Suomalaista luotettavaa palvelua
Ammattilaisen valitsemat tuotteet
Nopeat toimitukset
Reilut hinnat

Pintakuiva sekaiho – Näin hoidat ihosi tasapainoiseksi ja hyvinvoivaksi!

Pintakuiva sekaiho on suomalaisten yleisin ihotyyppi. Sekaihon hoito aiheuttaa monelle päänvaivaa, sillä sen hoito voi olla hyvin haastavaa. Pintakuiva iho voi olla millä tahansa ihotyypillä, myöskin sekaiholla. Tällöin sitä kutsutaan pintakuivaksi sekaihoksi. Sekaiho voi muuttua esimerkiksi talven myötä pintakuivaksi, mikä hankaloittaa entisestään ihon hoitoa. Lue artikkelimme siitä, kuinka saat pintakuivasta sekaihosta kauniin tasaisen ja hyvinvoivan! Kerromme, millaiset ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ja mitä muuta sinun tulisi huomioida.

Pintakuiva sekaiho on suomalaisten yleisin ihotyyppi. Sekaihon hoito aiheuttaa monelle päänvaivaa, sillä sen hoito voi olla hyvin haastavaa.

Pintakuiva iho voi olla millä tahansa ihotyypillä, myöskin sekaiholla. Tällöin sitä kutsutaan pintakuivaksi sekaihoksi. Sekaiho voi muuttua esimerkiksi talven myötä pintakuivaksi, mikä hankaloittaa entisestään ihon hoitoa.

Lue artikkelimme siitä, kuinka saat pintakuivasta sekaihosta kauniin tasaisen ja hyvinvoivan! Kerromme, millaiset ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ja mitä muuta sinun tulisi huomioida.

Mistä pintakuivan sekaihon tunnistaa?

Sekaiho on paikallisesti rasvaista ja kiiltävää, kun muu osa kasvoista on normaalia tai jopa kuivaa. Rasvaisimmat kohdat kasvoilla ovat yleensä otsa, nenä ja leuka. Näillä alueilla syntyy helposti epäpuhtauksia ja mustapäitä ja ihohuokoset ovat usein laajentuneet. Kuivimpia alueita ovat ohimot ja posket. Rasvaisten ja kuivien alueiden sijainnit voivat kuitenkin vaihdella yksilöstä riippuen.

Pintakuiva iho on hetkellinen ilmiö, joka on yleensä seurausta jostakin. Iho voi muuttua pintakuivaksi mm. kuivasta ilmasta, pakkasesta, liian voimakkaista kasvojenpuhdistusaineista, stressistä ja lääkityksestä.

Pintakuiva iho kärsii kosteuden puutteesta, kun taas kuiva iho kärsii kosteusköyhyyden lisäksi myös rasvan puutteesta. Pintakuivan ihon tunnistaa kuivasta ja hilseilevästä ihosta sekä kiristävästä tunteesta kasvoilla.

Vaikka aikaisemmin oma ihotyyppi olisi ollut normaali, kuiva tai rasvainen, iho voi muuttua sekaihoksi tai pintakuivaksi sekaihoksi. Vuosien kuluessa elimistö muuttuu ja sen myötä myös kasvojen iho ja sen tarpeet.

Vuodenajat vaikuttavat ihon kuntoon

Sekaihon hoitaminen voi olla aikaa vievää, sillä kasvojen rasvaisia alueita tulisi hoitaa eri tavalla kuin kuivia alueita.

Vuodenajat vaikuttavat paljon ihon hoitoon. Talvella sekaihon toiminta voi jopa tasaantua tai se voi olla tavallista kuivempi. Kesällä iho taas rasvoittuu ja kiiltelee enemmän. Vaihda hoitotuotteita täyteläisemmiksi tai kevyemmiksi silmällä pitäen vuodenaikaa ja kuinka iho reagoi vuodenaikaan.

Säännöllisellä ja huolellisella ihon hoidolla ehkäistään liiallista talin syntymistä, ihon tulehdusreaktiota sekä kuolleiden ja hilseilevien ihosolujen kerrostumista. Säännölliset kosmetologikäynnit voivat auttaa sekaihon hoidossa.

On tärkeää että kasvot ja ihohuokoset tulevat puhtaaksi meikistä jaepäpuhtauksista, mutta pesu ei jätä kiristävää tunnetta iholle.

Näin hoidat pintakuivaa sekaihoa!

Kasvojen puhdistuksessa moni käyttää sekaiholle liian voimakkaita pesutuotteita. Iho voi herkistyä, ärtyä ja sekaihon ominaisuudet voivat jopa pahentua. Pintakuiva iho voi kuivua entisestään liian voimakkaasta puhdistusaineesta.

Talvella voit pestä kasvosi puhdistusmaidolla, jos iho tuntuu pikemminkin kuivalta. Kesällä hellävarainen puhdistusgeeli tai sekaiholle tarkoitettu puhdistusaine on hyvä.

Moni on saanut avun kaksoispuhdistuksesta, jossa kasvot pestään ensin puhdistusöljyllä ja toisen kerran puhdistusvaahdolla tai hellävaraisella geelillä. Tärkeintä kuitenkin on se, että kasvot ja ihohuokoset tulevat puhtaaksi meikistä ja epäpuhtauksista, mutta pesu ei jätä kiristävää tunnetta iholle.

Kasvojen pesun jälkeen levitetään kasvovesi. Moni kokee kasvoveden turhaksi, mutta varsinkin pintakuivan ihon hoidossa kasvovesi on tärkeä tuote. Siitä iho saa tarvitsemaansa vesikosteutta ja se auttaa muita hoitotuotteita imeytymään paremmin. Sekaiholle sopii tasapainottava ja paikallisesti käytettynä huokosia supistava kasvovesi.

Kasvojen kuorinta kerran viikossa poistaa iholta kuolleen ihosolukon ja syväpuhdistaa. Tämä auttaa hoitotuotteita imeytymään entistä paremmin. Kuorintaan sopii pienirakeinen tuote, joka sopii erityisesti rasvaisille alueille. Kuiville alueille rakeinen kuorinta voi olla turhan tuju ratkaisu. Levitä sen sijaan kuiville alueille hedelmähappokuorinta tai kuorinta, joka levitetään kasvoille pyörittelemättä.

Kuorinnan jälkeen on paras hetki levittää naamio! Kuiville alueille voit levittää runsaasti kosteuttavan, voidemaisen kasvonaamion. Samaan aikaan rasvaisille alueille voit levittää syväpuhdistavan savinaamion, joka imee epäpuhtauksia. Myös kirkastavat naamiot ovat sekaiholle hyvä tuotteita!

Vaikka kasvot kiiltäisivätkin rasvaisuudesta, iho tarvitsee riittävästi kosteutta! Sekaiholle tarkoitettu, tasapainottava ja öljytön kosteusvoide on paras ihon kosteutukseen. Kuivimmilla alueilla voit käyttää kuivan ihon kosteusvoidetta.

Monipuolinen ruokavalio tukee ihon hyvinvointia

Monipuolinen ruokavalio tasapainottaa ihon toimintaa. Riittävä vedenjuonti kosteuttaa ihoa sisältäpäin ja auttaa pintakuivaa ihoa pysymään kosteana.

Kaikki sokeripitoiset, rasvaiset ja suolaiset herkut ja ruoat eivät ainakaan paranna ihon kuntoa. Paljon sokeria syövällä henkilöllä, ihon on entistä vaikeampaa uusiutua ja korjata itseään. Sokeri häiritsee kollageenin tuottoa ja tämä voi vaikuttaa sekaihonkin kuntoon negatiivisesti.

Jos haluat panostaa lisäravinteisiin, sinkki ja biotiini ovat parhaimmat ystäväsi. Sinkki normalisoi talirauhasten toimintaa, parantaa ihon vastustuskykyä ja auttaa iho-ongelmissa. Biotiini auttaa ihoa rakentamaan keramideja, jotka auttavat ihoa säilyttämään kosteustasapainonsa.

Sekaihon kunnon kannalta B- ja C-vitamiinit ovat tärkeitä. B-vitamiinin puute voi aiheuttaa sekaihoisilla kuivia, hilseileviä ja rasvaisia kohtia ihoon. C-vitamiini on välttämätön antioksidantti kollageenin muodostamisessa.

Mutta muista, että parasta olisi että turvaat edellä mainittujen sekä muiden lisäravinteiden saannin monipuolisella ruokavaliolla!

Tuotteet pintakuivan sekaihon puhdistukseen

RVB Skinlabin Detoxifying Cleansing Mousse


RVB Skinlabin Detoxifying Cleansing Mousse

Sekaihon puhdistukseen sopii hyvin RVB Skinlabin Detoxifying Cleansing Mousse. Se puhdistaa hellävaraisesti epäpuhtaudet, meikinjäämät ja liiallisen talin. Lopputuloksena on raikas ja puhdas iho!


RVB Skinlab Deep Cleasing Gel

Jos kaipaat vielä voimakkaampaa puhdistusta paikallisesti, RVB Skinlab Deep Cleasing Gel on sopiva tuote. Se on hellävarainen rasvaisen, kiiltelevän ja akneihon puhdistukseen.


RVB Skinlab Micellar Cleansing Milk

Pintakuivan sekaihon puhdistukseen sopii taas RVB Skinlab Micellar Cleansing Milk, jonka maitomainen puhdistustuote pesee hellävaraisesti silmä- ja kasvomeikin, säilyttäen ihon optimaalisen tasapainon.


Diego Dalla Palma Detox Cleansing Milk

Diego Dalla Palma Detox Cleansing Milk on maitomainen tuote, joka sisältää Cell Detoxium -yhdistettä. Se poistaa iholta toksiinit ja vapauttaa ihon hengittämään.


Diego Dalla Palma 10 % Glycolic Acid Exfoliating Lotion

Diego Dalla Palma 10 % Glycolic Acid Exfoliating Lotion kasvovesi uudistaa, kirkastaa ja tuo elinvoimaa iholle. Tuotetta levitetään alueille missä on laajentuneita ihohuokosia ja tummia läiskiä.


Diego Dalla Palma Smoothing Tonic Serum

Pintakuivalle sekaiholle sopii Diego Dalla Palma Smoothing Tonic Serum. Se kosteuttaa ja tasapainoittaa ihoa, sekä sopii käytettäväksi meikin alle.


RVB Skinlab Oxygenating Scrub

RVB Skinlab Oxygenating Scrub on kosteuttava kuorintavoide, jota voi käyttää kahdella eri tavalla. Voit levittää sen kasvojen herkimmille osille paikoilleen ja voimakkaampaa kuorintaa kaipaavia kohtia voi pyöritellä.


RVB Skinlab Jelly Scrub

RVB Skinlab Jelly Scrub on puhdistava ja pehmentävä tuote, jonka sisältämät sokerikiteet poistavat epäpuhtauksia ja kuolleita ihosoluja hellävaraisesti.


RVB Skinlab Purifying Clay Mask

RVB Skinlab Purifying Clay Mask on puhdistava ja mineralisoiva savinaamio, joka puhdistaa hankalatkin epäpuhtaudet.


RVB Skinlab Plumping Hyalu Mask

RVB Skinlab Plumping Hyalu Mask on kosteuttava naamio, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja helpottaa kiristävää tunnetta kasvoilla.


Diego Dalla Palma Vitamin C Superheroes Mask

Diego Dalla Palma Vitamin C Superheroes Mask on ihoa kirkastava ja piristävä kangasnaamio. Se sisältää C-vitamiinia, mikä virkistää ja raikastaa väsynyttä ihoa.


RVB Skinlab Sebum Normalising Cream

RVB Skinlab Sebum Normalising Cream on raikas geelivoide, joka tasapainottaa talintuotantoa ja eliminoi epäpuhtaalle iholle tyypillisiä ongelmia. Sopii hyvin paikallisesti käytettäväksi.


Diego Dalla Palma Moisturising 24h Cream

Diego Dalla Palma Moisturising 24h Cream vähentää ihon kuivuutta, tekee ihosta hyvinvoivan ja antaa välitöntä ravintoa iholle. Se sisältää runsaasti keramideja ja hyaluronihappoja, jotka suojaavat ihoa ulkoisilta haitoilta sekä estävät kosteuden haihtumisen ihon pinnalta.

Klubikirjeen edut

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 5 € alennuskupongin kauppaamme. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Klubikirjeen edut

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit