Hiusten suoristus ei ole koskaan ollut helpompaa – näin se tehdään!

Julkaistu: 23.10.2018
Hiusten suoristus ei ole koskaan ollut helpompaa – näin se tehdään!Säästä jopa 26,90 € - Hyödynnä alekoodi!

Saat kaikki suoristusraudat 10% alennuksella,
kun käytät koodi RAUDAT10!

KATSO VALIKOIMA

Hiusten suoristus on yksi helpoimmista, mutta silti ehkä myös yksi haastavimmista kampauksista tehdä. Monella meistä hius ei suoristu helpolla tai vähintäänkin latvat pörrööntyvät tai menevät laineille päivän aikana.

Yllä mainitut ongelmat johtuvat yleensä huonosta suoristusraudasta ja/tai puutteellisesta muotoilutuotteiden käytöstä, jopa muotoilutuotteiden puuttumisesta kokonaan. Hiusten suoristaminen onnistuu kun käsissäsi on hyvä suoristusrautalaadukkaat muotoilutuotteet sekä oikea tekniikka.

Saat suorat hiukset vaivattomammin tästä hetkestä eteenpäin, kun luet tämän vinkkiartikkelin!

Hiusten suoristaminen onnistuu matalammallakin lämpötilalla

Harva hius tarvitsee 200˚C lämpötiloja taipuakseen haluttuun suuntaan, sillä pienemmälläkin lämpötilalla saa suoraa jälkeä aikaiseksi. Hiusten suoristus liian pienellä lämpötilallakaan ei ole hyväksi, sillä saman kohdan suoristaminen liian pienellä lämmöllä kuluttaa vain hiuksen rakennetta turhaan. Kun hiussuortuvan vetää yhden kerran suoristusraudalla läpi, tulisi suortuvan olla sen jälkeen suora.

Sopivan lämpötilan voi etsiä suoristamalla suortuvan aluksi pienellä lämpötilalla, nostaen koko ajan lämpötilaa, kunnes hius suoristuu pelkästään yhdellä vedolla. Sopivan lämpötilan löytäessä, pitäydy siinä jatkossa.

Hennot ja värjätyt hiukset pärjäävät pienemmällä lämpötilalla. Paksu ja karhea tukka vaatii taas yleensä kovemman lämpötilan, jotta sen saa taipumaan sinne minne haluaa. Hiusten suoristamiseen käy parhaiten leveä rauta.

Lisätietoa suoristusrautojen ominaisuuksista saat kategoriasivultamme. Jos haluat tietää, kuinka suoristusraudalla voi tehdä myös kiharat, lue artikkelimme Kiharat suoristusraudalla – näillä vinkeillä onnistut!

Hiusten suoristaminen onnistuu hyvällä suoristusraudalla

Hiusten suoristaminen onnistuu hyvällä suoristusraudalla

Hyvä muotoilutuote takaa hyvän lopputuloksen

Jotta hius suoristuisi ja pysyisi suorana koko päivän, vaatii se pohjalle hyvän lämpösuojan ja muotoilutuotteen. Ennen kuin tartut suoristusrautaan, levitä hiuksiisi laadukas lämpösuoja. Lämpösuojan tarkoitus on ehkäistä hiuksen vaurioituminen ja kosteuden haihtuminen lämpökäsittelyssä. Älä koskaan skippaa lämpösuojaa, kun käsittelet hiuksiasi lämmön avulla! Jos käytät suoristusrautaa lähes päivittäin, pese hiuksesi korjaavalla ja kosteuttavalla shampoolla.

Hiusten suoristus onnistuu parhaiten silottavilla tuotteilla, jotka tukevat suoristusta. Joissain muotoilutuotteissa on jo itsessään valmiina lämpösuoja, joka helpottaa siinä, ettei kylpyhuoneen kaappi täyty purkeista ja purnukoista.

Jos hiuksilla on taipumus päivän mittaan pörrööntyä tai mennä laineille, käytä lisäksi hyvää kosteussuojaa. Se estää hiusta kuivumasta, mutta myös ulkoisen kosteuden tunkeutumisen hiuksen sisään. Sadesäällä kannattaa suosia siis kosteussuojaa!

Näin teet suorat hiukset:

  1. Kuivaa hiuksesi huolellisesti jos olet pessyt ne. Jos hiuksissa on vielä kosteutta jäljellä, rautojen välistä nousee vesihöyryä ja alkaa kuulumaan sihinää. Lopeta siinä vaiheessa suoristus ja jatka vielä hiusten kuivaamista föönillä. Älä koskaan suorista märkiä hiuksia!
  2. Harjaa hiukset huolellisesti. Parhaimman lopputuloksen saat, kun harjaat kammalla suoristettavan hiussuortuvan juuri ennen suortuvan laittamista rautojen väliin.
  3. Jaa hiukset osioihin hiuslenkillä tai klipsillä. Jos et jaa hiuksia osioihin, vaan sen sijaan otat satunnaisia hiustukkoja sieltä täältä suoristettavaksi, hiuksesta ei tule suoraa. Tämä tapa johtaa myös helposti siihen, että joudut vetämään samoja hiussuortuvia useamman kerran rautojen läpi.
  4. Aloita hiusten suoristus alimmaisista hiuksista. Vedä rauhallisesti, kiertämättä hiusta mihinkään suuntaan.
  5. Suorista hiuksia tyvestä asti. Älä vedä rautaa alas lattiaa kohti, vaan suorista ylöspäin. Näin vältät liiskatukka-efektin muodostamisen!
  6. Anna hiusten jäähtyä kunnolla ennen kuin kiinnität hiukset esim. ponihännälle. Kun hius saa jäähtyä, se jähmettyy paikoilleen. Suihkauta vielä kevyttä lakkaa päälle. Märkä hiuslakka saattaa latistaa hiuksia, joten suosi kevyempiä lakkoja.
Lue myös muut kauneusvinkkimme:

Tai katso kaikki kauneusvinkit.