KAIKKI PARTATUOTTEET -20 % | Hyödynnä tarjous tästä!

Miksi sinun pitäisi valita silikoniton ja sulfaatiton shampoo?

Yhä useampi suosii hiustenpesussa silikonittomia ja sulfaatittomia shampoita. Nämä kaksi ainesosaa ovat keskusteluissa usein pahiksen roolissa. Miksi silikoneja ja sulfaatteja vältellään hiustuotteissa? Mitä silikonit ja sulfaatit itseasiassa ovat ja mikä niiden tarkoitus on kosmetiikassa?

Yhä useampi suosii hiustenpesussa silikonittomia ja sulfaatittomia shampoita. Nämä kaksi ainesosaa ovat keskusteluissa usein pahiksen roolissa.

Osa taas haluaa siirtyä asteittain luonnollisempiin hiustenpesutuotteisiin, jotka eivät sisällä mitään ylimääräisiä ainesosia.

Miksi silikoneja ja sulfaatteja vältellään hiustuotteissa? Mitä silikonit ja sulfaatit itseasiassa ovat ja mikä niiden tarkoitus on kosmetiikassa?

Kerromme vastauksen näihin kysymyksiin tässä artikkelissa. Jos sinua kiinnostaa shampoot, jotka eivät sisällä sulfaatteja tai silikoneja, saat artikkelin lopusta hyviä tuotevinkkejä!

Sulfaatit puhdistavat tehokkaasti kaiken ja vähän enemmän

Sulfaatit ovat pinta-aktiiviaineita, jotka poistavat tehokkaasti likaa ja rasvaa.

Ne muodostavat veden kanssa vaahtoa, joka koetaan kosmetiikassa miellyttävänä ominaisuutena. Sulfaatteja löytyy mm. hammastahnasta, saippuasta ja kodin pesuaineista.

Sulfaatteja on erilaisia, joista tehokkaimmat ja tunnetuimmat ovat SLS-sulfaatit eli Sodium Laureth ja Sodium Lauryl -sulfaatit. SLES on lyhenne Sodium Lauryl Ether -sulfaateista.

Yllä mainitut sulfaatit ovat voimakkaasti peseviä ainesosia, jotka poistavat hiuspohjasta myös hyvät ja luonnolliset rasvat, jotka suojaavat päänahkaa.

Miedot ja hellävaraiset sulfaatit ovat alkaneet korvata voimakkaasti peseviä sulfaatteja.

Esimerkiksi Sodium Coco Sulphate on saippuoitu kookosöljy, joka on pehmeä, hellävarainen ja vaahtoava pesuaine, joka puhdistaa ihoa ja hiuksia kuivattamatta niitä.

Voimakkaat sulfaatit voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja hiusten kuivumista. Jos hiukset ja hiuspohja tuntuvat jatkuvasti kuivilta, kurkkaa shampoon ainesosaluetteloa sulfaattien varalta.

Myös liian rasvainen hiuspohja voi kertoa liian pesevistä sulfaateista. Liian voimakkaasti puhdistava shampoo nimittäin innostaa hiuspohjaa tuottamaan entistä enemmän talia!

Millaisten hiustyyppien tulisi välttää sulfaatteja?

Kiharat hiukset – kiharat hiukset ovat luonnostaan hyvin kuivat. Voimakkaasti pesevät sulfaatit kuivattavat kiharoita entisestään ja saa ne näyttämään todella pörröisiltä.

Värjätyt ja vaalennetut hiukset – hiukset vahingoittuvat aina värjätessä ja vaalennettaessa. Hiuksen vahingoittuessa sen sisäinen kosteus haihtuu pois, jolloin hiukset muuttuvat samalla kuivaksi. Sulfaatit kuivattavat valmiiksi herkillä olevia hiuksia, jotka sen sijaan kaipaisivat kosteuttavia ja korjaavia tuotteita.

Kuivat hiukset – kuivat hiukset kaipaavat runsaasti kosteutta. Sulfaatit kuivattavat entisestään, jolloin hiukset katkeilevat ja pörrööntyvät.

Vahingoittuneet hiukset – vahingoittuneet hiukset kaipaavat korjaavia, kosteuttavia ja hellävaraisia hiustuotteita. Sulfaatit kuivattavat ja pahentavat hiusten kuntoa entisestään.

Pieni määrä silikonia tuo enemmän hyötyä kuin haittaa hiustenhoidossa

Silikonien tarkoitus on toimia mm. tuotteen emulgaattorina ja säädellä koostumuksen paksuutta. Silikonit ovat aineita, jotka pohjautuvat happi-, pii-, hiili- ja vetyatomeihin. Silikonia voidaan valmistaa myös hiekasta.

Silikonin sisältämiä molekyylejä kutsutaan polymeereiksi, joiden pituus määrittää sen, miten silikoni vaikuttaa hiuksiin ja miltä se tuntuu hiuksissa. Lähes kaikessa kosmetiikassa käytetään silikoneja, mutta eniten niitä käytetään juuri hiustenhoitotuotteissa.

Ei ihme – silikoni silottaa hiuksia, saa ne tuntumaan pehmeiltä ja lisää kiiltoa. Takut on helpompi selvittää auki, eikä niitä myöskään synny yhtä helposti. Silikonien hoitava vaikutus perustuu niiden hiuksen ympärille muodostamaan kalvoon, joka suojaa hiusta kuumuudelta, säältä ja lialta.

Pieninä pitoisuuksina silikoni on hyödyllinen ainesosa esimerkiksi hiusöljyissä.

Silikoneja on erilaisia, joista osa on hankala pestä pois hiuksista. Tällaisia ovat mm. Behenoxy dimethicone ja Bis-Phenypropyl dimethicone -silikonit. Ne kertyvät ajan saatossa hiusten pintaan ja päänahkaan estäen ravintoaineiden ja kosteutuksen imeytymisen hiuspohjaan.

Hiuksista tulee raskaat ja jopa rasvoittuneet sekä tekstuurinsa menettäneet.

Hiuspohja ja hiukset kaipaavat kosteuttavia tuotteita ja hyviä öljyjä, mutta jos hiuspohjassa on kerros kertynyttä silikonia, hoitoaineet eivät pääse vaikuttamaan kerroksen läpi. Hiukset voivat olla silikonikerroksen alla todellisuudessa kuivat ja vahingoittuneet.

Silikoni-tyyppejä on onneksi myös sellaisia, jotka voi pestä pois, on vesiliukoisia ja ilmaan haihtuvia.

”Hyviä silikoneja” ovat mm. Amodimehicone (pestävä), Diisostearoyl Trimethylolpropane Siloxy Silicate (vesiliukoinen) ja Cyclomethicone (haihtuva).

Tuotevinkit silikonittomiin ja sulfaatittomiin shampoisiin


System Professional Inessence Shampoo

System Professional Inessence Shampoo on hellävarainen puhdistustuote, joka vähentää hiusten pörröisyyttä. Shampoo parantaa hiusten muotoilua ja kosteuttaa kevyesti. UV-suoja ehkäisee auringon haittavaikutuksilta.

Acai-marjan kantasolu-uute, mangon terälehdet, inkivääri ja hunaja hoitavat hiukset sileiksi, kiiltäviksi ja hyvinvoivaksi.

Ei sisällä silikoneja eikä sulfaatteja.

TUTUSTU & TILAA


KEVIN.MURPHY ANGEL.WASH -shampoo

KEVIN.MURPHY ANGEL.WASH -shampoo tuuheuttaa ja vahvistaa hentoja sekä rasittuneita hiuksia. Hellävaraisesti puhdistava shampoo sisältää rauhoittavaa laventelia, antioksidanttipitoista vihreää teetä sekä kosteuttavaa hydralisoitua kauraproteiinia.

Ei sisällä sulfaatteja.

TUTUSTU & TILAA


Nõberu of Sweden Hair Treatment Shampoo

Nõberu of Sweden Hair Treatment Shampoo on mieto, hellävarainen ja kosteuttava shampoo. Shampoo sisältää runsaasti ravitsevia argan-, jojoba- ja oliiviöljyjä. Öljyt ovat kylmäpuristettuja, jolloin ne säilyttävät ravitsevat ominaisuutensa ja saavat hiuksesi kukoistamaan.

Ei sisällä silikoneja.

TUTUSTU & TILAA

KEVIN.MURPHY HYDRATE-ME.WASH -shampoo

KEVIN.MURPHY HYDRATE-ME.WASH on syväkosteuttava shampoo. Kakaduluumu-uute lukitsee kosteuden hiuksen sisälle ja hoitaa C-, A- ja E-vitamiinillaan. Sheavoi kosteuttaa ja suojaa hiusta haurastumiselta.

Ei sisällä sulfaatteja.

TUTUSTU & TILAA

* KEVIN.MURPHY:n muut sulfaatittomat shampoot ovat BALANCING.WASH, MAXI.WASH ja REPAIR-ME.WASH. Tutustu!

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Klubikirjeemme tilaajana saat kerran kuussa rahanarvoisia etuja verkkokauppaamme ja tietoa alennuksista. Klubikirjeemme uudet tilaajat saavat 10 € alennuskupongin kauppaamme. Alennuskuponki on käytettävissä yli 50 € tilauksiin. Voit milloin tahansa myös perua klubikirjeen tilauksen. Tilaa klubikirje sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Tilaa klubikirje – Saat 10 € alennuskupongin!

Tuotemerkit

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit