Suomalaista luotettavaa palvelua
Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin

Mistä kuiva päänahka johtuu? Näillä ohjeilla päänahan kutina kuriin!

Kuiva päänahka on harmillinen, mutta yleinen vaiva. Päänahan kutina voi johtua monesta syystä. Kerromme viisi syytä, jotka aiheuttavat päänahan kuivumista ja kutinaa sekä annamme jokaiseen niihin sopivan ratkaisun. Kampaamotuotteet.fi asiantuntija Tomi Yrjänä kertoo vinkit päänahan ongelmien hoitoon.

Kuiva päänahka on harmillinen, mutta yleinen vaiva. Päänahan kutina voi johtua monesta syystä. Kerromme viisi syytä, jotka aiheuttavat päänahan kuivumista ja kutinaa sekä annamme jokaiseen niihin sopivan ratkaisun.

Tehohoitoa kuivalle ja ärtyneelle päänahalle

Päänahka voi herkistyä hiustuotteiden kemikaaleille, ärsyyntyä vääristyneistä pesutottumuksista, liian voimakkaista käsittelyistä tai muusta ulkoisesta tekijästä, joka häiritsee hiuspohjan normaalia tasapainoa.

- Seurauksena voi olla kutinaa, ihoärsytystä, hilseilyä ja ihottumaa. Ärtynyt päänahka kaipaa tehohoitoa, jotta ihon normaali toiminta palautuu, Kampaamotuotteet.fi:n yrittäjä ja hiusalan asiantuntija Tomi Yrjänä ohjeistaa.

Muista, että hilseilevä päänahka ei aina kaipaa voimakasta hilseshampoota. Jos hilseily on hiuspohjan kuivuudesta johtuvaa ”hilseilyä”, hilseshampoo saattaa vain pahentaa ongelmaa ja kutinaa. Kokeile sen sijaan ihoa kosteuttavia ja tasapainottavia tuotteita, sekä esimerkiksi hoitoemulsiota.

Ratkaisu:

Hoida päänahkaa rauhoittavalla hiusnaamiolla. System Professional Balance Mask on rauhoittava hiusnaamio herkälle hiuspohjalle. Lievittää kutinaa ja rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa sekä parantaa ihon omaa vastustuskykyä. Naamiota tulisi käyttää noin kerran viikossa.

Kosteuta päänahkaa hoitoemulsiolla. System Professional Balance Lotion on rauhoittava hoitoemulsio herkälle hiuspohjalle. Hoitoemulsio lievittää herkän hiuspohjan ärsytystä ja kutinaa sekä tekee hiuspohjasta pehmeän.

System Professional Balance Scalp on rauhoittava hoitoemulsio herkälle hiuspohjalle.


Löydä oma hiustenpesurytmi ja herkän ihon pesutuotteita

Päänahassa elää normaalisti hyvä bakteerikanta, joka suojaa ihoa. Hiusten liiallinen pesu, liian harva hiustenpesu tai peseminen huonolaatuisilla tai liian voimakkailla tuotteilla voivat vahingoittaa tätä tärkeää bakteerikantaa.

- Useimmiten riittää, että hiuksia pesee 2-3päivän välein, mutta elintavat, työolosuhteet, harrastukset ja muut syyt voivat tehdä pesutarpeesta päivittäiseksi. Tällöin oikeantyyppisten, hiusta ja hiuspohjaa huomioivien tuotteiden merkitys korostuu entisestään. Silloin et turhaan kuivata hiuspohjaa ja luo epätasapainoa talirauhasen luonnolliseen toimintaan, Yrjänä muistuttaa.

Kutiseva päänahka voi johtua myös liian harvasta pesuvälistä, jolloin hiusten muotoilutuotteiden jäämät tai iholle kertyneet muut epäpuhtaudet ärsyttävät hiuspohjaa.

Rasvainen päänahka on otollinen paikka myös hiivalle.

- Jos sinulla on erittäin helposti rasvoittuva päänahka, kokeile päivittäistä pesua ja rasvoittuvan päänahan hoitotuotteita sekä hiuspohjan kuorintaa ensin kuuriluontoisesti, jonka jälkeen säännöllisesti kuorinta tehdään esimerkiksi kahden viikon välein, Yrjänä ohjeistaa.

Kuorinta poistaa hiuspohjasta kuolleen ihosolukon, kiteytyneen talin sekä tuotekertymät, jolloin iho hengittää ja uusiutuu normaalisti.

Kuorintaan suosittelemamme tuote on System Professional Purify Shampeeling.

Valitse myös shampoo, hoitoaine ja muotoilutuotteet, jotka eivät ärsytä herkkää hiuspohjaa. Kannattaa kokeilla miedompia hiustuotteita sekä tuotteita, jotka kosteuttavat hiusten lisäksi myös päänahkaa.

Ratkaisu:

System Professional Balance Shampoo on elvyttävä ja tasapainottava shampoo herkälle hiuspohjalle.

System Professional Repair Shampoo korjaa ja vahvistaa hiuksia ja tasoittaa niiden rakennetta, jolloin lopputuloksena on helposti selvitettävät napakammat hiukset

System Professional Repair Conditioner on tehohoitoaine, joka sopii vahingoittuneille hiuksille. Hoitoaine elvyttää ja kohentaa hiuksen rakennetta, jolloin lopputuloksena on napakammat hiukset.

System Professional Balance Shampoo on elvyttävä ja tasapainottava shampoo herkälle hiuspohjalle.


Syö ja juo hiuksesi hyvinvoiviksi

Elintavat vaikuttavat ihon hyvinvointiin. Päänahan kutina voi johtua myös stressistä, joka vaikuttaa ihon herkkyyteen. Saatat raapia päänahkaasi huomaamattasi. Lepo, liikunta sekä hyvä ruoka auttavat alkuun stressin- ja ihonhoidossa.

Ratkaisu:

Päivittäinen vedentarve on yksilöllistä, mutta juo vettä vähintään 1-1,5 litraa verran päivässä. Varmista, että ruokavaliosi on monipuolinen ja ruuassasi on riittävästi omega-3-rasvahappoja. Käytä tarvittaessa ravintolisää.

Löydä myös oma tapasi rentoutua ja hallita stressiä. Itselleen voi suoda pienen arjen luksushetken vaikka kampaamalla hiukset perusteellisesti hetkeen pysähtyen. Antistaattinen harja ei sähköistä hiuksia ja Roger Para Anti-Static -hiusharja tuntuu myös pehmeältä hiuspohjassa.

Älä polta päänahkaasi

Tulikuumat suihkut tai kovimmalla lämmöllä puhaltava hiustenkuivaaja voivat kuluttaa, ärsyttää ja kuivattaa hiuspohjaa. Kuuma ilma saattaa myös kiihdyttää talirauhasten toimintaa, jolloin hiukset rasvoittuvat nopeammin.

Ratkaisu:

Pese hiukset haalealla vedellä. Anna hiusten kuivua ilman föönausta tai jos haluat käyttää hiustenkuivaajaa, käytä viileämpää puhallusta.

Käytä laadukasta hiustenkuivaajaa, jossa voit säätää lämpötilan mieluiseksi. Valera Swiss Metal Master Ionic on Sveitsissä valmistettu, metallirunkoinen hiustenkuivaaja upealla muotoilulla ja ammattitason ominaisuuksilla.

Eikö mikään auta? Mars lääkäriin!

Kutiseva päänahka ja päänahan jatkuva hilseily voivat olla merkkejä ihotaudista, kuten psoriasiksesta tai taliköhnäihottumasta. Mikäli hiuspohja ei parane oikeanlaisilla hiustuotteilla ja hyvällä hiuspohjan hoidolla, on syytä mennä lääkärin puheille.

Tutustu kaikkiin kuivan ja herkän hiuspohjan tuotteisiin.

Iltasanomat ja Hyvä terveys ovat myös antaneet hyviä vinkkejä kutiavan päänahan hoitoon.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit