Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Pintakuiva sekaiho – Näin hoidat ihosi tasapainoiseksi ja hyvinvoivaksi!

Pintakuiva sekaiho on suomalaisten yleisin ihotyyppi. Sekaihon hoito aiheuttaa monelle päänvaivaa, sillä sen hoito voi olla hyvin haastavaa. Pintakuiva iho voi olla millä tahansa ihotyypillä, myöskin sekaiholla.

Pintakuiva iho voi olla millä tahansa ihotyypillä, myöskin sekaiholla. Tällöin sitä kutsutaan pintakuivaksi sekaihoksi. Sekaiho voi muuttua esimerkiksi talven myötä pintakuivaksi, mikä hankaloittaa entisestään ihon hoitoa.

Lue artikkelimme siitä, kuinka saat pintakuivasta sekaihosta kauniin tasaisen ja hyvinvoivan! Kerromme, millaiset ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ja mitä muuta sinun tulisi huomioida.

Mistä pintakuivan sekaihon tunnistaa?

Sekaiho on paikallisesti rasvaista ja kiiltävää, kun muu osa kasvoista on normaalia tai jopa kuivaa. Rasvaisimmat kohdat kasvoilla ovat yleensä otsa, nenä ja leuka. Näillä alueilla syntyy helposti epäpuhtauksia ja mustapäitä ja ihohuokoset ovat usein laajentuneet. Kuivimpia alueita ovat ohimot ja posket. Rasvaisten ja kuivien alueiden sijainnit voivat kuitenkin vaihdella yksilöstä riippuen.

Pintakuiva iho on hetkellinen ilmiö, joka on yleensä seurausta jostakin. Iho voi muuttua pintakuivaksi mm. kuivasta ilmasta, pakkasesta, liian voimakkaista kasvojenpuhdistusaineista, stressistä ja lääkityksestä.

Pintakuiva iho kärsii kosteuden puutteesta, kun taas kuiva iho kärsii kosteusköyhyyden lisäksi myös rasvan puutteesta. Pintakuivan ihon tunnistaa kuivasta ja hilseilevästä ihosta sekä kiristävästä tunteesta kasvoilla.

Vaikka aikaisemmin oma ihotyyppi olisi ollut normaali, kuiva tai rasvainen, iho voi muuttua sekaihoksi tai pintakuivaksi sekaihoksi. Vuosien kuluessa elimistö muuttuu ja sen myötä myös kasvojen iho ja sen tarpeet.

Vuodenajat vaikuttavat ihon kuntoon

Sekaihon hoitaminen voi olla aikaa vievää, sillä kasvojen rasvaisia alueita tulisi hoitaa eri tavalla kuin kuivia alueita.

Vuodenajat vaikuttavat paljon ihon hoitoon. Talvella sekaihon toiminta voi jopa tasaantua tai se voi olla tavallista kuivempi. Kesällä iho taas rasvoittuu ja kiiltelee enemmän. Vaihda hoitotuotteita täyteläisemmiksi tai kevyemmiksi silmällä pitäen vuodenaikaa ja kuinka iho reagoi vuodenaikaan.

Säännöllisellä ja huolellisella ihon hoidolla ehkäistään liiallista talin syntymistä, ihon tulehdusreaktiota sekä kuolleiden ja hilseilevien ihosolujen kerrostumista. Säännölliset kosmetologikäynnit voivat auttaa sekaihon hoidossa.

On tärkeää että kasvot ja ihohuokoset tulevat puhtaaksi meikistä jaepäpuhtauksista, mutta pesu ei jätä kiristävää tunnetta iholle.


Näin hoidat pintakuivaa sekaihoa!

Kasvojen puhdistuksessa moni käyttää sekaiholle liian voimakkaita pesutuotteita. Iho voi herkistyä, ärtyä ja sekaihon ominaisuudet voivat jopa pahentua. Pintakuiva iho voi kuivua entisestään liian voimakkaasta puhdistusaineesta.

Talvella voit pestä kasvosi puhdistusmaidolla, jos iho tuntuu pikemminkin kuivalta. Kesällä hellävarainen puhdistusgeeli tai sekaiholle tarkoitettu puhdistusaine on hyvä.

Moni on saanut avun kaksoispuhdistuksesta, jossa kasvot pestään ensin puhdistusöljyllä ja toisen kerran puhdistusvaahdolla tai hellävaraisella geelillä. Tärkeintä kuitenkin on se, että kasvot ja ihohuokoset tulevat puhtaaksi meikistä ja epäpuhtauksista, mutta pesu ei jätä kiristävää tunnetta iholle.

Kasvojen pesun jälkeen levitetään kasvovesi. Moni kokee kasvoveden turhaksi, mutta varsinkin pintakuivan ihon hoidossa kasvovesi on tärkeä tuote. Siitä iho saa tarvitsemaansa vesikosteutta ja se auttaa muita hoitotuotteita imeytymään paremmin. Sekaiholle sopii tasapainottava ja paikallisesti käytettynä huokosia supistava kasvovesi.

Kasvojen kuorinta kerran viikossa poistaa iholta kuolleen ihosolukon ja syväpuhdistaa. Tämä auttaa hoitotuotteita imeytymään entistä paremmin. Kuorintaan sopii pienirakeinen tuote, joka sopii erityisesti rasvaisille alueille. Kuiville alueille rakeinen kuorinta voi olla turhan tuju ratkaisu. Levitä sen sijaan kuiville alueille hedelmähappokuorinta tai kuorinta, joka levitetään kasvoille pyörittelemättä.

Kuorinnan jälkeen on paras hetki levittää naamio! Kuiville alueille voit levittää runsaasti kosteuttavan, voidemaisen kasvonaamion. Samaan aikaan rasvaisille alueille voit levittää syväpuhdistavan savinaamion, joka imee epäpuhtauksia. Myös kirkastavat naamiot ovat sekaiholle hyvä tuotteita!

Vaikka kasvot kiiltäisivätkin rasvaisuudesta, iho tarvitsee riittävästi kosteutta! Sekaiholle tarkoitettu, tasapainottava ja öljytön kosteusvoide on paras ihon kosteutukseen. Kuivimmilla alueilla voit käyttää kuivan ihon kosteusvoidetta.

Monipuolinen ruokavalio tukee ihon hyvinvointia

Monipuolinen ruokavalio tasapainottaa ihon toimintaa. Riittävä vedenjuonti kosteuttaa ihoa sisältäpäin ja auttaa pintakuivaa ihoa pysymään kosteana.

Kaikki sokeripitoiset, rasvaiset ja suolaiset herkut ja ruoat eivät ainakaan paranna ihon kuntoa. Paljon sokeria syövällä henkilöllä, ihon on entistä vaikeampaa uusiutua ja korjata itseään. Sokeri häiritsee kollageenin tuottoa ja tämä voi vaikuttaa sekaihonkin kuntoon negatiivisesti.

Jos haluat panostaa lisäravinteisiin, sinkki ja biotiini ovat parhaimmat ystäväsi. Sinkki normalisoi talirauhasten toimintaa, parantaa ihon vastustuskykyä ja auttaa iho-ongelmissa. Biotiini auttaa ihoa rakentamaan keramideja, jotka auttavat ihoa säilyttämään kosteustasapainonsa.

Sekaihon kunnon kannalta B- ja C-vitamiinit ovat tärkeitä. B-vitamiinin puute voi aiheuttaa sekaihoisilla kuivia, hilseileviä ja rasvaisia kohtia ihoon. C-vitamiini on välttämätön antioksidantti kollageenin muodostamisessa.

Mutta muista, että parasta olisi että turvaat edellä mainittujen sekä muiden lisäravinteiden saannin monipuolisella ruokavaliolla!

Tuotteet pintakuivan sekaihon puhdistukseen


Diego Dalla Palma Professional Detoxifying Cleansing Mousse

Sekaihon puhdistukseen sopii hyvin Diego Dalla Palma Professional Detoxifying Cleansing Mousse. Miellyttävä puhdistusvaahto pesee hellävaraisesti epäpuhtaudet, meikinjäämät ja liiallisen talin kasvojen iholta. Lopputuloksena on raikas ja puhdas iho!

TUTUSTU TARKEMMIN

Diego Dalla Palma Professional Deep Cleasing Gel

Jos kaipaat vielä voimakkaampaa puhdistusta paikallisesti, Diego Dalla Palma Professional Deep Cleasing Gel on sopiva tuote. Poistaa iholla olevaa ylimääräistä talia, epäpuhtauksia, meikkiä ja puhdistaa ihohuokoset estäen mustapäiden ja näppyjen muodostumista.

TUTUSTU TARKEMMIN

Diego Dalla Palma Professional Micellar Cleansing Milk

Pintakuivan sekaihon puhdistukseen sopii Diego Dalla Palma Professional Micellar Cleansing Milk, jonka maitomainen puhdistustuote pesee hellävaraisesti silmä- ja kasvomeikin, säilyttäen samalla ihon optimaalisen tasapainon.

TUTUSTU TARKEMMIN

Diego Dalla Palma Milano Detox Cleansing Milk

Diego Dalla Palma Milano Detox Cleansing Milk on maitomainen kasvoputsari, joka sisältää Cell Detoxium -yhdistettä. Se poistaa iholta toksiineja ja vapauttaa ihon hengittämään. Kermainen koostumus takaa pehmeän ja todella hellävaraisen puhdistuksen.

TUTUSTU TARKEMMIN

Diego Dalla Palma Milano Detox Cleansing Mousse

Diego Dalla Palma Milano Detox Cleansing Mousse on pehmeä ja kermainen puhdistusvaahto, joka poistaa iholta ylimääräisen talin, meikin ja epäpuhtaudet. Sisältää CityShield Anti-Pollution Complex –yhdistettä, joka poistaa ilmansaasteiden jäämät iholta ja suojaa ihoa niitä vastaan, jättäen ihon raikkaaksi ja hengittäväksi. Sopii seka- ja rasvoittuvan ihon puhdistukseen.

TUTUSTU TARKEMMIN


Diego Dalla Palma Smoothing Tonic Serum

Pintakuivalle sekaiholle sopii Diego Dalla Palma Smoothing Tonic Serum. Se kosteuttaa ja tasapainoittaa ihoa, sekä sopii käytettäväksi meikin alle. Sopii käytettäväksi ennen meikkiä ja jättää ihon välittömästi pehmeäksi ja tiiviiksi.

TUTUSTU TARKEMMIN

Diego Dalla Palma Professional Oxygenating Scrub

Diego Dalla Palma Professional Oxygenating Scrub on kosteuttava kuorintavoide, jota voi käyttää kahdella eri tavalla. Voit levittää sen kasvojen herkimmille osille paikoilleen ja voimakkaampaa kuorintaa kaipaavia kohtia voi pyöritellä. Kuorinta-aineen vaikuttavat ainesosat stimuloivat ihon hapenottokykyä. 

TUTUSTU TARKEMMINDiego Dalla Palma Professional Purifying Clay Mask

Diego Dalla Palma Professional Purifying Clay Mask on puhdistava ja mineralisoiva savinaamio, joka puhdistaa hankalatkin epäpuhtaudet. Iho puhdistuu epäpuhtauksista ja ihon pinta tasoittuu minuuteissa. Lopputuloksena heleä, pehmeä iho. Pakkauksessa on 10 yksittäispakattua naamiota.

TUTUSTU TARKEMMIN


Diego Dalla Palma Professional Plumping Hyalu Mask

Diego Dalla Palma Professional Plumping Hyalu Mask on kosteuttava naamio, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja helpottaa kiristävää tunnetta kasvoilla. Auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja helpottaa kiristävää ja epämukavan tuntuista ihoa.

TUTUSTU TARKEMMIN


Diego Dalla Palma Milano Vitamin C Superheroes Mask

Diego Dalla Palma Milano Vitamin C Superheroes Mask on ihoa piristävä, C-vitamiinilla kyllästetty tehonaamio, joka antaa iholle energiaboostin. Kirkastaa väsynyttä ja stressaantunutta ihoa
antaen iholle tervettä hehkua ja heleyttä. Täyteläinen kosteuttava koostumus tekee ihosta pehmeän ja kirkkaan.

TUTUSTU TARKEMMIN


Diego Dalla Palma Professional Sebum Normalising Cream

Diego Dalla Palma Professional Sebum Normalising Cream on raikas ja kevyt geelivoide, joka tasapainottaa talintuotantoa ja eliminoi epäpuhtaalle iholle tyypillisiä ongelmia. Antaa myös kosteutta, muodostaa mattapinnan ja suojaa ihoa. Sopii hyvin paikallisesti käytettäväksi.

TUTUSTU TARKEMMIN


Diego Dalla Palma Professional 24-hour Hydro Replenishing Cream

Diego Dalla Palma Professional 24-hour Hydro Replenishing Cream -kosteusvoide kosteuttaa ja suojaa kuivaa ihoa ehkäisten samalla kuivuudesta johtuvia juonteita. Silkkisenkevyt koostumus imeytyy nopeasti ja sopii hyvin meikin alle.

TUTUSTU TARKEMMIN

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit