratiiniproteiinia. Omega-6-rasvahapot ravitsevat kiharia hiuksia, jolloin hiuksista tulee sileät ja ravitut.

Tutustu tarkemmin tästä!


KEVIN.MURPHY SMOOTH.AGAIN on hiuksiin jätettävä hoito- ja muotoiluvoide, joka kosteuttaa hiuksia pitkäkestoisesti ja silottaa. Tuote sisältää lämpösuojan.

Tutustu tarkemmin tästä!


System Professional Hydrate Mask on syväkosteuttava hiusnaamio, jonka aktiiviset hydrokiteet syväkosteuttavat hiuskuituja ja jättää hiukset joustavaksi.

Tutustu tarkemmin tästä!


Sassoon Professional Illuminating Oil on hiusöljy, joka vahvistaa, kosteuttaa ja suojaa hiusta. E-vitamiini ja manteliöljy ravitsevat hiuksia intensiivisesti. Ehkäisee hiusvärin haalistumiselta.

Tutustu tarkemmin tästä!

Jos hiussuortuva tuntuu sormien välissä karhealta ja epätasaiselta, hius on huokoinen. Kosteuttavien hoitotuotteiden lisäksi kannattaa käyttää myös proteiinia/keratiinia sisältäviä hoitotuotteita, jotka täyttävät hiuksen pintakerroksen aukot, sulkee hiussuomut ja ehkäisee kosteuden haihtumista.

  • Hiusten pesuun proteiinia sisältävää shampoota TAI proteiinishampoon sijasta proteiinihiusnaamio kerran viikossa.
  • Hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka lukitsee kosteuden hiuksiin.
  • Kiharille hiuksille tarkoitettu hiusöljy tai kiharavoide.


System Professional LuxeOil Keratin Protect Shampoo on hiusten keratiinia vahvistava shampoo. Sisältää arganöljyä, jojobaöljyä ja manteliöljyä.

Tutustu tarkemmin tästä! 

K18Hair Leave-in Molecular Repair Hair Mask on hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka on teknologiallaan mullistanut hiusalan. Se korjaa hiusten rakennevauriot ja korjaa biomeettisesti ennalleen hiuksen keratiinirakenteen.

Tutustu tarkemmin tästä!

Sebastian Professional Dark Oil on geelimäinen viskoosiöljy, joka lisää rakennetta, erottelee kiharat ja jättää hiukset helposti muotoiltavaksi. Sisältää UV-suojan.

Tutustu tarkemmin tästä! 

Luonnonkiharien hiusten hoito pesun jälkeen

Kun olet pessyt luonnonkiharat hiuksesi niille sopivilla pesutuotteilla, pyyhekuivaa hiukset puristelemalla niitä hellävaraisesti pyyhkeeseen. Älä hankaa, koska se vahingoittaa hiuksia ja saa ne näyttämään entistä pörröisemmiltä. Paras pyyhe kiharien hiusten kuivaamiseen on bambu- tai puuvillapyyhe.

Kiharat hiukset on selvitettävä kosteana suortuva kerrallaan, latvoista kohti tyveä. Harvapiikkinen kampa on hyvä apuväline hiusten selvittämisessä. Puristele hiuksiin pieni määrä kerrallaan kiharavoidetta, hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai hiusöljyä.

Luonnonkiharat hiukset kannattaa kuivata luonnollisesti. Ilman diffuuseria hiusten kuivaaminen föönillä saa hiuksistasi entistä pörröisemmät.

Muotoilussa korosta luonnonkiharoitasi levittämällä kiharavoidetta tai kiharille hiuksille tarkoitettua muotovaahtoa ja anna kuivua vapaasti. Jos hiukset täytyy föönata, aseta hiustenkuivaajaan diffuusori ja aseta lämpötila viileäksi tai keskilämpöiseksi. Muista levittää lämpösuojatuote!

Aamulla kuivien kiharoiden freesaukseen sopii hyvin kiharasuihke tai -balsami.

Näillä vinkeillä luonnonkiharat hiuksesi tulevat näyttämään hyvinvoivalta, kauniilta ja kiiltäviltä.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit